Test 26 zestawów monitorów
Dzięki - uchwyciłeś sedno ... ja źle napisałem. Wnioski mamy sobie sami wysnuć na podstawie ICHnych wypowiedzi o danej cesze....
jedyne wnioski do ktorych samemu mozesz dojsc po tych testach , to to na ktore z monitorow Cie stac .... ZADNE INNE
Gwarantuje Ci ze nikt z czytelnikow nie kupic Ani EVENT , ani EMU .. bo ktos sprawdził i doszedł do wniosku ze to badziew ..! a potem to opisał w tym tescie . itd...
Re: Test 26 zestawów monitorów
Monitorów sie nie słucha tylko sie na nich pracuje.
Dziekuje za super rade Ok, od dzisiaj pracuje na monitorach !!! ale nie bede juz ich słuchał wiecej
O nie !!! bo to nie praca :)
Dziekuje za super rade Ok, od dzisiaj pracuje na monitorach !!! ale nie bede juz ich słuchał wiecej

- Miłaszewski
Jesli w tescie Mackie HR824 byly w czolowce, to osobiscie nie interesuje mnie taki test ;)
Chetnie kupie sobie Mackie HR824 do swojego kina domowego, bo ladnie i efektownie graja.
Zeby takie testy zrobic poprawnie, nalezaloby zrobic dziesiatki miksow na roznych monitorach, a potem porownac te miksy na dziesiatkach innych zestawow hifi, boomboxach, car audio, itd.
Spedzic nad tym np. rok czasu. 20 niezaleznych inzynierow dzwieku. Wtedy chetnie taki test przeczytam.
[addsig]
Chetnie kupie sobie Mackie HR824 do swojego kina domowego, bo ladnie i efektownie graja.
Zeby takie testy zrobic poprawnie, nalezaloby zrobic dziesiatki miksow na roznych monitorach, a potem porownac te miksy na dziesiatkach innych zestawow hifi, boomboxach, car audio, itd.
Spedzic nad tym np. rok czasu. 20 niezaleznych inzynierow dzwieku. Wtedy chetnie taki test przeczytam.
[addsig]
-
Ciekawe jak to jest z tymi Samsonami RUBICONAMI.... Ma ktoś takie?
Miałem teraz kupować KRK z Music-Town, ale po tych testach sam nie wiem....
[addsig]
Miałem teraz kupować KRK z Music-Town, ale po tych testach sam nie wiem....
[addsig]
Korg 01/W pro, Korg X50, Yamaha P-70.
...Jesli w tescie Mackie HR824 byly w czolowce, to osobiscie nie interesuje mnie taki test ;)
...
O boski ...
...
O boski ...
O to chodzi. Ale to nie ma sensu, bo projektanci reżyserek wiedzą co tam umieścić, chyba że zamawiają budowę monitorów w specjalistycznej firmie konkretnie dla danego pomieszczenia.
Poza tym zwracam uwagę na przedział cenowy, który adresuje cały test do rynku amatorskiego. Główne monitory w studio to wydatek znacznie powyżej 1000 funtów.
O to chodzi. Ale to nie ma sensu, bo projektanci reżyserek wiedzą co tam umieścić, chyba że zamawiają budowę monitorów w specjalistycznej firmie konkretnie dla danego pomieszczenia.
Poza tym zwracam uwagę na przedział cenowy, który adresuje cały test do rynku amatorskiego. Główne monitory w studio to wydatek znacznie powyżej 1000 funtów.
...
FM (c) nie jest magazynem audiofilskiem, lecz raczej nastawionym na mniej więcej zwykło-zjadaczo-chlebowego producenta. I to raczej el muzyki. Stąd i propozycje są dość nieskomplikowane.
A co do Tannoy 8D to jest tam też ostrzeżenie o "niekontrolowalności" basów (cokolwiek to miałoby oznaczać). A że wstęgi wygrywają... no pewno. Ale czy boomboxy mają potem wstęgi?
Moje :-): Moog Source, SC Prophet 600, Jupiter 6, A-Juno 2, SH 101, R8M, Matrix 6r, Ensoniq Fizmo ...

proszę bardzo i cieszę się iż z takim entuzjazmem ją przyjałeś
pozdr
-
- Kontakt:
No niestety, test testami... najlepszym testem są opinie ludzi na forach po 10latach ;]
Niestety cena musi za sobą jakość nieść, tak samo jak prawa fizyki są niezmienne, monitory muszą być niezawodne po x-miesiącach, musza pracowac ciągle z takimi samymi parametrami, oddawać wierność brzmienia itp itd.
Kazdego monitora da sie nauczyć i na nich modzić kawałki, też innaczej wybiera monitory osoba która tylko robi muzyczne pomysły, innaczej która non stop zarabia na masterowaniu i mixowaniu kawałków.
Obecnie sam staje przed wyborem cena/model/jakość - wiadomo, wydać mało kupić dobrze. Mam swoje typy no ale test to test, czasami warto poczytać jak inni monitory oceniają.
Niestety cena musi za sobą jakość nieść, tak samo jak prawa fizyki są niezmienne, monitory muszą być niezawodne po x-miesiącach, musza pracowac ciągle z takimi samymi parametrami, oddawać wierność brzmienia itp itd.
Kazdego monitora da sie nauczyć i na nich modzić kawałki, też innaczej wybiera monitory osoba która tylko robi muzyczne pomysły, innaczej która non stop zarabia na masterowaniu i mixowaniu kawałków.
Obecnie sam staje przed wyborem cena/model/jakość - wiadomo, wydać mało kupić dobrze. Mam swoje typy no ale test to test, czasami warto poczytać jak inni monitory oceniają.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
...
A moim skromnym Zdaniem, w E&S , naprawde dawno nie czytałem nic specjalnie interesujacego mnie ...
JA pierdziu co za LUDZISKA !!!! ...
I niestety musze przyznac Ci racje, ostatnimi czasy zawartosc E&S raczej nie porywa ostatniego numeru nawet nie kupowałem, poniewaz nie było nic ciekawego , przynajmniej dla mnie ...
Zgadzam się! Ostatnio mam wrażenie że robi się z tego gazeta 'komputerowa" a nie muzyczna. Coraz więcej tu STUDIO (KOMPUTER) niż ESTRADY
A moim skromnym Zdaniem, w E&S , naprawde dawno nie czytałem nic specjalnie interesujacego mnie ...
JA pierdziu co za LUDZISKA !!!! ...
I niestety musze przyznac Ci racje, ostatnimi czasy zawartosc E&S raczej nie porywa ostatniego numeru nawet nie kupowałem, poniewaz nie było nic ciekawego , przynajmniej dla mnie ...
Zgadzam się! Ostatnio mam wrażenie że robi się z tego gazeta 'komputerowa" a nie muzyczna. Coraz więcej tu STUDIO (KOMPUTER) niż ESTRADY