My Book Studio Edition HD

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Laliszon
My Book Studio Edition HD

Post autor: Laliszon » piątek 27 lut 2009, 18:52

Chciałem zapytać kolegów czy ktoś pracował online z tym dyskiem podczas nagrywania powiedzmy 18-20 śladów na niewielkim koncercie.
Potrzebuję ten dysk podłączyć do Macbooka pro poprzez firewire800
Jestem ciekaw czy coś takiego zadziała pewnie i sprawnie.
my book zewnętrzny HD fw800

Poprzednio dałem link niechcący do allegro zamiast do strony produktu i oczywiście dostałem buta z miejsca więc teraz już grzecznie wklejam właściwy link.

Awatar użytkownika
delorjan

Re: My Book Studio Edition HD

Post autor: delorjan » sobota 28 lut 2009, 01:13

Ja takowy posiadam :) O ile na PC przy FW400 wbudowanym do płyty głównej (MSI K8T Neo) czasem straci połączenie przy dużym obciążeniu (kilka aplikacji korzystających intensywnie z dysku), tak w wypadku MB Pro przy FW800 nie ma absolutnie żadnego problemu :) Można go "katować", a i tak wszystko działa stabilnie :) Myślę że jeśli chodzi o PC jest to kwestia słabego chipu na płycie. Jednak w wypadku MacBooków - bierz bez obaw :) No i designem pięknie się uzupełniają :)

PS a jak MyBook śpi, to "oddycha" tak jak MB ;)

j.bravo

Post autor: j.bravo » sobota 28 lut 2009, 04:02

Uciągnie spokojnie tyle śladów.

Osobiście polecam Seagate'a Free Agent Pro, gdyż pracuje ciszej niż My Book, ba - ciszej nawet niż MacBook. Nie wiem jak teraz ale w zeszłym roku był to chyba najcichszy dysk zew. na rynku. W warunkach koncertowych może to nie istotne ale potem w domu czy w studiu każdy niepotrzebny decybel wkurza. Co prawda nie ma FW800 ale przez FW400 też pociągnie tyle śladów, w razie czego jest eSata, którą można wpiąć do gniazda Express Card poprzez przejściówke (nie próbowałem).

Modele 750MB oraz 1GB sprawdzone "w boju" z MacIntelami, ale uwaga na modele 1.5GB, bo mają sporo złych opinii w necie...
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » sobota 28 lut 2009, 17:15

j.bravo, dzięki za pomysł z eSata i ExpressCard :) Może być ciekawie przy kopiowaniu większej ilości danych :)

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » niedziela 01 mar 2009, 01:09

...Chciałem zapytać kolegów czy ktoś pracował online z tym dyskiem podczas nagrywania powiedzmy 18-20 śladów na niewielkim koncercie.
Potrzebuję ten dysk podłączyć do Macbooka pro poprzez firewire800
Jestem ciekaw czy coś takiego zadziała pewnie i sprawnie.
my book zewnętrzny HD fw800

Poprzednio dałem link niechcący do allegro zamiast do strony produktu i oczywiście dostałem buta z miejsca więc teraz już grzecznie wklejam właściwy link. ...
Widziałem jak ciągnął ponad 50-60 śladów odtwarzanych na ProTools LE, który nie jest najszybszym systemem na świecie.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

j.bravo

Post autor: j.bravo » niedziela 01 mar 2009, 03:52

...j.bravo, dzięki za pomysł z eSata i ExpressCard :) Może być ciekawie przy kopiowaniu większej ilości danych :)...

Nie ma za co, ale jak sprawdzisz temat w praktyce to zdaj relacje, please. Bo od dawna przymierzam sie do takiego setupu dla MacBooka Pro:
-RME FF800 na szynie FW800,
-Duende albo LiquidMix na FW400
-dysk zew. eSATA na ExpressCard
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » niedziela 01 mar 2009, 09:49

Dzięki kolegom za opinie, wezmę tego My booka terabajt to już kawałek dysku jest, a poza tym tak to już jest z tymi macowymi gadżetami że jakoś ciągnie jeden do drugiego

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » niedziela 01 mar 2009, 23:08

Ja też myślałem że tera to kupa "placu", a teraz z kazdym dniem musze coś wywalać, bo ciągle miejsca brak :) no ale z tym "ciąganiem", to masz racje ;)

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » niedziela 01 mar 2009, 23:18

Ale jakie niby macowe gadżety? To jest produkt firmy WD i nie ma nic wspólnego z firmą Apple.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » poniedziałek 02 mar 2009, 17:19

...Ale jakie niby macowe gadżety? To jest produkt firmy WD i nie ma nic wspólnego z firmą Apple....
Ach daj spokój, pięknie pasuje obudowa do jabłkowego monitorka i klawiaturki.

ODPOWIEDZ