Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Velu
-
Kontakt:
Mackie SRM-450 czy JBL EON 15 G2?
Pytanie jak w temacie. Moją domeną jest studio dlatego niebardzo jestem "opykany" w jakości nagłośnienień. Zestaw miałby służyć do obsługi szeroko pojętych chałtur czyli wesela bankiety itd. (ehh... trza zacząć dorabiac bo slub moj 30 września i to oznacza ze prócz nowego pluginu co miesiąc trza będzie kupić pralke, lodówke itd itd :/ ) Wiem że do EONa sa dedykowane SUBy - wiec w przyszłości można sobie zakupić ale czy do Mackiego tez sa jakies SUBy? Co jest bardziej opłacalną inwestycją? czyli wierniejsze odtwarzanie, wygoda uzytkowania skuteczność itd? Czyli po prostu co ładniej greje i co się lepiej w takiej sytuacji sprawdzi. a moze macie jakies inne propozycje ? Wazne zeby było niezaduze, niezaciężkie i jak najbardziej zintegrowane. Jak wypadają produkty np proel'a czy Monacor'a? moze sa jakies tańsze rozwiązania by nie płacić za znaczek na przedzie a uzyskac dobrą jakość?
TEMAT UWAŻAM ZA OTWARTY!!!
-
Velu
-
Kontakt:
Ponawiam Pytanie!!!
-
shearly
autor: shearly » piątek 22 wrz 2006, 22:26
Odpowiem tak...
Ostatnio widzialem ciekawa interpretacje znanej reklamy...
87% mezczyzn nie widzi roznicy miedzy etanolem i metanolem.
A skoro nie widac roznicy, to po co przeplacac?
...phi...
-
jd73 - Posty:88
Ja bym kupował do takiego grania przedewszyskim paczki aktywne, a jak bym miał kupować JBL, długo bym sie zastanawiał. JBL za takie sobie produkt nieźle sobie życzy. to chyba z poslkich producentów znalazł byś coś za mnijsze pieniądze i lepiej grające paczki.
-
a zapomniałem
O Mackie nie mogę nic powiedzieć.
Ile wogole one kosztują?? dziś za leniwy jestem zeby szukać.
-
Velu
-
Kontakt:
...Ja bym kupował do takiego grania przedewszyskim paczki aktywne...
Ale oba modele są aktywne i cena podobna i ogolnie to bedzie ta sama klasa produktow
JBL za takie sobie produkt nieźle sobie życzy. to chyba z poslkich producentów znalazł byś coś za mnijsze pieniądze i lepiej grające paczki....
MOZE JAKAS PODPOWIEDZ??
-
http://www.hkaudio.com/products.php?ptype=ps
od koloru do wyboru, tylko że jedna firma.
A to adres polskiego dystrybutora
http://www.amtec.pl/hkaudio/index.php?lewa=2&tekst=intro
Niedawno w jakiejś gazecie (chyba muzyk) było zestawienie aktywnych, ale nie było tam właśnie HK, a uważam że cena do jakości i możliwości jest nieporównywalna do tamtych
Zestawy te maja czystą wyraźną górę, nie ostro syczącą jak to zwykle mają tanie głośniki ale wyraźną i mocny głęboki dół.
już dzisiaj nawet na jakimś forum o tym pisałem.
-
Mackie, też robi aktywne paczki ale jeszcze ich nie słyszałem. Ale cena ich będzie na pewno dużo wyższa.
-
Yoorant
autor: Yoorant » środa 20 gru 2006, 19:04
Czesc ,mam Mackie SRM 450 ,grałem na JBl .
Generalnie Mackie jest tylko troche drozszy od JBL a dzwiek o niebo lepszy ,miekki ,soczysty po prostu ...ładny .Wydaje mi sie ,ze na takie imprezy typu wesele itp beda lepsze .
Ja za swoje paczki za sztukę zapłaciłem 2700zł ( nowe na 24miesiecznej gwarancji ) Sa to paczki aktywne wię c nie ma tyle kabli,kabelkow itd .Tylko porzadny mixer i heya !
Skrzypek zawodowypianista jazzowy , różne style, pasjonat nagrywania
-
Kamil_Wilgucki - Posty:19
autor: Kamil_Wilgucki » środa 20 gru 2006, 19:51
Sa to paczki aktywne wię c nie ma tyle kabli,kabelkow itd .Tylko porzadny mixer i heya !...
Aktywne paczki maja wiecej kabelków - minimum dwa - zasilanie + sygnał, a pasywne tylko sygnał ze wzmacniacza (chyba, że ktoś pędzi pasywne w trybie biamp).
Polecam raczej pasywne paczki na takie imprezy - nie trzeba ciągnać zasialnia (2 długich kabli, chyba, że lubisz zabawy z pętlami mas) do paczek tylko sam sygnał.
Mam aktywne i pasywne i pasywne sie szybciej i łatwiej rozkłada i steruje z jednego racka pod mikserem.
Osobiscie polecał bym ze wzgledu na jakość dźwieku:
- Dynacorda D12-3 - minus jest to za drogi zestaw jak na wesela - ok 1450e za 2 paczki.
z tanszych sa niezłe jakościowo PolAudio, HK i wiele innych - najlepiej sprawdzic samemu.
Z aktywnych w moge polecić RCF z serii 4PRO.
Proponuje pojeździć z płytką CD po sklepach i salonach i posłuchać.