Laptop na scenę

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
Re: Laptop na scenę

Post autor: pawello » czwartek 29 cze 2006, 11:36

Na poczatku tez bylem zadowolony, wszystko smigalo cudnie wrecz, ale po roku uzytkowania wyglada to inaczej. Statystycznie biorac na 5 znajomych osob z acerami, 3 uszkodzone... poza tym sprzet jest bardzo delikatny, radze uwazac, chuchac i dmuchac.
Ja sie obchodze bardzo ostroznie ze sprzetem.. mialem juz 4 laptopy a ten jest 5ty... Moj kumpel ma podobny model i obchodzi sie z nim dosc bezceremonialnie i jego sprzet znosi wszystko! Ma go dluzej niz ja - jakis rok - i wszystko smiga bez zarzutu... Ja mam swojego od grudnia 2005 i tez narzekac nie moge... Mysle ze to jest rowniez kwestia modelu - uzytych w nim podzespolow, konstrukcji itp - musze powiedziec ze seria 240o jest udana moim zdaniem... Natomiast wiem ze niektorzy uzytkownicy sa o wiele mniej ostrozni - widzialem ostatnio redakcyjnego laptopa z pewnej gazety - ibooka - po roku uzywania to jest WRAK...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » czwartek 29 cze 2006, 11:43

poza tym sprzet jest bardzo delikatny, radze uwazac, chuchac i dmuchac.
Sorka ze 2 posty pod rzad ale zapomnialem wspomniec o acerze mojego kolegi - jakims wiekowym PII ktory do dzis pracuje i wszystkie podzespoly sa idealnie sprawne! Ten sprzet jest nie do zajechania hihihihih i nikt na niego nie chucha raczej - maltretuja go dzieci, jezdzi na koncerty i w ogole dzieja sie z nim cuda Przykro mi ze miales pecha a uwagi na temat supportu technicznego wezme pod uwage jesli jednak cos sie wydarzy z moim sprzetem - dzieki!
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
osisko

Post autor: osisko » czwartek 29 cze 2006, 12:57

... poza tym sprzet jest bardzo delikatny, radze uwazac, chuchac i dmuchac.
Sorka ze 2 posty pod rzad ale zapomnialem wspomniec o acerze mojego kolegi - jakims wiekowym PII ktory do dzis pracuje i wszystkie podzespoly sa idealnie sprawne! Ten sprzet jest nie do zajechania hihihihih i nikt na niego nie chucha raczej - maltretuja go dzieci, jezdzi na koncerty i w ogole dzieja sie z nim cuda Przykro mi ze miales pecha a uwagi na temat supportu technicznego wezme pod uwage jesli jednak cos sie wydarzy z moim sprzetem - dzieki!
...
nieoficjalnie dowiedzialem sie ze jestem wlascicielem notebooka wadliwej serii (aspire 1683)... co do trwalosci, byc moze pare lat temu firma ta przykladala sie do jakosci wykonania, teraz niestety jakosc zamienila sie w ilosc, w zeszlym roku w Polsce sprzedali najwiecej notebookow, w tym roku tylko toshiba ich nieznacznie wyprzedzila...coz, masowka...w moim po pol roku zaczely same wypadac srubki :) a po roku padl byl calkowicie. biorac pod uwage powyzsze ciekawym jest fakt umieszczenie oficjalnego serwisu w Czechach (Brno). Oczywiscie koszty przesylki w przypadku napraw pogw. ponosi wlasciciel sprzetu...zycie..

pozdrawiam zyczac lat bezawaryjnosci...sprzetu takze
www.osa-project.com

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 29 cze 2006, 13:24

..
witam,

Z Mackami byłem związany, przez swoją pracę w DTP ok.7lat ,
to fakt,że za czasów Win95 to był sprzęt na poziomie, ale teraz!?

Robiłem z kumplem test G5(Logic, wtyczki, vsti) i to samo można było wyciągnąć na średniej klasy PC.

Już dawno ten mit o wyższości jabłek został obalony, więc po co przepłacać?

pozdro
...
widzisz ja nie miałem nigdy możliwości porównać tych dwóch platform.
Czy mógłbyś napisać co wg ciebie znaczy średniej klasy pc ?

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 29 cze 2006, 18:41

czyli mac pracujący np z zegarem 1.3 bedzie tak samo sprawny jak zwykły 1.3 laptopik ?
Z tego co napisales tak własnie jest bo cena takiego maca jest mniej wiecej, połowe wyższa. A na to pytanie usiłuje znaleśc odpowiedz:-)
Ładny jest ale w tej cenie kupie np della który ma prawie dwa razy wiecej mocy i ekran 17 calowy .
pozdrawiam

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 30 cze 2006, 01:02

Nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie.

Nie robiłem testów na laptopach, jedynie porównywałem G5 z Pc-tem, który miałem pod ręką.

Dla samej urody nie warto przepłacać, chociaż to fakt ładne są te makówki.
pozdr...
Odwiedziłem raz jeszcze archiwum i oprócz tego ze maci są "niezawodne":) nie dowiedziałem się nic o odpowiednikach mocy poszczególnego maca.
Chce na ten cel przeznaczyc troszke ponad 3000zł i mój wybór padł na :
Jeśli w kraju to Icom , Jeśli w Usa to albo Dell , albo Mac ibook g4 ,ale zdrowy rozsądek podpowiada mi ze chyba lepiej będzie wziąść Della który jest prawie 2 x silniejszy.
Czy ktoś moze napisac cos o faktycznej wydajnosci najprostrzegeo z maca ibook 1.33GHz PowerPC G4 ile na nim wyciąga sciezek , pluginów itd ?
Pozdrawiam i dobranoc:)

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 30 cze 2006, 01:36

własnie wpadłem na macbooka 1.83GHz Intel Core Duo za podobną cene i teraz to juz wogóle nic nie wiem ;)
Pozdrawiam czas spac:)

ODPOWIEDZ