Ram DDR II
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:44 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Re: Ram DDR II
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:44 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
nie chodzi kto jakie scalaki montuje bo kingston nie przypominam sobie by kiedykolwiek montowal swoje...zazwyczaj byl to samsung albo cos z egzotycznych firm.....(nie robiacych wlasnych modulow)
do pracy w dualchannel kosci musza byc takie same - ten sam model..inaczej moga byc spore problemy ze stabilnoscia(ale zdarza sie ze pracuja poprawnie)
zapychanie doatkowych slotow nie ma sensu bo wyraznie spada wydajnosc....najlepiej montowac pamiec wylacznie w dwoch - gdy jej za malo sprzedajesz stare kosci i kupujesz nowe pojemniejsze a nie dokladasz na wolne sloty
oczywiscie jak nie zalezy ci na wydajnosci boc taki spadek to dla ciebie zadna roznica to nie ma problemu
do pracy w dualchannel kosci musza byc takie same - ten sam model..inaczej moga byc spore problemy ze stabilnoscia(ale zdarza sie ze pracuja poprawnie)
zapychanie doatkowych slotow nie ma sensu bo wyraznie spada wydajnosc....najlepiej montowac pamiec wylacznie w dwoch - gdy jej za malo sprzedajesz stare kosci i kupujesz nowe pojemniejsze a nie dokladasz na wolne sloty
oczywiscie jak nie zalezy ci na wydajnosci boc taki spadek to dla ciebie zadna roznica to nie ma problemu
-
- Kontakt:
Ramu - nigdy za wiele - ktoś powiedział... no nie bardzo się z tym zgodzę...
Wiecej RAMu - wiecej do zaadresowania dla Proca - wiec spada wydajność.
Druga sprawa - o ile z 2GB czy 3GB nie ma najmniejszego problemu, o tyle 4GB (mówie z autopsji)- pojawiają sie schody
Nasz ukochany windoza XP Home - widzi z 4GB jedynie 3GB
Nasz ukochany windoza XP Pro - widzi z 4GB jedynie 3,5GB :)
wiec 512MB idzie sie wietrzyć.
dochodziłem swego czasu który z Winzgrozków zobaczy pełne 4, czy 8GB (też testowałem - przełożyłem z drugiego PC)
no i Windows 2003Server - zobaczył bez problemu ;) - tylko szkoda że koszt jego to (wtedy jak testowałem, rok temu - jakies 2kPLN)
No więc oczekuję na Winzgrozę X64, czy jak sie tam bedzie zwała (może Vista, moze Longhorn) - nie ważne, o ile z RAM'em raczej nie powinno być tam problemów o tyle zacznę martwić się o sterowniki ;)
i błędne koło ;)
Wiecej RAMu - wiecej do zaadresowania dla Proca - wiec spada wydajność.
Druga sprawa - o ile z 2GB czy 3GB nie ma najmniejszego problemu, o tyle 4GB (mówie z autopsji)- pojawiają sie schody
Nasz ukochany windoza XP Pro - widzi z 4GB jedynie 3,5GB :)
wiec 512MB idzie sie wietrzyć.
dochodziłem swego czasu który z Winzgrozków zobaczy pełne 4, czy 8GB (też testowałem - przełożyłem z drugiego PC)
no i Windows 2003Server - zobaczył bez problemu ;) - tylko szkoda że koszt jego to (wtedy jak testowałem, rok temu - jakies 2kPLN)
No więc oczekuję na Winzgrozę X64, czy jak sie tam bedzie zwała (może Vista, moze Longhorn) - nie ważne, o ile z RAM'em raczej nie powinno być tam problemów o tyle zacznę martwić się o sterowniki ;)
i błędne koło ;)
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
mellodeque masz racje. właśnie wybieram sie do sklepu zwrócić 1gb...lepsze to niż przesiadka na vistę (przynajmniej narazie)
Nasz ukochany windoza XP Pro - widzi z 4GB jedynie 3,5GB
Kolega mial podobny problem, zaktualizowałł bios, zaaplikowal odpowiednie ustawienia i wszystko smiga.
Nasz ukochany windoza XP Pro - widzi z 4GB jedynie 3,5GB
Kolega mial podobny problem, zaktualizowałł bios, zaaplikowal odpowiednie ustawienia i wszystko smiga.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
tyle ze wydajnosc spada na leb.....win98se mial dosc przy 512..wiecej problemow niz pozytku
xp ma dosc przy 4 - ra sama sytacja wynikajaca ze zwyklego ograniczenia systemu
vista juz tego nie posiada..moze zaadresowac kilka terabajtow(bodajze xp x64 rowniez)
dla xp 2 gb to optymalna wielkosc
xp ma dosc przy 4 - ra sama sytacja wynikajaca ze zwyklego ograniczenia systemu
vista juz tego nie posiada..moze zaadresowac kilka terabajtow(bodajze xp x64 rowniez)
dla xp 2 gb to optymalna wielkosc