... Sa to paczki aktywne wię c nie ma tyle kabli,kabelkow itd .Tylko porzadny mixer i heya !...
Aktywne paczki maja wiecej kabelków - minimum dwa - zasilanie + sygnał, a pasywne tylko sygnał ze wzmacniacza (chyba, że ktoś pędzi pasywne w trybie biamp).
Polecam raczej pasywne paczki na takie imprezy - nie trzeba ciągnać zasialnia (2 długich kabli, chyba, że lubisz zabawy z pętlami mas) do paczek tylko sam sygnał.
Mam aktywne i pasywne i pasywne sie szybciej i łatwiej rozkłada i steruje z jednego racka pod mikserem.
Osobiscie polecał bym ze wzgledu na jakość dźwieku:
- Dynacorda D12-3 - minus jest to za drogi zestaw jak na wesela - ok 1450e za 2 paczki.
z tanszych sa niezłe jakościowo PolAudio, HK i wiele innych - najlepiej sprawdzic samemu.
Z aktywnych w moge polecić RCF z serii 4PRO.
Proponuje pojeździć z płytką CD po sklepach i salonach i posłuchać....
Witam .Kamil mozesz mi podac namiary na ciebie GG czy skype
Mackie SRM-450 czy JBL EON 15 G2?
jestem saksofonistą
Re: Mackie SRM-450 czy JBL EON 15 G2?
Ja jednak bym polecil aktywne paczki.Posiadam Mackie SA1521 i gdzies na allegro widzialem zadbane w dobrej cenie,a naprawdę warto zainwestowac w ten model.Aktywne pracuja w trybie BI-amp czyli kazdy glosnik jest napedzany swoja koncowka.Podzial pasma jest duzo precyzyjniejszy niz w pasywnej zwrotnicy.Pracuje na Mackiem okolo 3 lat i w tej cenie nie sadze abysmy znalezli cos lepszego, moze RCF ale to bardzo podbno konstrukcje.No i na chlopski rozum,w aktywnym zestwie wszytsko jest zestrojone przez producenta, nie musisz sie martwic ze koncowka jest za slaba lub nieodpowiednia dla danej kolumny.No i krytyczne sytuacje ,jeśli sie uprę to moge naglosnic dwoch "gadaczy" w odzielnych salach :)
UWAGA TEN POST ZOSTAL NAPISANY PO CONAJMNIEJ 2 PIWACH :) !!!