8-kanałowce - preamp lub mikser
- zebromirrrr
sa jeszcze 2 opcje: octane m audio i mackie 1642 vlz pro.ten pierwszy z adatem...jakies opinie na ich temat?
www.studiosquat.pl
Re: 8-kanałowce - preamp lub mikser
...sa jeszcze 2 opcje: octane m audio i mackie 1642 vlz pro.ten pierwszy z adatem...jakies opinie na ich temat?...
ooo
o tym m audio nie wiedzielem (pewnie dlatego ze malo interesuje sie ta firma)
ten octane z danych technicznych wypada b.fajnie
wyglad moim zdaniem pozytywnie powala :>
cena tez fajna, wychodzi taniej niz opisywane powyzej ADATY RME i innych
cena w polsce w granicach 2500 zł brutto,
dynamika lepsza niz behringer o prawie 10 dB (110dB) na przetworniku A-D
(behringer ma 100 albo 103, niepamietam dokladnie, nie chce mi sie sprawdzac)
ale i tak wole behringera, za taka cene :D
Pozdrawiam
ooo
o tym m audio nie wiedzielem (pewnie dlatego ze malo interesuje sie ta firma)
ten octane z danych technicznych wypada b.fajnie
wyglad moim zdaniem pozytywnie powala :>
cena tez fajna, wychodzi taniej niz opisywane powyzej ADATY RME i innych
cena w polsce w granicach 2500 zł brutto,
dynamika lepsza niz behringer o prawie 10 dB (110dB) na przetworniku A-D
(behringer ma 100 albo 103, niepamietam dokladnie, nie chce mi sie sprawdzac)
ale i tak wole behringera, za taka cene :D
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
no octane ma lepsze parametry...i to sporo.... z tymze ma tylko 8 wejsc...ada 8000 ma dodatkowo 8 wyjsc...kwestia kto czego potrzebuje
ada 8000 ma dodatkowo 8 wyjsc
a no wlasnie, sluszna uwaga.
dzieki temu, nie majac miksera z wejsciem ADAT jestem w stanie zrobic np 4stereofoniczne niezalezne tory odsluchowe dla muzykow, laczac poprostu ADA z mikserem 8 kablami, i pozniej odpowiednio z miksera na wzmacniacz sluchawkowy (z 4x input)
gdyby ada8000 nie mial tego, musialbym kombinowac z wyjsciem master + jakis zew przetwornik zamianiajacy np SPDIF na analog, albo adat na analog (a to juz by sensu nie mialo)
hmm... moze czas aby behringer wydal ADA8000 MK2 w rownie atrakcyjnej cenie ? :D
pozdrawiam
a no wlasnie, sluszna uwaga.
dzieki temu, nie majac miksera z wejsciem ADAT jestem w stanie zrobic np 4stereofoniczne niezalezne tory odsluchowe dla muzykow, laczac poprostu ADA z mikserem 8 kablami, i pozniej odpowiednio z miksera na wzmacniacz sluchawkowy (z 4x input)
gdyby ada8000 nie mial tego, musialbym kombinowac z wyjsciem master + jakis zew przetwornik zamianiajacy np SPDIF na analog, albo adat na analog (a to juz by sensu nie mialo)
hmm... moze czas aby behringer wydal ADA8000 MK2 w rownie atrakcyjnej cenie ? :D
pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
no z lepszymi przetwornikami - preampy sa tam calkiem niczego sobie.....
kurde a moze by tak tuning?300 drozej sprzedac ale i 3 klasy wyzsza jakosc :)))))
wzmacniacz sluchawkowy mam tez behringeraha4700 - teoretycznie 4 pary sluchawek ale w praktyce 12:D
w dodatku przelotowe wejscie wiec mam wpiete miedzy karte a odsluch i jest cacy - kazdy slyszy to samo - no chyba ze ktos by nie chcial:D
kurde a moze by tak tuning?300 drozej sprzedac ale i 3 klasy wyzsza jakosc :)))))
wzmacniacz sluchawkowy mam tez behringeraha4700 - teoretycznie 4 pary sluchawek ale w praktyce 12:D
w dodatku przelotowe wejscie wiec mam wpiete miedzy karte a odsluch i jest cacy - kazdy slyszy to samo - no chyba ze ktos by nie chcial:D
A nie myślałeś nad kartą „Firepod” firmy Presonus?? Cenowo świetna propozycja
Początkujący realizator, wokalista sesyjny. Pare płyt na koncie.