Aktywne KRK V4, V6?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Hofander
Aktywne KRK V4, V6?

Post autor: Hofander » poniedziałek 17 lis 2003, 11:14

Mili Państwo - jak w temacie, kto ma z tym doświadczenie?

Pozdrawiam

Hofi

Davi

Re: Aktywne KRK V4, V6?

Post autor: Davi » wtorek 02 sie 2005, 22:42

V4 kupił mój kolega . Pierwsze wrażenie..? hmm… jak je zobaczyłem to pomyślałem ? o kurcze te maleństwa to chyba nie wiele będą potrafiąc ? a tu !! zaskoczyły mnie swoja czytelnością , bas brzmiał bardzo naturalnie , nie był zniekształcony ? mimo tego iż wofer miał tylko 4 cale. Wszystko wydawało się zaskakująco liniowe , i naturalne, moc głośników także wystarczająca , byłem milo zaskoczony Dodam, ze kolega nie miał wytłumionego pomieszczenia , najzwyklejszy pokoik w domu ,

Jeżeli ktoś szuka wiernego odsłuchu do domu , gorąco je teraz polecam

BRAF1

Post autor: BRAF1 » wtorek 02 sie 2005, 23:08

...V4 kupił mój kolega . Pierwsze wrażenie..? hmm… jak je zobaczyłem to pomyślałem ? o kurcze te maleństwa to chyba nie wiele będą potrafiąc ? a tu !! zaskoczyły mnie swoja czytelnością , bas brzmiał bardzo naturalnie , nie był zniekształcony ? mimo tego iż wofer miał tylko 4 cale. Wszystko wydawało się zaskakująco liniowe , i naturalne, moc głośników także wystarczająca , byłem milo zaskoczony Dodam, ze kolega nie miał wytłumionego pomieszczenia , najzwyklejszy pokoik w domu ,

Jeżeli ktoś szuka wiernego odsłuchu do domu , gorąco je teraz polecam

...

KRKV4 kosztują 1150zł to niewiele jak na jakośc o której piszesz, ale czy miałeś porównanie z innymi monitorami?

Jak się maja one do nich?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

Davi

Post autor: Davi » wtorek 02 sie 2005, 23:27

KRKV4 kosztują 1150zł to niewiele jak na jakośc o której piszesz, ale czy miałeś porównanie z innymi monitorami?

Jak się maja one do nich?...

tyle kosztuje sztuka ! w USA para 500 $

są naprawdę niezłe moim zdaniem są leprze od Alesis M1 mk2 na których obecnie pracuje , wcześniej na Wharfedale 8.1 Pro Active, znam tez Event TR 8 , i Yamaha NS 10 m studio i te KRK są naprawdę wierne i liniowe , efekty świetnie można na nich ustawić , wszystko jest słyszalne , ale uprzedzam te KRK V4 są malutkie i dlatego mnie zaskoczyły , brzmiały 2 albo 3 razy lepiej jak wyglądały . Alesisy przy nich były zamulone , bardziej ciemne, audiofilskie, tak bym to określił , choć z racji gabarytów wofera i paczek, Alesisy lepiej wypadają w kontroli dolnego pasma ,mnie mimo to te KRK przypadły do gustu . A Alesisy tez są niezłe

BRAF1

Post autor: BRAF1 » środa 03 sie 2005, 11:51

KRK są naprawdę wierne i liniowe , efekty świetnie można na nich ustawić , wszystko jest słyszalne ,

Dzięki wielkie!!!!!!

A gdzie mozna je kupic najtaniej.W Polsce para kosztuje 2300zł, a w Stanach 500 dolarów(1650zł), tylko czy nie czeba płacic cła, podatku czy czegos tam jeszcze?

Czy ma ktos doswiadczenie w kupowaniu w USA?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

RE2t

Post autor: RE2t » piątek 08 wrz 2006, 15:19

...KRK są naprawdę wierne i liniowe , efekty świetnie można na nich ustawić , wszystko jest słyszalne ,

Dzięki wielkie!!!!!!

A gdzie mozna je kupic najtaniej.W Polsce para kosztuje 2300zł, a w Stanach 500 dolarów(1650zł), tylko czy nie czeba płacic cła, podatku czy czegos tam jeszcze?

Czy ma ktos doswiadczenie w kupowaniu w USA?...
Witam
niestety jak zamowisz monitory z USA to sam koszt transportu bedzie strasznie wielki dodaj clo itd itp to zaplacisz drozej niz w polsce i jeszcze bedziesz najmarniej dwa tygodnie czekal

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » piątek 08 wrz 2006, 16:09

A cennik zamówiony przeze mnie od nowego dystrybutora nie napawa optymizmem - ceny wyższe niż były u poprzedniego, to dla mnie nieco dziwne (jakaś nowa wojna paliwowa o której nie słyszałem bo nie oglądam tv?). Mam nadzieje że je choć trochę rozreklamują za te pieniądze, bo na zachodzie znana marka, u nas chyba średnio by nie powiedzieć słabo..

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 08 wrz 2006, 16:14

podpisuje sie wszystkimi czlonkami - KRK V bardzo fajna sprawa!!!

Myslalem ze sa produkcji angielskiej............

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 08 wrz 2006, 19:01

Myslalem ze sa produkcji angielskiej...............
a są...chińskiej

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 08 wrz 2006, 19:09

naprawde?! swietnie

ODPOWIEDZ