Zamiana brzmień w Casio AP-80R

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
preceli
Re: Zamiana brzmień w Casio AP-80R

Post autor: preceli » środa 26 lip 2006, 19:11

...Już odpowiadam, ale na początek spytam czy posiadasz jeden z instrumentów o których tu piszemy?...

Przecież pisałem, że go tylko pamiętam, a co wcale nie znaczy, że nie znam. Ale to zupełnie inna bajka.

...Proszę o zdefiniowanie pojęcia "stylu". Jeśli masz na myśli rytm
perkusyjny z automatycznycm akompaniamentem to oczywiście nie...

Tak, styl to jest rytm perkusyjny z automatycznycm akompaniamentem

...Możesz załadować utwór, który będzie akompaniamentem dla wykonywanego na żywo utworu...

Czyli w tym wypadku po prostu Song.

...Mam na myśli ten program...

Toż o nim właśnie wcześniej pisałem, podałem też co potrafi. Ze stylami niestety nie ma nic wspólnego
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Picus

Post autor: Picus » środa 26 lip 2006, 19:20

To wszystko przez te upały :D
Masz całkowitą rację :)
Przepraszam

Picuś

jnow2

Post autor: jnow2 » środa 26 lip 2006, 22:23

Czyli podsumowujac ten moj AP-80R to duza kupa zlomu do ktorego nie mozna nic wprowadzic (nowe style lub brzmienia) i nalezy cieszyc sie tym co dala fabryka.Wazne ,ze zonie podoba sie ten mebel (pasuje jej do wystroju)
Interesuje sie muzyka i klawiszami

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 26 lip 2006, 22:41

...Czyli podsumowujac ten moj AP-80R to duza kupa zlomu do ktorego nie mozna nic wprowadzic (nowe style lub brzmienia) i nalezy cieszyc sie tym co dala fabryka...

Błąd, twoje AP-80 w tym przedziale cenowym to całkiem porządne stage piano. W swej cenie jak najbardziej posiada to, co powinno - czyli:

- może nie rewelacyjną (pamiętaj o cenie), lecz jednak młotkową klawiaturę, rzecz bezcenną w przypadku kształcenia latorośli. Tu dopowiem, że znam znacznie droższe a gorsze w tym względzie instrumenty o podobnym mechanizmie,

- oczywiscie można narzekać na brzmienia, lecz jest to sprawa do wyprostowania za niewielkie już pieniadze - np. jakimś modułem z odzysku,

- instrument jest bardzo operacyjny i intuicyjny w obsłudze,

- doskonale sprawdzi się także jako prosty rekorder, odtwarzacz plików MIDI File (przez MIDI) oraz klawiatura sterująca dla komp-virtuali,

- i najważniejsze, podoba się małżonce... a to jest rzecz nie do przecenienia. Tu naprawdę wiem co piszę

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Picus

Post autor: Picus » czwartek 27 lip 2006, 07:09

......Czyli podsumowujac ten moj AP-80R to duza kupa zlomu do ktorego nie mozna nic wprowadzic (nowe style lub brzmienia) i nalezy cieszyc sie tym co dala fabryka...

Błąd, twoje AP-80 w tym przedziale cenowym to całkiem porządne stage piano. W swej cenie jak najbardziej posiada to, co powinno - czyli:

- może nie rewelacyjną (pamiętaj o cenie), lecz jednak młotkową klawiaturę, rzecz bezcenną w przypadku kształcenia latorośli. Tu dopowiem, że znam znacznie droższe a gorsze w tym względzie instrumenty o podobnym mechanizmie,

- oczywiscie można narzekać na brzmienia, lecz jest to sprawa do wyprostowania za niewielkie już pieniadze - np. jakimś modułem z odzysku,

- instrument jest bardzo operacyjny i intuicyjny w obsłudze,

- doskonale sprawdzi się także jako prosty rekorder, odtwarzacz plików MIDI File (przez MIDI) oraz klawiatura sterująca dla komp-virtuali,

- i najważniejsze, podoba się małżonce... a to jest rzecz nie do przecenienia. Tu naprawdę wiem co piszę

...
Perceli - wyjąłeś mi to z..... klawiatury :)

A tak swoją drogą dziwię się, że kolega jnow2 zaczął szukać
informacji dopiero PO kupnie instrumentu, no ale to już "po ptokach".

jnow2 - wysłałem Ci wiadomość prywatną. Zobaczyć ją możesz
tu oczywiście po zalogowaniu. Ja do swojego instrumentu dokupiłem kartę pamięci a potem czytnik kart. Mogę Ci wysłać gotowe pliki. I naprawdę nie panikuj
tylk ociesz się tym co masz. Jest naprwdę OK.
Jeśli to jest instrument wyłącznie na potrzeby domowe to w zupełności
wystarczy.
Pozdrawiam,
Picuś.

ODPOWIEDZ