Korg N264 - opinie?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
efraim
Korg N264 - opinie?

Post autor: efraim » sobota 30 wrz 2006, 18:52

Witam

Chciałbym poprosić o refleksje na temat korga N264, jeśli oczywiście ktoś się z nim zetknął. Zastanawiam się nad jego kupnem, niestety nie miałem okazji mieć go jeszcze pod palcami...

Gramy rocka art-progresywnego, potrzebny mi drugi instrument na scene do mojej Yamahy S80, oraz na proby - bo S80 jest wielce nieporęczne...

Dzieki z góry za pomoc.

Awatar użytkownika
Marioklaw

Re: Korg N264 - opinie?

Post autor: Marioklaw » niedziela 01 paź 2006, 00:31

Ja ze swojej strony polecam jak najbardziej jeżeli nie chcesz wydawać kasy na droższy sprzet. Obcowałem z modelem 364 i 264 i powiem Ci że do takiej muzyki w zupełności wystarczy (piękne smyki ala Nightwish, pady i troche analogii aczkolwiek brak kontroli brzmienia w czasie rzeczywistym). Niezłe piana i hammondy. Ogólnie wykonanie też niezłe jak na te cene...Niedawno sprzedałem 264 długo mi służył.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Artysta

Post autor: Artysta » niedziela 01 paź 2006, 10:07

Ja również z czystym sumieniem mogę polecić ten klawisz. Sam mam N364 i jestem bardzo zadowolony z niego. Duża ilość brzmieć, spore możliwości ich dalszej edycji, czytnik dyskietek (dodatkowe brzmienia), arpegiator, sequencer, obsługa midi (a więc współpraca z innymi dodatkowymi instrumentami). To na pewno nie jest zły wybór. Model co prawda jest starszy i Korg dorobił się już innych ciekawych modeli, ale jeśli masz okazję miec ten klawisz za rozsądne pieniądze to bierz śmiało.
Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...

efraim

Post autor: efraim » niedziela 01 paź 2006, 13:20

OK a jak wyglada kwestia wytrzymalosci tego instrumentu? chodzi mi o klawisze, przyciski, suwak ? mieliscie z tym problemy ? do tej pory nie mialem jeszcze Korga, wiem ze w niektorych Rolandach przyciski lubily sie psuc...

Awatar użytkownika
Marioklaw

Post autor: Marioklaw » niedziela 01 paź 2006, 14:49

...OK a jak wyglada kwestia wytrzymalosci tego instrumentu? chodzi mi o klawisze, przyciski, suwak ? mieliscie z tym problemy ? do tej pory nie mialem jeszcze Korga, wiem ze w niektorych Rolandach przyciski lubily sie psuc......
W tej kwestii bedziesz mile zaskoczony, niezła jakość wykonania, mi osobiście nic sie nigdy nie popsuło, klawiatura, potencjometry przy sprzedaży chodziło tak jak nowe. Jak włożysz korga w case to bedzie ci służył przez długie lata

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 01 paź 2006, 20:09

Przyciski siadają , ale wymienisz za grosze.

Awatar użytkownika
Marioklaw

Post autor: Marioklaw » niedziela 01 paź 2006, 22:33

...Przyciski siadają , ale wymienisz za grosze. ...
Miałem 364 5 lat, 264 troche mniej i nic a nic mi nie siadało:) i nic nie wymieniałem.. to chyba zalezy jak kto dba o instrument..

Awatar użytkownika
Artysta

Post autor: Artysta » poniedziałek 02 paź 2006, 06:57

......Przyciski siadają , ale wymienisz za grosze. ...
Miałem 364 5 lat, 264 troche mniej i nic a nic mi nie siadało:) i nic nie wymieniałem.. to chyba zalezy jak kto dba o instrument.....

Nic się nie psuje, a przynajmniej nie tak często jak w innych klawiszach innych firm. Po kilku latach użytkowania nie mam problemu z żadną częścią w instrumencie. Śmiało inwestuj w te urządzenia.
Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 02 paź 2006, 09:57

Mój kolega miał N364 i niestety przyciski siadły, w O1w pro również, M1 również, moja x5 tez :) . Przecież te rzeczy ciągle pracują i muszą sie zurzywać taka kolej rzeczy.
Ja sobie sam wymieniłem microstyki.Kupiłem nie oryginalne i były troszke za długie i trzeba było przypiłowac.
Jeśli brzmienie Ci pasuje to weź korga bo problem z przełącznikami jest niewielki , ale jest ;)

Awatar użytkownika
Marioklaw

Post autor: Marioklaw » poniedziałek 02 paź 2006, 10:57

...Mój kolega miał N364 i niestety przyciski siadły, w O1w pro również, M1 również, moja x5 tez :) . Przecież te rzeczy ciągle pracują i muszą sie zurzywać taka kolej rzeczy.
Ja sobie sam wymieniłem microstyki.Kupiłem nie oryginalne i były troszke za długie i trzeba było przypiłowac.
Jeśli brzmienie Ci pasuje to weź korga bo problem z przełącznikami jest niewielki , ale jest ;)...
oj hammond niepotrzebnie siejesz groze:).fakt faktem wszystko zależy od kogo i w jakim stanie kupisz instrument..

ODPOWIEDZ