Przymierzam się do rozbudowy komputera, bo mam tylko dwa dyski twarde i jest to stanowczo za mało. Pomyślałem, że byłby to dobry temat do poruszenia na forum.
Parę pytań:
1. Jakie dyski polecacie, zwłaszcza mówię tutaj o tych do 7200 obr./min. - czy będą wydolne przy wymagających VST, takich jak np. Omnisphere?
2. Co mielibyście do powiedzenia o zastosowaniu dysków Seagate takich jak ten:
http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Seagate_160_GB_SV35_7200_2_8MB_Serial_ATA_II_/pelny,id,46477/
do pracy z audio. Opis: " Możliwość nagrywania wielu strumieni jednocześnie;
Profile odczytu/zapisu wideo umożliwiają lepszą kontrolę działania przy użyciu poleceń zapisu strumieniowego", pytanie tylko czy taki dysk żwawiej by się spisywał w pracy z VST niż zwykłe dyski. Zapis strumieniowy niewiele mi mówi, niestety, więc komentarze mile widziane.
3. Czy ktoś pracował na Seagate Savvio 15000 obr / min? Jakieś refleksje? Dobry stosunek osiągów do ceny.
Dzięki z góry za odpowiedzi, pozdrawiam.
Na jakich dyskach pracujecie, jakie polecacie?
W świecie MIDI zielony jak szczypiór...
Re: Na jakich dyskach pracujecie, jakie polecacie?
...Przymierzam się do rozbudowy komputera, bo mam tylko dwa dyski twarde i jest to stanowczo za mało. Pomyślałem, że byłby to dobry temat do poruszenia na forum.
Parę pytań:
1. Jakie dyski polecacie, zwłaszcza mówię tutaj o tych do 7200 obr./min. - czy będą wydolne przy wymagających VST, takich jak np. Omnisphere?
http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Seagate_160_GB_SV35_7200_2_8MB_Serial_ATA_II_/pelny,id,46477/
Profile odczytu/zapisu wideo umożliwiają lepszą kontrolę działania przy użyciu poleceń zapisu strumieniowego", pytanie tylko czy taki dysk żwawiej by się spisywał w pracy z VST niż zwykłe dyski. Zapis strumieniowy niewiele mi mówi, niestety, więc komentarze mile widziane.
3. Czy ktoś pracował na Seagate Savvio 15000 obr / min? Jakieś refleksje? Dobry stosunek osiągów do ceny.
Dzięki z góry za odpowiedzi, pozdrawiam....
jezeli Ciebie stać to kup SSD, ze zwykłych to polecam jedno talerzowy samsung HD322HJ - nie dawno go kupiłem po uprzednim wertowaniu kilku for - jest cichy, zimny i szybki.
pozdrawiam
Parę pytań:
Dzięki z góry za odpowiedzi, pozdrawiam....
jezeli Ciebie stać to kup SSD, ze zwykłych to polecam jedno talerzowy samsung HD322HJ - nie dawno go kupiłem po uprzednim wertowaniu kilku for - jest cichy, zimny i szybki.
pozdrawiam