jakie parametry dla laptopa
JAKIE PARAMETRY DLA LAPTOPA ABY WRAZ Z CUBASE SX I KARTA MUZYCZNA POCIAGNĄL KILKA INSTRUMENTOW ORAZ EFEKTOW VST
Re: jakie parametry dla laptopa
...JAKIE PARAMETRY DLA LAPTOPA ABY WRAZ Z CUBASE SX I KARTA MUZYCZNA POCIAGNĄL KILKA INSTRUMENTOW ORAZ EFEKTOW VST...
Kładź nacisk na RAM i PROCESOR.
Im wiecej ramu tym bardziej bedziesz zadowolony, oczywiscie inne parametry musza byc zachowane. No ale pamiec najwazniejsza.
Poszperaj na forum napewqno znajdziesz cos wiecej, bo o ile sie nie myle taki wątek juz był.
Pozdrawiam
Kładź nacisk na RAM i PROCESOR.
Im wiecej ramu tym bardziej bedziesz zadowolony, oczywiscie inne parametry musza byc zachowane. No ale pamiec najwazniejsza.
Poszperaj na forum napewqno znajdziesz cos wiecej, bo o ile sie nie myle taki wątek juz był.
Pozdrawiam
- Soundscape
- Kontakt:
No ale pamiec najwazniejsza.
Dużo o tym na forum. Tu akurat pasują starsze tematy. Jednak moim zdaniem procesor odgrywa ważniejszą rolę, jeśli chodzi o synthy VST. One bardziej lubią żreć procek niż ram. Np. nie uruchomisz osiem razy Massive porządnie mając procesor jednordzeniowy (choć to już żadkość) i powiedzmy 2-3 GB Ramu.
Dużo o tym na forum. Tu akurat pasują starsze tematy. Jednak moim zdaniem procesor odgrywa ważniejszą rolę, jeśli chodzi o synthy VST. One bardziej lubią żreć procek niż ram. Np. nie uruchomisz osiem razy Massive porządnie mając procesor jednordzeniowy (choć to już żadkość) i powiedzmy 2-3 GB Ramu.

Jak najlepsze na jakie Cię stać.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
a karta muzyczna tez bedzie wazna jezeli bede chcial nagrywac material z syntezatorow i mikrofonu???
a oprocz tych dwoch wymienianych czyli procka i ramu na co jeszce zwrocic uwage?????? jaki system wybrac xp czy viste???????
- Soundscape
- Kontakt:
...a oprocz tych dwoch wymienianych czyli procka i ramu na co jeszce zwrocic uwage?????? jaki system wybrac xp czy viste???????...
Ja bym wybrał jeszcze XP. Ale na forum znajdziesz co nieco na temat i jednego i drugiego.
Ja bym wybrał jeszcze XP. Ale na forum znajdziesz co nieco na temat i jednego i drugiego.
wszyscy narzekaja na viste
...wszyscy narzekaja na viste...
a ja nie , mam viste 64 bit do abletona a linuxa do internetu
a ja nie , mam viste 64 bit do abletona a linuxa do internetu
A na co jeszce zwrocic uwage w laptopie oprocz procka i ramu??????????