Korg N264 - opinie?
Witam
Chciałbym poprosić o refleksje na temat korga N264, jeśli oczywiście ktoś się z nim zetknął. Zastanawiam się nad jego kupnem, niestety nie miałem okazji mieć go jeszcze pod palcami...
Gramy rocka art-progresywnego, potrzebny mi drugi instrument na scene do mojej Yamahy S80, oraz na proby - bo S80 jest wielce nieporęczne...
Dzieki z góry za pomoc.
Chciałbym poprosić o refleksje na temat korga N264, jeśli oczywiście ktoś się z nim zetknął. Zastanawiam się nad jego kupnem, niestety nie miałem okazji mieć go jeszcze pod palcami...
Gramy rocka art-progresywnego, potrzebny mi drugi instrument na scene do mojej Yamahy S80, oraz na proby - bo S80 jest wielce nieporęczne...
Dzieki z góry za pomoc.
Re: Korg N264 - opinie?
Ja ze swojej strony polecam jak najbardziej jeżeli nie chcesz wydawać kasy na droższy sprzet. Obcowałem z modelem 364 i 264 i powiem Ci że do takiej muzyki w zupełności wystarczy (piękne smyki ala Nightwish, pady i troche analogii aczkolwiek brak kontroli brzmienia w czasie rzeczywistym). Niezłe piana i hammondy. Ogólnie wykonanie też niezłe jak na te cene...Niedawno sprzedałem 264 długo mi służył.
pozdrawiam
pozdrawiam
Ja również z czystym sumieniem mogę polecić ten klawisz. Sam mam N364 i jestem bardzo zadowolony z niego. Duża ilość brzmieć, spore możliwości ich dalszej edycji, czytnik dyskietek (dodatkowe brzmienia), arpegiator, sequencer, obsługa midi (a więc współpraca z innymi dodatkowymi instrumentami). To na pewno nie jest zły wybór. Model co prawda jest starszy i Korg dorobił się już innych ciekawych modeli, ale jeśli masz okazję miec ten klawisz za rozsądne pieniądze to bierz śmiało.
Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...
OK a jak wyglada kwestia wytrzymalosci tego instrumentu? chodzi mi o klawisze, przyciski, suwak ? mieliscie z tym problemy ? do tej pory nie mialem jeszcze Korga, wiem ze w niektorych Rolandach przyciski lubily sie psuc...
...OK a jak wyglada kwestia wytrzymalosci tego instrumentu? chodzi mi o klawisze, przyciski, suwak ? mieliscie z tym problemy ? do tej pory nie mialem jeszcze Korga, wiem ze w niektorych Rolandach przyciski lubily sie psuc......
W tej kwestii bedziesz mile zaskoczony, niezła jakość wykonania, mi osobiście nic sie nigdy nie popsuło, klawiatura, potencjometry przy sprzedaży chodziło tak jak nowe. Jak włożysz korga w case to bedzie ci służył przez długie lata
W tej kwestii bedziesz mile zaskoczony, niezła jakość wykonania, mi osobiście nic sie nigdy nie popsuło, klawiatura, potencjometry przy sprzedaży chodziło tak jak nowe. Jak włożysz korga w case to bedzie ci służył przez długie lata
- mr-hammond
Przyciski siadają , ale wymienisz za grosze.
...Przyciski siadają , ale wymienisz za grosze. ...
Miałem 364 5 lat, 264 troche mniej i nic a nic mi nie siadało:) i nic nie wymieniałem.. to chyba zalezy jak kto dba o instrument..
Miałem 364 5 lat, 264 troche mniej i nic a nic mi nie siadało:) i nic nie wymieniałem.. to chyba zalezy jak kto dba o instrument..
......Przyciski siadają , ale wymienisz za grosze. ...
Miałem 364 5 lat, 264 troche mniej i nic a nic mi nie siadało:) i nic nie wymieniałem.. to chyba zalezy jak kto dba o instrument.....
Nic się nie psuje, a przynajmniej nie tak często jak w innych klawiszach innych firm. Po kilku latach użytkowania nie mam problemu z żadną częścią w instrumencie. Śmiało inwestuj w te urządzenia.
Miałem 364 5 lat, 264 troche mniej i nic a nic mi nie siadało:) i nic nie wymieniałem.. to chyba zalezy jak kto dba o instrument.....
Nic się nie psuje, a przynajmniej nie tak często jak w innych klawiszach innych firm. Po kilku latach użytkowania nie mam problemu z żadną częścią w instrumencie. Śmiało inwestuj w te urządzenia.
Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...
- mr-hammond
Mój kolega miał N364 i niestety przyciski siadły, w O1w pro również, M1 również, moja x5 tez :) . Przecież te rzeczy ciągle pracują i muszą sie zurzywać taka kolej rzeczy.
Ja sobie sam wymieniłem microstyki.Kupiłem nie oryginalne i były troszke za długie i trzeba było przypiłowac.
Jeśli brzmienie Ci pasuje to weź korga bo problem z przełącznikami jest niewielki , ale jest ;)
Ja sobie sam wymieniłem microstyki.Kupiłem nie oryginalne i były troszke za długie i trzeba było przypiłowac.
Jeśli brzmienie Ci pasuje to weź korga bo problem z przełącznikami jest niewielki , ale jest ;)
...Mój kolega miał N364 i niestety przyciski siadły, w O1w pro również, M1 również, moja x5 tez :) . Przecież te rzeczy ciągle pracują i muszą sie zurzywać taka kolej rzeczy.
Jeśli brzmienie Ci pasuje to weź korga bo problem z przełącznikami jest niewielki , ale jest ;)...
oj hammond niepotrzebnie siejesz groze:).fakt faktem wszystko zależy od kogo i w jakim stanie kupisz instrument..
Jeśli brzmienie Ci pasuje to weź korga bo problem z przełącznikami jest niewielki , ale jest ;)...
oj hammond niepotrzebnie siejesz groze:).fakt faktem wszystko zależy od kogo i w jakim stanie kupisz instrument..