Cubase 6 sterownik nożny?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Marcisz
Cubase 6 sterownik nożny?

Post autor: Marcisz » poniedziałek 07 maja 2012, 11:13

Witam.
Mam zamiar w tym tyg zakupić Cubase 6 elements i Groove agent 3.
No i mam kilka pytań natury technicznej.

1. Potrzebny mi będzie jakiś kontroler nożny żeby " uwolnić ręce", jestem gitarzystą . Nie wiem tylko jaki kontroler byłby kompatybilny z Cubasem i Groove agentem tak żebym mógł swobodnie nagrywać?

2. Czy używając takiego kontrolera jw jest możliwość używania Cubase jak loop stacji?

3. Używam Line6 POD II i mam również zamiar zakupić kontroler nożny do sterowania PODem i zastanawiam się czy jest może kontroler który mogłby sterować PODem i cubasem? wtedy nie musiałbym kupować dwóch osobnych.

Z góry dzięki za pomoc 

Awatar użytkownika
Szofer

Re: Cubase 6 sterownik nożny?

Post autor: Szofer » poniedziałek 07 maja 2012, 19:29

...
Witam.

1. Potrzebny mi będzie jakiś kontroler nożny żeby " uwolnić ręce", jestem gitarzystą . Nie wiem tylko jaki kontroler byłby kompatybilny z Cubasem i Groove agentem tak żebym mógł swobodnie nagrywać?

2. Czy używając takiego kontrolera jw jest możliwość używania Cubase jak loop stacji?

3. Używam Line6 POD II i mam również zamiar zakupić kontroler nożny do sterowania PODem i zastanawiam się czy jest może kontroler który mogłby sterować PODem i cubasem? wtedy nie musiałbym kupować dwóch osobnych.

Z góry dzięki za pomoc ...

Hej!

Pewnie że można prosty tani bhery FCB1010 i obsłuży wszystko
np. przez midi map, stawiasz cubase by reagował na kontroler PCh lub CCh
a pozniej zapisujesz automatyke i to cubase zmienia ustawienia w POD'zie proste latwe
ręce zajmują się graniem nogą stukasz rytm i nie myślisz o tym by zmienic program w POD'dzie

Hej!

[addsig]
Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » poniedziałek 07 maja 2012, 20:05

...
Witam.

Z góry dzięki za pomoc ...

Hej!

Zapomniałem dodać Bhery FCB1010 ma swój komputerowy edytor

PC Edytor FCB1010 <-- na tej stronie

Hej!

[addsig]
Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Marcisz

Post autor: Marcisz » poniedziałek 07 maja 2012, 21:28

Hey.

dzięki wielkie za pomoc ale rzecz w tym że z komputerem gram tylko w domu a nie na próbach i potrzebny byłby kontroler które umie obsługiwać PODa niezależnie.

Wiem że kotrolery FBV line 6 napewno obsługują PODa

http://www.ebay.ie/itm/LINE-6-FBV-LONGBOARD-LONG-BOARD-CUSTOM-FOOT-CONTROLLER-/270900351492?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item3f12eb5204

http://www.lauda-audio.pl/instrumenty/procesory-i-efekty-gitarowe/sterowniki-i-akcesoria/fbv-shortboard-mk-ii.html

ale nie wiem czy można zaprogramować niektóre przyciski żeby sterowały Cubasem? 

a może są jakieś lepsze kontrolery które możesz polecić a które działają z PODem niezależnie.

Z góry wielkie dzięki 

ODPOWIEDZ