Perkusja - trigery programowe
Witam, nagrywam perkusje z całkiem zadowalającymi mnie rezultatami, ale jest jeden dość poważny problem nie mam odpowiedniego mikrofonu do stopy (nie stać mnie narazie) i wiadomo, że ze zwykłego mikrofonu dobrej stopy sie nie ukręci.Czy ktoś używa z Was wtyczki która zamienia sygnał audio z mikrofonu na sygnał midi?
...i jeszcze jedna rzecz która mnie strasznie ciekawi...
Obił mi sie o uszy temat włąsnoróbki mikrofonów do stopy z 10-12" głośników czy ktoś z Was to praktykuje?
Dziękuje z góry za odpowiedzi!
...i jeszcze jedna rzecz która mnie strasznie ciekawi...
Obił mi sie o uszy temat włąsnoróbki mikrofonów do stopy z 10-12" głośników czy ktoś z Was to praktykuje?
Dziękuje z góry za odpowiedzi!
-
- Kontakt:
Re: Perkusja - trigery programowe
Czy ktoś używa z Was wtyczki która zamienia sygnał audio z mikrofonu na sygnał midi?
KTDrumTrigger1.0b5_VST_win32
KTDrumTrigger1.0b5_VST_win32
http://www.myspace.com/audiophone
Tak
Tak
Tak...
I jak to sie sprawdza?
I jak to sie sprawdza?
Czy budowa takiego "urządzenia" jest opłacalna?
- mr-hammond
I jak to sie sprawdza?
...
osobiscie:)
...
osobiscie:)

A może coś szerzej?
Ja przyłączam się do prośby kolegi. Zwykły mik dynamiczny sprawdza sie tylko przy cichej grze stopą.
Czy ten głośnik (podobno ustawiany 2 - 3 m. od centralki bebnów) ma być jedynym mikiem do stopy, czy jakoś miksować sygnał z mikiem w centrali?.
U mnie problemem jest, ze mam 8 wejsc w karcie a wszystkie sa zajete przy zwyklym nagrywaniu perki, wiec siłą rzeczy musiałbym zmiksować te sygnały do jednego tracku na etapie nagrywania...
PS. Jako ciekawostkę napiszę, że jako overheady stoduję zwykłe miki dynamiczne po 18 zł sztuka i daje to fajne garażowe brzmienie a la Franz Ferdinand...
pozdro
Lukasz
Ja przyłączam się do prośby kolegi. Zwykły mik dynamiczny sprawdza sie tylko przy cichej grze stopą.
Czy ten głośnik (podobno ustawiany 2 - 3 m. od centralki bebnów) ma być jedynym mikiem do stopy, czy jakoś miksować sygnał z mikiem w centrali?.
U mnie problemem jest, ze mam 8 wejsc w karcie a wszystkie sa zajete przy zwyklym nagrywaniu perki, wiec siłą rzeczy musiałbym zmiksować te sygnały do jednego tracku na etapie nagrywania...
PS. Jako ciekawostkę napiszę, że jako overheady stoduję zwykłe miki dynamiczne po 18 zł sztuka i daje to fajne garażowe brzmienie a la Franz Ferdinand...

pozdro
Lukasz
Buduję studio home recording
Hejka,
Prośba - wypowiedzcie się ci, którzy stosują tę metodę. W sobote nagrywam garki jednej kapelce, może bym spróbował?
pozdro
Prośba - wypowiedzcie się ci, którzy stosują tę metodę. W sobote nagrywam garki jednej kapelce, może bym spróbował?
pozdro
Buduję studio home recording
Bardzo proszę o odpowiedź od kogoś kto nagłaśnia stopę w ten sposób.POZDRAWIAM!

...Bardzo proszę o odpowiedź od kogoś kto nagłaśnia stopę w ten sposób.POZDRAWIAM!