UAD 1 i UAD 1 e

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
mr.t
UAD 1 i UAD 1 e

Post autor: mr.t » niedziela 02 wrz 2012, 02:57

Witam serdecznie mam pytanie. Posiadam Uad 1 jeszcze na pci. Mogę dołożyc drugiego na PCI ex czyli UAD 1 e. Na pierwszym mam choćby compresor La2A który bardzo lubie ale niestety nie odpala się on na drugim uadzie bo woła o licencje. W związku z tym czy mogę np przenieść sobie ten kompresor na drugiego uada i pozbyć się starego? Czy ktoś ma doświadczenia z tym związane będę zobowiązany.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: UAD 1 i UAD 1 e

Post autor: Łukasz1985 » niedziela 02 wrz 2012, 12:45

...Witam serdecznie mam pytanie. Posiadam Uad 1 jeszcze na pci. Mogę dołożyc drugiego na PCI ex czyli UAD 1 e. Na pierwszym mam choćby compresor La2A który bardzo lubie ale niestety nie odpala się on na drugim uadzie bo woła o licencje. W związku z tym czy mogę np przenieść sobie ten kompresor na drugiego uada i pozbyć się starego? Czy ktoś ma doświadczenia z tym związane będę zobowiązany. ... 

Napisz do suportu:)

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: UAD 1 i UAD 1 e

Post autor: JoachimK » poniedziałek 03 wrz 2012, 11:44

...Witam serdecznie mam pytanie. Posiadam Uad 1 jeszcze na pci. Mogę dołożyc drugiego na PCI ex czyli UAD 1 e. Na pierwszym mam choćby compresor La2A który bardzo lubie ale niestety nie odpala się on na drugim uadzie bo woła o licencje. W związku z tym czy mogę np przenieść sobie ten kompresor na drugiego uada i pozbyć się starego? Czy ktoś ma doświadczenia z tym związane będę zobowiązany. ... 

Jeżeli uruchomisz kilka UAD, wystarczy jedna licencja, by skorzystać z mocy wszystkich kart DSP. Jednak w przypadku kart UAD1/1e musisz skorzystać ze sterowników, które obsługują obie karty, a to nie jest już możliwe dla najnowszego obecnie (i następnych) sterownika. Ostatnia wersja obsługuje już tylko karty UAD2.

Trzeba też pamiętać, że gitarowy Nigel ze starych kart nie jest wspierany od czasu produkowania kartu w wersji 2.

Licencje można przenosić pomiędzy kartami.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ