witam nagrywałem wczoraj seta za pomocą laptopa którego nigdy do tego nie używałem, podłączyłem pod wejście microfonowe bo innego nie ma no i zacząłem grac rezultat taki ze materiał nagrał sie z MEEGAAA kompresją a najwyższe częstotliwości jakie są to 1140hz słychac mega kompresje i przester na dolnych rejestrach efekt jak bym nagrywać linie przez piec gitarowy proszę o pomoc bo nie wiem jak mam nagrać seta z tym laptopem
sygnał z mixera był ładnie wysterowany ze piki było na -1,5 db
samsung r60plus
core 2 duo
ram 2gb
vista ze wszystkimi aktualizacjami
wista nagrywa z mega kompesja do 1140hz pomocy!
- lukasbravo
aktywny producent muzyczny / dj / remixer
Re: wista nagrywa z mega kompesja do 1140hz pomocy!
Wiesz nie jestem specjalista od wisty... ale byl tu taki jeden ktory twierdzil ze to najlepiej brzmiacy system... jestes pewien ze to wista?? bo ja nie wierze ze jest taka lipa... pewnie cie gdzies oszukali i masz XP ze skorka wisty...
- lukasbravo
...Wiesz nie jestem specjalista od wisty... ale byl tu taki jeden ktory twierdzil ze to najlepiej brzmiacy system... jestes pewien ze to wista?? bo ja nie wierze ze jest taka lipa... pewnie cie gdzies oszukali i masz XP ze skorka wisty... ...
heheh JEST TO WISTA z całą pewnością proszę o pomoc bo nawet w klubie nie będę mógł nagrać seta... ;(
(na marginesie uważam ze wista jest 100 razy stabilniejsza niż xp , mam kompa u siebie w reżyserce xeon 4 gb ramu itd... pełna rakieta a jednak są problemy ze stabilnością)
heheh JEST TO WISTA z całą pewnością proszę o pomoc bo nawet w klubie nie będę mógł nagrać seta... ;(
(na marginesie uważam ze wista jest 100 razy stabilniejsza niż xp , mam kompa u siebie w reżyserce xeon 4 gb ramu itd... pełna rakieta a jednak są problemy ze stabilnością)
aktywny producent muzyczny / dj / remixer
Nie nagrywa się przez wejście mikrofonowe.
Czy Ty naprawdę myślisz, że ktoś tu ma kryształową kulę i zgadnie jaka jest przyczyna problemu, skoro nie podałeś żadnych danych nt tego jak nagrywasz (jaki program, jaki sterownik karty, jakie ustawienia sterownika, jakie ustawienia nagrywania, jaki format pliku itd itp) ?

efekt jak bym nagrywać linie przez piec gitarowy
...no tak, bo właśnie coś takiego zrobiłeś. Podałeś sygnał liniowy na wejście o czułości mikrofonowej.
Próbowałem kiedyś zbudować tłumik, żeby móc skorzystać z wejścia mic w laptopie podając sygnał z miksera. Mimo odseparowania napięcia zasilającego i stłumienia sygnału efekt był dość mizerny (szumy). Zdecydowanie lepiej wypadło nagranie z wbudowanego mikrofonu elektretowego! To wejście nadaje się do komunikacji (skype) i raczej do niczego więcej. Zaopatrz się w najprostszą zewnętrzną kartę muzyczną i skończy się problem.
...no tak, bo właśnie coś takiego zrobiłeś. Podałeś sygnał liniowy na wejście o czułości mikrofonowej.

...moje drugie imię - oldschool...