Windows 7 i klawiatura ProdiKeys - brak współpracy

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Mamoń
Kontakt:
Windows 7 i klawiatura ProdiKeys - brak współpracy

Post autor: Mamoń » niedziela 19 gru 2010, 13:14

Nabyłem niedawno lapka z win7 i nie chce mi on współpracować z klawiaturą creativa prodikeys. Tzn. wszystkie przyciski funkcyjne + klawiatura standardowa działa a nie widzi najważniejszej dla mnie klawiatury midi.
Miał ktoś podobny problem?
http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

danarasz

Re: Windows 7 i klawiatura ProdiKeys - brak współpracy

Post autor: danarasz » niedziela 26 gru 2010, 20:52

...Nabyłem niedawno lapka z win7 i nie chce mi on współpracować z klawiaturą creativa prodikeys. Tzn. wszystkie przyciski funkcyjne + klawiatura standardowa działa a nie widzi najważniejszej dla mnie klawiatury midi.
Miał ktoś podobny problem?...

To niestety tak jest. Mam obydwie klawiatury (na USB i PS) - do żadnej nie ma firmowych sterowników dla Windows7, więc MIDI nie działa. Dla klawiatury USB pojawił się podobno sterownik innej firmy, ale na forach były różne opinie o jego działaniu, a ostatnio przestał być dostępny, ponadto był płatny. Sam czekam na jakieś rozwiązanie tego problemu.

danarasz

Post autor: danarasz » niedziela 26 gru 2010, 21:13

Firma, o której pisałem wyżej, to Proaudiosoft. Jej strona znowu działa, reklamują sterownik do Prodikeys USB, ale nie mogę dowiedzieć się, czy dostępna jest też wersja 64 bit, bo podobno są kłopoty, jak ktoś ma Win7 64b.

dust

Post autor: dust » poniedziałek 27 gru 2010, 17:27

Gdzieś widziałem, że problem ze sterownikami pod WIN7, ktoś rozwiązał stosując dość niekonwencjonalną metodę, a mianowicie isntalując sterownik całkowicie innego producenta.

Myślę, że można spróbować bo nic to nie kosztuje i jest całkiem bezpieczne.

Zobacz może sterowniki ESI (np. do kabli MIDI).

ODPOWIEDZ