DUENDE PCIe - poważny problem

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
midishiner
DUENDE PCIe - poważny problem

Post autor: midishiner » czwartek 10 gru 2009, 15:22

Witajcie, odpalam dzisiaj jakby nigdy nic Cubase Studio 5 (oryginał), chcę zapiąć wtyczkę SSL i dostaje komunikat że Duende not found. odiznstalowałem software (nie sterownik) i ponownie zainstalowałem  - nic nie pomogło. Wyjąłem i wsadzilem kartę  - nie pomogło, mimo że menadżer urządzeń widzi kartę która działa poprawnie. Próby odpalenia panelu sterowania kartą (start->pfiles->solid state logic-> panel duende) kończyły się natychmiastowym zawieszeniem systemu, ale to takim że staje kursor myszy i ani rusz, poprostu staje wszystko! Zajrzałem do środka kompa i zauważyłem że na karcie duende świecą sie tylko dwie diody, z czego jedna energicznie miga.

Odiznstalowałem sterownik i teraz to już nawet podczas instalacji oprogramowania karty (duende sowtware) kiedy instalator próbuje zidentyfokować kartę i jej firmware komputer się w tym momencie restartuje.

Szlak mnie jasny trafia, bo jeszcze wczoraj wszystko śmigało. Teraz każda próba instalacji tej karty kończy sie restartem. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Dodam tylko że karta bez problemów działała dobry rok.

Będę wdzięczny za każdą pomoc. pozdrawiam

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
BassFun

Re: DUENDE PCIe - poważny problem

Post autor: BassFun » czwartek 10 gru 2009, 22:56

U mnie od czasu do czasu tez komputer nie widzi Duende.

Ale po restarcie spowrotem wraca do normy.

Jak masz mozliwosc sprawdz karte w innym kompie.

Masz gwarancje czy juz nie ma?

Awatar użytkownika
midishiner

Re: DUENDE PCIe - poważny problem

Post autor: midishiner » piątek 11 gru 2009, 01:02

...
U mnie od czasu do czasu tez komputer nie widzi Duende.

Ale po restarcie spowrotem wraca do normy.

Jak masz mozliwosc sprawdz karte w innym kompie.

Masz gwarancje czy juz nie ma?

...

niestety już po gwarancji, sprawdzić raczej mam gdzie, będę próbował. dzięki

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

ODPOWIEDZ