Yamaha P-80 i interfejs midi SWISSONIC

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Rosina
Yamaha P-80 i interfejs midi SWISSONIC

Post autor: Rosina » sobota 14 paź 2006, 22:11

Witam!
Jest to mój pierwszy post!
Mam problem. Posiadam pianino yamaha P-80 o kupiłem dzisiaj interfejs midi
(do komputera USB) Nie potrafię sobie poradzić ze skonfigurowaniem tego, bym mógł nagrywać to co gram na komputer (program Cakewalk pro audio 7.0) CZy ktoś może mi pomóc co musze uaktywić w pianinie i komputerze?
BARDZO PROSZĘ !

Awatar użytkownika
Scisly

Re: Yamaha P-80 i interfejs midi SWISSONIC

Post autor: Scisly » niedziela 15 paź 2006, 01:11

...Witam!
(do komputera USB) Nie potrafię sobie poradzić ze skonfigurowaniem tego, bym mógł nagrywać to co gram na komputer (program Cakewalk pro audio 7.0) CZy ktoś może mi pomóc co musze uaktywić w pianinie i komputerze?
BARDZO PROSZĘ !...
Nie wiem kolego jak wygląda ten program, ktorego uzywasz bo ja bawie sie na Sonarze. Ale w wiekszosci sekwenserow jest tak ze musisz ustawic na kanale midi in karte dzwiekowa/interejs do ktorego jest podlaczony instrument, oczywiscie po wczesniejszym zainstalowaniu interfesju w kompterze. Program po nacisnieciu przycisku nagrywania powinien zapisywac to co grasz w formie midi, jeszcze tylko kwestia ustawienia brzmien jakimi ma grac, ale to juz kwestia sprzetu jakiego uzywasz. Ech tam co ja sie tu bede rozpisywał skoro sam nie wiele wiem. wiesz, hm.... poczytaj w internecie

Rosina

Re: Yamaha P-80 i interfejs midi SWISSONIC

Post autor: Rosina » niedziela 15 paź 2006, 10:30

......Witam!
BARDZO PROSZĘ !...
Nie wiem kolego jak wygląda ten program, ktorego uzywasz bo ja bawie sie na Sonarze. Ale w wiekszosci sekwenserow jest tak ze musisz ustawic na kanale midi in karte dzwiekowa/interejs do ktorego jest podlaczony instrument, oczywiscie po wczesniejszym zainstalowaniu interfesju w kompterze. Program po nacisnieciu przycisku nagrywania powinien zapisywac to co grasz w formie midi, jeszcze tylko kwestia ustawienia brzmien jakimi ma grac, ale to juz kwestia sprzetu jakiego uzywasz. Ech tam co ja sie tu bede rozpisywał skoro sam nie wiele wiem. wiesz, hm.... poczytaj w internecie ...
Dzięki za pomoc. Okazało się, że interfejs na drodze z instrumentu do komputera jest uszkodzony.
Cakewalk jest tej samej firmy co Sonar i wyglada podobnie :D

ODPOWIEDZ