Yamaha DD55 jako sterownik MIDI?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
KAFEL
Yamaha DD55 jako sterownik MIDI?

Post autor: KAFEL » piątek 27 paź 2006, 12:00

Czy ktoś z was miał do czynienia z perkusją elektroniczna Yamaha DD55 ? To co mnie najbardziej interesuje to działanie tego sprzętu jako sterownika MIDI np. do mojego Battery. Jak zachowują się jego pady w środowisku MIDI ? Jest to jedyny jak na razie tani dynamiczny zestaw padów z wyjściem MIDI jaki udało mi się znaleźć. Może macie namiary na coś lepszego ? Wiem że lada dzień Alesis wypuści coś takiego na rynek ale na razie specjalnego wyboru do 1000 zł nie ma
[addsig]

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Yamaha DD55 jako sterownik MIDI?

Post autor: mr-hammond » piątek 27 paź 2006, 13:26

...Czy ktoś z was miał do czynienia z perkusją elektroniczna Yamaha DD55 ? To co mnie najbardziej interesuje to działanie tego sprzętu jako sterownika MIDI np. do mojego Battery. Jak zachowują się jego pady w środowisku MIDI ? Jest to jedyny jak na razie tani dynamiczny zestaw padów z wyjściem MIDI jaki udało mi się znaleźć. Może macie namiary na coś lepszego ? Wiem że lada dzień Alesis wypuści coś takiego na rynek ale na razie specjalnego wyboru do 1000 zł nie ma
...
Chcesz grać pałkami czy stukać na palcach bo jak palcami to akai albo m-audio pad kontroler jest :)

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » piątek 27 paź 2006, 15:12

Chcesz grać pałkami czy stukać na palcach bo jak palcami to akai albo m-audio pad kontroler jest :)...
Pałami, oczywiscie

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 27 paź 2006, 17:35

Pałami, oczywiscie...
Hmm cięzko będzie , jedyny patent kupic alesis d4 albo inny i zrobić sobie pady , podłączyć do tego modułu i przez midi do twego samplera.
Było to już , zaatakuj w archiwum
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » piątek 27 paź 2006, 23:24

...**********************
Pałami, oczywiscie...
Hmm cięzko będzie , jedyny patent kupic alesis d4 albo inny i zrobić sobie pady , podłączyć do tego modułu i przez midi do twego samplera.
Było to już , zaatakuj w archiwum
Pozdrawiam ...
Ale ja pytam konkretnie o DD55 który właśnie ma dynamiczne pady (7 szt + pedał b.drum+pedał hh) i ma też MIDI in/out. Ma swoje banki brzmień ale dzięki transmitowaniu sygnałów MIDI może sterować wszystkim co ma MIDI. Wiem że są patenty na samoróby do znalezienia nawet na forum ale nie mam czasu na tego typu zabawę. Fajny jest ten Alesis ControlPad

[addsig]

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » piątek 27 paź 2006, 23:36

...a tu jeszcze filmik z DD55 w roli głównej

ODPOWIEDZ