Multichannel wav do ac3

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
buzz23er
Re: Multichannel wav do ac3

Post autor: buzz23er » poniedziałek 11 gru 2006, 19:37

Piotr K -
...Za darmo i nie wiąże się z obligatoryjnym, późniejszym wypalaniem w komercyjnym Nero Burning. Choć obsługa nie należy do intuicyjnych:

Albo to wina moich poczatkow jesli chodzi o konwersję dzwieku, ale cos z moim formatem dzwieku jest nie tak. W tym programiku Nero Digital Audio, zawsze gdy chce przekonwertować do AAC (ac3 nie ma : )) to wychodzi mi pusta ścieżka zajmująca kilkaset bajtów :/ zainstalowałem BeSweet z listy od Zbynia, obsługuje wielokanałowe WAV, ale akurat moich plików skonwertować nie chce (Nagrywane przez (What U Hear, przez narzędzie w Audio Creation Mode w X-Fi, do "WAV Multi-channel". Dla sprawdzenia , na odwrót za pomocą BeSweet zmieniłem plik AC3 na multichannel WAV - we włąsciwosciach niczym się nie różnił od mojego , z wyjatkiem tego iż miał inną szybkosć kbps, 16 a nie 32 bity, oraz tym, iż w moim pliku nie wyświetla, (tak jak w tym przekonwertowanym przez program) iż jest to format PCM.
Nie mam pomysłu co zrobić w takiej sytuacji... mogę coś jeszcze pozmieniać aby zaczęlo działac?, czy byc moze mam se darowac i szukac jakis innych sposobow zgrywania dzwięku z wszystkich kanałów (wychodzi przez program muzyczny przez ASIO [program nie ma mozliwosci nagrywac w surround])
Jeskola Buzz 4ever

Awatar użytkownika
MB

Re: Multichannel wav do ac3

Post autor: MB » poniedziałek 11 gru 2006, 20:34

Albo to wina moich poczatkow jesli chodzi o konwersję dzwieku, ale cos z moim formatem dzwieku jest nie tak.
to ostatnie jest bardzo prawdopodobne

W tym programiku Nero Digital Audio, zawsze gdy chce przekonwertować do AAC (ac3 nie ma : )) to wychodzi mi pusta ścieżka zajmująca kilkaset bajtów :/
takie objaw zdecydowanie sugeruje elementarny problem z formatem wejściowym

we włąsciwosciach niczym się nie różnił od mojego , z wyjatkiem tego iż miał inną szybkosć kbps, 16 a nie 32 bity
otóż to. A skąd pomysł, że możesz nakarmić kodek takim nietypowym WAVE'm? W dokumentacj Nero jest chyba napisane, że wejście to musi być typowy WAVE. Plik 32-bitowy to nie jest typowy WAVE

ODPOWIEDZ