Hej!
Ostatnio miałem przykry wypadek, podłączając sie do gniazdka w jednej z sal w której miałem prezentacje. Mój komputer padł ofiarą przepięcia. Nie był już na gwarancji a naprawa prawie 2 letniego kompa mija sie z celem. Dlatego mam pytanie czy ubezpieczacie swoje komputery np od kradzieży albo właśnie przepięcia? Warto bawić sie w takie rzeczy?
Ubezpieczenie komputera
Re: Ubezpieczenie komputera
prostrzym rozwiazaniem jest po prostu dobra listwa oraz UPS.
ja zawsze jak zabieram sprzet (zdarza sie zadko, ale jednak) biore swoja listwe, do niej ups, a dopiero do ups sprzet.
ja zawsze jak zabieram sprzet (zdarza sie zadko, ale jednak) biore swoja listwe, do niej ups, a dopiero do ups sprzet.
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
...prostrzym rozwiazaniem jest po prostu dobra listwa oraz UPS.
ja zawsze jak zabieram sprzet (zdarza sie zadko, ale jednak) biore swoja listwe, do niej ups, a dopiero do ups sprzet....
ok ok ale ja napisałem, że zależy mi na yym aby mój notebook był chroniony nie tylko od przepięć ale też od kradzieży, upadku itp.
Nie istniejąca już maxdata oferowała taki pakiet ubezpieczeń do lapków...
[addsig]
ja zawsze jak zabieram sprzet (zdarza sie zadko, ale jednak) biore swoja listwe, do niej ups, a dopiero do ups sprzet....
ok ok ale ja napisałem, że zależy mi na yym aby mój notebook był chroniony nie tylko od przepięć ale też od kradzieży, upadku itp.
Nie istniejąca już maxdata oferowała taki pakiet ubezpieczeń do lapków...
[addsig]
czy na tym forum muszą być zawsze błędy ortograficzne ??
- mlodyGrzesiek
...czy na tym forum muszą być zawsze błędy ortograficzne ?...
dokladnie, kolego: ubeZpieczenie...
dokladnie, kolego: ubeZpieczenie...
Może to nie jest "blond w tytóle"!! To pewnie po arabsku

...czy na tym forum muszą być zawsze błędy ortograficzne ?...
Przepraszam ortografia nigdy nie była moją mocną stroną
Przepraszam ortografia nigdy nie była moją mocną stroną

...Hej!
Ostatnio miałem przykry wypadek, podłączając sie do gniazdka w jednej z sal w której miałem prezentacje. Mój komputer padł ofiarą przepięcia. Nie był już na gwarancji a naprawa prawie 2 letniego kompa mija sie z celem. Dlatego mam pytanie czy ubezpieczacie swoje komputery np od kradzieży albo właśnie przepięcia? Warto bawić sie w takie rzeczy? ...
Witam!
Sam komputer z tego co wiem można ubezpieczyć.
Co prawda nie przemieszczam się z moim sprzętem, ale ubezpieczenie mam... od kradzieży, przepięć i innych huraganów.
Gorzej jest natomiast z ubezpieczeniem oprogramowania znajdującego się na komputerze... zabezpieczonego np. kluczami. Kilka programów i wartość oprogramowania może przekroczyć kilkukrotnie/kikunastokrotnie wartość samego komputera...
Ubezpieczalnie nie podejmują się/nie chcą się podejmować takich rzeczy.
Pozdrawiam
Piotr
Ostatnio miałem przykry wypadek, podłączając sie do gniazdka w jednej z sal w której miałem prezentacje. Mój komputer padł ofiarą przepięcia. Nie był już na gwarancji a naprawa prawie 2 letniego kompa mija sie z celem. Dlatego mam pytanie czy ubezpieczacie swoje komputery np od kradzieży albo właśnie przepięcia? Warto bawić sie w takie rzeczy? ...
Witam!
Sam komputer z tego co wiem można ubezpieczyć.
Co prawda nie przemieszczam się z moim sprzętem, ale ubezpieczenie mam... od kradzieży, przepięć i innych huraganów.
Gorzej jest natomiast z ubezpieczeniem oprogramowania znajdującego się na komputerze... zabezpieczonego np. kluczami. Kilka programów i wartość oprogramowania może przekroczyć kilkukrotnie/kikunastokrotnie wartość samego komputera...
Ubezpieczalnie nie podejmują się/nie chcą się podejmować takich rzeczy.
Pozdrawiam
Piotr
Wielka szkoda, że nie ma możliwości ubezpieczenia programów.
A nie można ubezpieczyć np. jakiejś określonej zawartości danych oznaczonych jako ważne (wiadomo, że jest coś takiego jak regularny backup, ale licho nie śpi
)?
Jest jeszcze pewne, że wtedy składka by ładnie wzrosła
A nie można ubezpieczyć np. jakiejś określonej zawartości danych oznaczonych jako ważne (wiadomo, że jest coś takiego jak regularny backup, ale licho nie śpi

Jest jeszcze pewne, że wtedy składka by ładnie wzrosła

Stay Psychedelic People!