Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
petex - Posty:15
Re: Niskoszumny preamp
autor: petex » wtorek 10 kwie 2007, 01:00
...... należy zwrócić uwagę, że SSM2017 to niższa klasa niż INA103 ......
Z takimi porownaniami tez nie nalezy przesadzac, bo szkopul tkwi w samej konstrukcji. W "powaznych" urzadzeniach Studera serii D19 sa zwykle 5534 i nic zlego sie przez to nie dzieje

Podobnie w preampach SSL
...
ale na wejsciach mikrofonowych czy liniowych ??
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » wtorek 10 kwie 2007, 01:05
ale na wejsciach mikrofonowych czy liniowych ?...
Mikrofonowych. Oczywiscie przed tym scalakiem cos innego jest, np. w przypadku SSL9k pierwszy stopien wzmocnienia jest na MAT02x, z kolei dla wersji SSL4k na poczatku jest trafo.
A co do SSM2017 - popularny w wielu konstrukcjach, od wejsc niekoniecznie tanich konsolet emisyjnych, po interfejsy, np. DIGI-001
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » wtorek 10 kwie 2007, 01:12
(w behringerze całkiem nieżły NJM4580)
Trzeba tez uwzglednic, ze kosci New Japan Radio, czyli z prefiksem NJM sa przewaznie lepsze pod pewnymi parametrami od zwyklych.
Behringery maja całkiem całkiem nskie szumy i nie marudźcie, bo przesadzacie. O wiele gorsza od behringerów jest seria MG jamaszki czy Phonici...
Drugi rok już uzywam SC4 i poziom szumów wcale mnie jakoś specjalnie nie zachwyca... po czasie się okazało ze jest taki sam jak w innych mikserach, a miałem juz kilka tej klasy... Napewno jamaszka była pod tym względem jest najgorsza
Hmmm, mialem kiedys na testy ktorys mikser MG, nie pamietam dokladnie ktory, ale jakis ze srednich gabarytow i raczej nie powiem zeby szumial. Wrecz mile mnie zaskoczyl pod tym wzgledem.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
autor: petex » wtorek 10 kwie 2007, 01:13
...preamp na bazie INA103 to np. ta konstrukcja
http://www.gracedesign.com/products/101/model101.htm
owszem nie jest tania ale to jest marka.
Jeszcze można tutaj dołączyć pojedyncze wyroby Manleya, Mill-Media, SPL i kilka innych znanych za gruuubą kasę...
...
Cóż, pozostaje zakasac rękawy i wziąć sie do roboty :) ale jak mówiłem "równolegle" bo albo dodakowo bedzie SC4 albo Phonic A6400 - posiada parę dodatków.
Dzieki i pozdrawiam
-
autor: petex » wtorek 10 kwie 2007, 01:15
...(w behringerze całkiem nieżły NJM4580)
Trzeba tez uwzglednic, ze kosci New Japan Radio, czyli z prefiksem NJM sa przewaznie lepsze pod pewnymi parametrami od zwyklych.
...
Jak napisałem, widziałem w behringerze V4580M a nie NJM...
pozdro
-
Jackal
autor: Jackal » niedziela 22 kwie 2007, 09:43
A co Moi Kochani Geniusze

sądzicie o :
1.ART TUBE MPStudioV3 i
2.SM Pro Audio TB 101
Czy wbudowany w SM Pro Audio TB 101 optokompresor jest rzeczywiście taki "miękki"? Czy też da sie na nim twardo limitować? Chodzi mi mianowicie o takie ustawienie by szept i krzyk brzmiał mniej wiecej tak samo głośno-kto słyszał płyty Moonspella to wie o co chodzi. Ponieważ chciałbym takie cacko móc wykorzystać na scenie by uzyskiwać podobny efekt.
Natomiast co sądzicie o ART TUBE MPStudioV3? Też dobry?
Śniło sie wam kiedyś, że się obudziliście?