Gdzie trzymać sample?
x 4 nie nagrywaj nigdy....nagrywarki maja to do siebie(podobnie jak i nowe plyty cd) ze najlepsza jakosc uzyskujesz w przedziale 16-32x.....
Ciekawa ciekawostka...
A co sądzicie o DVD-RAM?
Ciekawa ciekawostka...
A co sądzicie o DVD-RAM?
Re: Gdzie trzymać sample?
...w laptopie?
na wewnetrznym dysku 5400 rpm czy w zewnetrznym 7200 rpm podlaczanym przez firewire ?...
ja kupilem zewnetrzny dysk na allegro 250GB za przysłowiowe "grosze". wydaje mi sie to lepszym rozwiazaniem niz nagrywanie na płyty cd, poza tym taki dysk zawsze mozna zabrac do studia z projektami,
pozdrawiam
[addsig]
na wewnetrznym dysku 5400 rpm czy w zewnetrznym 7200 rpm podlaczanym przez firewire ?...
ja kupilem zewnetrzny dysk na allegro 250GB za przysłowiowe "grosze". wydaje mi sie to lepszym rozwiazaniem niz nagrywanie na płyty cd, poza tym taki dysk zawsze mozna zabrac do studia z projektami,
pozdrawiam
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
- karciarznh
- Kontakt:
na telefonie komórkowym :D

dvd ram to format ktory byl pierwszym nagrywalnym formatem dvd dlugo dlugo przed wszelkimi dvd r- i r+....jak widac gdyby nie pozniejsze(dosc pozne) wpsarcie producentow nagrywarek wogole by przestal istniec
nic szczegolnego tym bardziej ze niektore starsze nagrywarki go nie akceptuja
nic szczegolnego tym bardziej ze niektore starsze nagrywarki go nie akceptuja
bong jak mozesz to skorzystaj z oprogramowania do tstowania jakosci zapisu - mozesz sie zdziwic
zreszta stary temat opisywany na wielu portalach
zreszta stary temat opisywany na wielu portalach
...x 4 nie nagrywaj nigdy....nagrywarki maja to do siebie(podobnie jak i nowe plyty cd) ze najlepsza jakosc uzyskujesz w przedziale 16-32x.....
sprawdzone i potwierdzone przez wiele zrodel.....
a ja myslalem, ze predkosc nagrywania zalezy od danego sprzetu.. kazda wypalarka charakteryzuje sie swoja wlasna, optymalna predkoscia nagrywania..
sprawdzone i potwierdzone przez wiele zrodel.....
a ja myslalem, ze predkosc nagrywania zalezy od danego sprzetu.. kazda wypalarka charakteryzuje sie swoja wlasna, optymalna predkoscia nagrywania..
the Sun Personality
...x 4 nie nagrywaj nigdy...
Ciekawa ciekawostka...
To nie jest ciekawostka. Zbynia dobrze pisze !
Na dzisiejszych nośnikach CD nie powinno się nagrywać niżej jak 16x !
Ciekawa ciekawostka...
To nie jest ciekawostka. Zbynia dobrze pisze !
Na dzisiejszych nośnikach CD nie powinno się nagrywać niżej jak 16x !
-
- Kontakt:
a najlepiej zweryfikować dane po zapisie (co czesto jest niepraktykowane, a potem płacz)
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
...
chodzi o optymalną jakość a nie prędkość!!!
...
chodzi o optymalną jakość a nie prędkość!!!
...bong jak mozesz to skorzystaj z oprogramowania do tstowania jakosci zapisu - mozesz sie zdziwic
zreszta stary temat opisywany na wielu portalach...
Hej, spokojnie
Właśnie myślę, że pewnie masz rację. Ostatnio uwaliłem kilka CD-R-ów przy prędkości 4x - teraz domyślam się dlaczego.
Tutaj jest dość ciekawy artykuł. Wynika z niego że w sumie każdy nośnik jest mniej lub bardziej syfiasty. CD-R prezentuje się jednak najgorzej...
Chyba jednak stosunkowo najbezpieczniejsze jest wykonanie kilku kopii i niepopadanie w paranoję.
pzdr
zreszta stary temat opisywany na wielu portalach...
Hej, spokojnie

Tutaj jest dość ciekawy artykuł. Wynika z niego że w sumie każdy nośnik jest mniej lub bardziej syfiasty. CD-R prezentuje się jednak najgorzej...
Chyba jednak stosunkowo najbezpieczniejsze jest wykonanie kilku kopii i niepopadanie w paranoję.
pzdr