UAD-1 Universal Audio - wsparcie dla x64
Witajcie
Mam dwie karty uad1 pod systemem xp x64
sterowniki najnowsze v550,
w momencie uruchamiania (cubase5) zawieszaja mi cubase i musze wylaczac program
Podczas instalacji zawsze wybieram opcjonalne wersje mono. Nastepnie, o ile program widzi wszystkie wtyczki mono z uada to wersje stereo sa tylko niektore...
Ktos mial podobny problem?
ps. probowalem szukac na stronie producenta starszych wersji (od 4.5.1 wspieraja x64), moze na tych starszych bedzie dzialac ale nie moge znalezc
Pozdrawiam
Mam dwie karty uad1 pod systemem xp x64
sterowniki najnowsze v550,
w momencie uruchamiania (cubase5) zawieszaja mi cubase i musze wylaczac program
Podczas instalacji zawsze wybieram opcjonalne wersje mono. Nastepnie, o ile program widzi wszystkie wtyczki mono z uada to wersje stereo sa tylko niektore...
Ktos mial podobny problem?
ps. probowalem szukac na stronie producenta starszych wersji (od 4.5.1 wspieraja x64), moze na tych starszych bedzie dzialac ale nie moge znalezc
Pozdrawiam
Re: UAD-1 Universal Audio - wsparcie dla x64
w momencie uruchamiania nie programu lecz juz zapinania danej wtyczki na slad
[Post edytowany przez Admina w dniu 11/03/2010]
[Post edytowany przez Admina w dniu 11/03/2010]
...nie ,,w'' lecz v, universal...brak edycji ;/
w momencie uruchamiania nie programu lecz juz zapinania danej wtyczki na slad...
Tadziu ja mam te stery podjedz do mnie !!!!
Pozdrawiam
w momencie uruchamiania nie programu lecz juz zapinania danej wtyczki na slad...
Tadziu ja mam te stery podjedz do mnie !!!!
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
wrapper na x64 się sypie, może powodować błędy na podstawowych wtyczkach, jak np. 1176. Tak było przynajmniej do v5.5
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Witajcie, spróbowałem u siebie najnowszych 560 jak i nieco starsze 460, sytuacja abstrakcyjna prawie jak u kolegi co to z omnisphere spectrasonica walczy
Zawsze instalowałem opcjonalne mono pluginy uada w towarzystwie stereofonicznych wersji a tu, po przesiadce na xp x64 w cubase widoczne są wszystkie mono z pakietu a stereo tylko 1176 sie ukazał. I tak najwiekszy problem to to ze wiesza mi hosta po zaaplikowaniu na slad.
Czy uad-1 jest skazany na 32bitowy system?
Może ktoś z kolegów ma podobny problem lub wręcz przeciwnie- wszystko działa jak trzeba...
Pozdrawiam
Tadek
Zawsze instalowałem opcjonalne mono pluginy uada w towarzystwie stereofonicznych wersji a tu, po przesiadce na xp x64 w cubase widoczne są wszystkie mono z pakietu a stereo tylko 1176 sie ukazał. I tak najwiekszy problem to to ze wiesza mi hosta po zaaplikowaniu na slad.
Czy uad-1 jest skazany na 32bitowy system?
Może ktoś z kolegów ma podobny problem lub wręcz przeciwnie- wszystko działa jak trzeba...
Pozdrawiam
Tadek
...Jako ciekawostke zalaczam screen 1 i screen 2
karty sprawdzalem, sloty pci sprawdzalem ...zupelnie jakby soft nie widzial sprzetu
...
Powtarzam: wrapper sie sypie w systemach x64. Na Win7 x64 tez mi pewne rzeczy nie działają. Wtyczki są widoczne, ale jest problem po ich wywołaniu.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
jbridge moglby pomoc?
...
jbridge moglby pomoc?...
Wydaje mi sie ze nie pomoze.
Musimy poczekac az poprawią drivery.
Mysle ze wielu ludzi na swiecie ma ten sam problem z uadem 1.
jbridge moglby pomoc?...
Wydaje mi sie ze nie pomoze.
Musimy poczekac az poprawią drivery.
Mysle ze wielu ludzi na swiecie ma ten sam problem z uadem 1.