Mobilna praca z muzyką - mini "monitorki"?
kup dobre sluchawki - logitechy sobie daruj - usb daje tak malo pradu ze nie zagraja one jak nalezy......
wogole daruj sobie takie mikroglosniczki
wogole daruj sobie takie mikroglosniczki
Re: Mobilna praca z muzyką - mini "monitorki"?
a co do zasilania usb - 5v razy 500mA o ile usb na to wogole pozwoli(w laptopach bywa roznie zreszta w stacjonarnych tez)
to max 2.5 wata - jak jaytec uzyskal 15?chyba ze jakies magiczne p.o.m.p.o.wane
to max 2.5 wata - jak jaytec uzyskal 15?chyba ze jakies magiczne p.o.m.p.o.wane
...a co do zasilania usb - 5v razy 500mA o ile usb na to wogole pozwoli(w laptopach bywa roznie zreszta w stacjonarnych tez)
to max 2.5 wata - jak jaytec uzyskal 15?chyba ze jakies magiczne p.o.m.p.o.wane...
wlasnie sam nie bardzo to rozumiem ... oba mikrusy maja lacznie ok. 15w - ale wiadomo jak podaje to producent :> ... trzeba brac poprawke na ich cudowny "marketing" ... ;)
to max 2.5 wata - jak jaytec uzyskal 15?chyba ze jakies magiczne p.o.m.p.o.wane...
wlasnie sam nie bardzo to rozumiem ... oba mikrusy maja lacznie ok. 15w - ale wiadomo jak podaje to producent :> ... trzeba brac poprawke na ich cudowny "marketing" ... ;)
tu nie masz co rozumiec - lacze usb max 0.5 A i koniec
5 v ktore jest standartem
dobre sluchawki i to wszystko - mniej miejsca i mniej klopotu
nie ma zadnego glosnika ktory przy braku zasilania z sieci pozwoli na cokolwiek procz posluchania piardow.......
5 v ktore jest standartem
dobre sluchawki i to wszystko - mniej miejsca i mniej klopotu
nie ma zadnego glosnika ktory przy braku zasilania z sieci pozwoli na cokolwiek procz posluchania piardow.......
...oszukuje małych (bardzo) "monitorków" (bo nie chodzi mi monitory sensu stricto z referencyjną płaską charakterystyką) do pracy z laptopem w terenie - produkcja,pre-miks. Ktoś może testował M-Audio Studio Pro 3? Z góry mówie, że nie nastawiam się na super brzmienie (a to odkrycie, przy tej cenie; ) ) a na małe gabaryty. Wszystko i tak będzie montowane potem w normalnym studio. Chodzi o sprzęcik który wezmę z laptopem i przenosnym interfejsem do torby i polecę na urlop, delegacje itp. Interesują mnie też głośniczki V20 Logitecha, pewnie spytacie czemu akurat Logitecha. Ich największą zaletą jest to, że są zasilane z USB! Poza tym są bardzo małe a grają zdecydowanie jakby były większe (coś jak konstrukcje Bose). Wiem, wiem, to jest zabawka multimedialna, ale czy potrzeba mi Geneleców by w zaciszu domowym wieczorkiem poaranżować muzyczkę?...
witam,
mam m-audio studio pro3. nie uzywam ich jako odsłuchu referencyjnego bo do tego mam msp5 ale jako odsłuch "pomocniczy" spradzają się. nie wiem ile kosztują- ja kupiłem moje za 199 złotych i nie narzekam. pozdrawiam
[addsig]
witam,
mam m-audio studio pro3. nie uzywam ich jako odsłuchu referencyjnego bo do tego mam msp5 ale jako odsłuch "pomocniczy" spradzają się. nie wiem ile kosztują- ja kupiłem moje za 199 złotych i nie narzekam. pozdrawiam
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
Studio PRO 3 już mam i brzmią całkiem przyzwoicie jak na konstrukcje mobilne.
...Studio PRO 3 już mam i brzmią całkiem przyzwoicie jak na konstrukcje mobilne....
Hmm a duzo trzeba szczescia zeby ustawic poziomy, i barwy w mixie do siebie? Caly czas myslalem ze poprawny mix mozna zrobic tylko na monitorach od 2000 w zwyz. Nie jest to czasem mixowanie w ciemno ?
Hmm a duzo trzeba szczescia zeby ustawic poziomy, i barwy w mixie do siebie? Caly czas myslalem ze poprawny mix mozna zrobic tylko na monitorach od 2000 w zwyz. Nie jest to czasem mixowanie w ciemno ?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.
Nie jest to czasem mixowanie w ciemno ?...
dlatego lepszym rozwiązaniem są słuchawki. tak po prostu

...
eee
trudno powiedzieć, co jest gorszym rozwiązaniem - mikroskopijne monitory czy słuchawki. W jednym i drugim przypadku efekty "miksowania" są zazwyczaj żałosne.

eee
trudno powiedzieć, co jest gorszym rozwiązaniem - mikroskopijne monitory czy słuchawki. W jednym i drugim przypadku efekty "miksowania" są zazwyczaj żałosne.
nie przesadzaj mb.......
spokjnie nawet sam mozesz zagwarntowac ze miksowanie na odpowiednich i przesluchanych sluchawkach bedzie duzo bardziej wefektywne niz na .hmmm.monitorkach?przeciez ta nazwa nawet nie pasuje do glosnikow komputerowych...a gdzie tam jeszcze walic studio?
spokjnie nawet sam mozesz zagwarntowac ze miksowanie na odpowiednich i przesluchanych sluchawkach bedzie duzo bardziej wefektywne niz na .hmmm.monitorkach?przeciez ta nazwa nawet nie pasuje do glosnikow komputerowych...a gdzie tam jeszcze walic studio?