Fostex HP-A4 24bit DAC vs Fostex HP-A4BL DAC
Cenowo to prawie 400zł.
I pytanko do użytkowników: zakładając ze słuchawki są dobre i monitory również, uzupełniają te modele studio, wktórym TYLKO pracuje sie w środowisku DAW i VST, bez nagrywania sygnału live i potrzeby preampów.
Don't hate me, please.
Re: Fostex HP-A4 24bit DAC vs Fostex HP-A4BL DAC
...Czy to tylko różnica wejścia mikrofonowego na froncie w modelu Fostex HP-A4BL DAC?
Cenowo to prawie 400zł.
I pytanko do użytkowników: zakładając ze słuchawki są dobre i monitory również, uzupełniają te modele studio, wktórym TYLKO pracuje sie w środowisku DAW i VST, bez nagrywania sygnału live i potrzeby preampów.
Don't hate me, please....
To nie jest wejście mikrofonowe. Nie mają najprawdopodobniej sterowników asio. IMO bez sensu.
[addsig]
W tej cenie poszukałbym porządnego interfejsu - znacznie łatwiej w razie czego sprzedasz bo na same DAC klienta bardzo trudno znaleźć
te fostexy to typowy sprzęcik do słuchania z kompa na słuchawkach
Gdyby chociaż miał wyjścia symetryczne liniowe to można by to polecić a tak to słaby produkt
ps. ASIO w zasadzie do niczego nie jest tu potrzebne
W tej cenie poszukałbym porządnego interfejsu - znacznie łatwiej w razie czego sprzedasz bo na same DAC klienta bardzo trudno znaleźć
te fostexy to typowy sprzęcik do słuchania z kompa na słuchawkach
Gdyby chociaż miał wyjścia symetryczne liniowe to można by to polecić a tak to słaby produkt
ps. ASIO w zasadzie do niczego nie jest tu potrzebne..."
Problem wtym,ze NIE nagrywam zewnetrznego sygnału, nie potrzebuje preampów, wiec cała bitwa jest o wsparcie odsłuchu klarownosci miksu - słuchawki i monitory mam dobre (AKG i Genelec), zanim to pytanie padnie. Dlatego skupiłem sie na DA konwerterach głownie.
Wiem, ze zakupy dokonałem zapewne w złej kolejnosci, ale teraz chce nadrobic straty i błędy.
ASIO w zasadzie do niczego nie jest tu potrzebne...
Do nagrywania VSTi też nie?
[addsig]
NIE nagrywam zewnetrznego sygnału, nie potrzebuje preampów, wiec cała bitwa jest o wsparcie odsłuchu klarownosci miksu
A nie nagrywasz instrumentów za pomocą klawiatury? Wpisujesz tylko mysząkreseczki?
IMO sterowniki to połowa albo i więcej.
[addsig]

Kolega wspominał że do odsłuchu to w sumie i bez ASIO można się obejść
juz czuje nuteczki złosliwości...
to jaka mogłaby być alternatywa sprzetowa? przetestowana przez Was oczywicie
...
juz czuje nuteczki złosliwości...
to jaka mogłaby być alternatywa sprzetowa? przetestowana przez Was oczywicie...
Wyjście symetryczne i dobre sterowniki. Focusrite, Roland, Tascam, Maudio też na przykład.
[addsig]