...Nie specjalnie rozumiem czemu się tak wzbraniasz przed podstawową choć wiedzą na temat MIDI. Skoro jesteś klawiszowcem to przyda Ci się ona jeszcze nieraz...
Spoko preceli. Podstawy mam i podejżewam, że to o czym piszesz nie będzie stanowiło problemudla mnie (chyba),jednak nie mam na to czasu (żona, dwójka małych dzieci), a i nie potrzebuję tego do zarabiania pieniędzy, tylko do odsłuchania czegoś czasami.
...Więc czemu sobie nie kupiłeś np. coś z serii Pa? Nie miałbyś kłopotu!
...
Hmm... mam PA50 :), ale myślę o tym, aby zamienić go na Novation KS4, a na czymś czasami chciałbym posłuchać midików.
Korg TR - odtwarzanie midów - ostatnia szansa
Re: Korg TR - odtwarzanie midów - ostatnia szansa
...Spoko preceli. Podstawy mam...
Pewnie, że spoko
. Ale podstaw to raczej nie masz
. Bo to, o czym do tej pory rozmawialiśmy, to jest raczej tylko preludium do abecadła MIDI
...i podejżewam, że to o czym piszesz nie będzie stanowiło problemudla mnie (chyba),jednak nie mam na to czasu (żona, dwójka małych dzieci), a i nie potrzebuję tego do zarabiania pieniędzy, tylko do odsłuchania czegoś czasami...
Jasna sprawa
, z tym, że tak naprawdę muzykowi taka wiedza niekoniecznie jest potrzebna do zarabiania grosza. Znam wielu, naprawdę wielu znakomitych klawiszowców dla których MIDI to mur nie do przeskoczenia. Co wcale i absolutnie nie wpływa na ich zarobki
... mam PA50 :), ale myślę o tym, aby zamienić go na Novation KS4, a na czymś czasami chciałbym posłuchać midików...
Tak sobie pomyślałem: a może sprzedaj te Pa50 i TR (póki jeszcze są coś warte) a wzamian kup sobie Pa1X Pro?
[addsig]
Pewnie, że spoko

...i podejżewam, że to o czym piszesz nie będzie stanowiło problemudla mnie (chyba),jednak nie mam na to czasu (żona, dwójka małych dzieci), a i nie potrzebuję tego do zarabiania pieniędzy, tylko do odsłuchania czegoś czasami...
Jasna sprawa

... mam PA50 :), ale myślę o tym, aby zamienić go na Novation KS4, a na czymś czasami chciałbym posłuchać midików...
Tak sobie pomyślałem: a może sprzedaj te Pa50 i TR (póki jeszcze są coś warte) a wzamian kup sobie Pa1X Pro?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Re: Korg TR - odtwarzanie midów - ostatnia szansa
......Pewnie, że spoko
. Ale podstaw to raczej nie masz
. Bo to, o czym do tej pory rozmawialiśmy, to jest raczej tylko preludium do abecadła MIDI
........
No, ale mi przyłożyłeś z tym MIDI
.... tak naprawdę muzykowi taka wiedza niekoniecznie jest potrzebna do zarabiania grosza.....
Dokładnie. Dlatego póki co MIDI mam gdzieś
...... Tak sobie pomyślałem: a może sprzedaj te Pa50 i TR (póki jeszcze są coś warte) a wzamian kup sobie Pa1X Pro?.......
O, nie! Nie będę tego targał po imprezach, chyba że ktoś za mnie będzie to nosił. Poza tym już troszkę wyrosłem z keyboardów i napaliłem się na syntezatory, typu Novation, Clavia, Access.
Ponieważ stać mnie tylko na KS4 obecnie, to zostanie TR (jak dla mnie idealny i póki co niezastąpiony klawisz do grania na żywo, podobnie jak wcześniej Karma) i jak się uda dokupię KS4.
Na pewno PA1XPro jest super, ale teraz chcę pograć na syntezatorze.
Dobra wracając do tego MIDI psorze, to może jakieś fajne linki do tych podstaw MIDI (tylko po Polsku)? Może połączę dwa klawisze i poznam ten świat? Przyda się w grze na żywo?
Dzięki.

No, ale mi przyłożyłeś z tym MIDI

.... tak naprawdę muzykowi taka wiedza niekoniecznie jest potrzebna do zarabiania grosza.....
Dokładnie. Dlatego póki co MIDI mam gdzieś

...... Tak sobie pomyślałem: a może sprzedaj te Pa50 i TR (póki jeszcze są coś warte) a wzamian kup sobie Pa1X Pro?.......
O, nie! Nie będę tego targał po imprezach, chyba że ktoś za mnie będzie to nosił. Poza tym już troszkę wyrosłem z keyboardów i napaliłem się na syntezatory, typu Novation, Clavia, Access.
Ponieważ stać mnie tylko na KS4 obecnie, to zostanie TR (jak dla mnie idealny i póki co niezastąpiony klawisz do grania na żywo, podobnie jak wcześniej Karma) i jak się uda dokupię KS4.
Na pewno PA1XPro jest super, ale teraz chcę pograć na syntezatorze.
Dobra wracając do tego MIDI psorze, to może jakieś fajne linki do tych podstaw MIDI (tylko po Polsku)? Może połączę dwa klawisze i poznam ten świat? Przyda się w grze na żywo?
Dzięki.