Witam.
Problem jaki mam z karta e-mu 4040 pci jest dość nietypowy...
1. Zainstalowany mam system operacyjny Windows 7 x64, który nie wiem czemu ale nie wykrywa mi karty (oczywiście karta podłaczona do kompa) dźwiękowej e-mu 4040. Sprawdzałem wejścia kartą Creative Audigy 2 i bez problemu system ją wykrywa.
2. Przypusciłem, że to może być wina sterowników, ale one tez odpadają bo nie wiem czemu nawet nie mogę ich zainstalować... (dokładnie te sterowniki: http://connect.creativelabs.com/emu/Files/EmuPMX_PCDrv_US_2_30_00_BETA.zip )
Zacząłem przypuszczać, że może tamte sterowniki są lipne i może dla sprawdzenia postaram się zainstalować inne, ale to i tak nic nie pomogło...(oczysiście instalowałem sterowniki dla wersji PCI a nie USB) Ponownie ukazał się ten sam komunikat co w przypadku 1 sterowników tj. "The E-MU audio drivers on this system are up to date. No update is required" - to jest śmiech na sali, ponieważ nie instalowałem predzej sterów do tej karty, jedynie do wspomnianej juz audigy 2...
Sprawdzałem w panelu sterowania itp. - nie ma karty dźwiękowej.
3. W związku z nieudanymi próbami opisanymi w punktach 1 i 2, wpadłem na "zrospaczony" pomysł zainstalowania starch sterowników, które mam na płycie od E-mu 4040, ale jak się pewnie domyslacie pomogło to tyle ile klepanie Sylvi w łopatkę przez Pudziana...
4. Następnie wpadłem na jeszcze dziwniejszy pomysł - update windowsa, co oczywiście i tak nic nie dało...
5. To poraz kolejny szukanie na forach informacji na temat E-mu 4040 pci i W7 x64, ale to i tak nic nie dało, bo nie znalazłem pokrewnego tematu jaki dotyczy mojej sytuacji...
Czy koniecznie trzeba zrobic format??
Czy da się jakoś rozwiazać ten problem?
z góry dziękuję za poswięcony czas na ten post
pozdrawiam