Zgrywanie kasety magnetofonowej
a propos szumów: kiedyś zgrywając swoją kolekcje winyli,nabyłem program clean steinberga.konfiguracja sprzętowa była odwrotna niż teraz,tzn. dobry gramofon i wzmacniacz + soundblaster.szumiało to wszystko jak cholera.jednak po kąpieli equalizacyjnej (nigdy więcej eq i soundblastera) i przepuszczeniu tego wszystkiego przez Clean efekty były całkiem przyzwoite.tak więc problem szumów mam rozwiązany.
Re: Zgrywanie kasety magnetofonowej
...Szumy usunęły się elegancko (właśnie za pomocą noise gate i to bez uszczerbku na nagraniu, brzmi tak samo tylko bez szumów...
Opisz sposob postepowania, napisz jakim cudem udalo Ci sie za pomoca NoiseGate odszumic nagranie.
Opisz sposob postepowania, napisz jakim cudem udalo Ci sie za pomoca NoiseGate odszumic nagranie.
44.1/16 wystarczy w zupełności, zwłaszcza z 'jamnika'
Kurde, decki klasy Hi-fi chodzą w tej chwili na allegro za grosze, może zakup jakiś na wypadek takich akcji?...
Ja właśnie przed chwilą kupiłem na allegro magnetofon Philips za 26 zeta

nie no,mój jamnik to taki znów najgorszy nie jest,rzekłbym nawet rasowy bo: Philips ( nawiązując do cytowanego posta) a do tego jeszcze RX-ES25(tak,żeby zakończyć fachowym akcentem) :)