Zmiana tracków MIDI

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Vibra
Zmiana tracków MIDI

Post autor: Vibra » niedziela 28 sty 2007, 23:23

Witam

Wracam do pytania, ktore zadalem jakis czas temu. Mianowicie jaki program, dziala na zasadzie:
1. na kazdym traku ustawiasz inny instrument vst
-kanal 1. v-station + reverb
-Kanal 2. fm7 itd + np: chorus+reverb

Sterownikiem zmienasz tylko kanaly midi, nic wiecej!!! W kubusiu mozna to zrobic zmieniajac aktywny track midi poprzez nacisniecie na niego, badz uzywajac kilku na raz poprzez wlaczenie glosniczka-monitor.

Bardzo prosze o pomoc. Czy mozna w inny sposob zmieniac tracki midi? Trak 1=1kanal, trak 2=2 kanal, czyli zmienjajac kanaly zmieniam tracki. Moze jest inny program, ktory tak dziala?
Chcialbym aby np: sesja to bylo cos jak PERFORM w module - ustawiasz wszystko, a zmieniasz tylko kanaly midi, zmieniajac instrumenty ustawione na roznych kanalach w PERFORM

Moze troche namieszalem ale nie wiem jak to inaczej opisac, Chcialbym uzywac na scenie brzmien z laptopa. Musialbym kupic jakis program matke, tylko nie wiem, ktory dziala w sposob opisany wyzej. Bardzo prosze o pomoc

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Zmiana tracków MIDI

Post autor: mr-hammond » niedziela 28 sty 2007, 23:39

Może tutaj .

Redakcja

Re: Zmiana tracków MIDI

Post autor: Redakcja » niedziela 28 sty 2007, 23:45

Gdzie jest moja czarkula?

Chodzi Ci tylko o zmianę tyko ustawień w module za pomocą jednego klicku na cokolwiek, czy też dotyczy to też i sekwencji (songu), a może jeszcze jakoś inaczej? Sorry, ale późno już

...Czy mozna w inny sposob zmieniac tracki midi?...

Jasne, zajrzyj tam. Do tego programu przydadzą się wirtualne porty MIDI, np. MIDI Yoke.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ