Upgrade Visty do XP
Czy jest to możliwe TYLKO w wersji Business czy też z innymi wersjami systemu? Bo mam już dość serdecznie notorycznych "padów" i "zawiasów" tego beznadziejnego systemu.
Stay Psychedelic People!
Re: Upgrade Visty do XP
...Czy jest to możliwe TYLKO w wersji Business czy też z innymi wersjami systemu? Bo mam już dość serdecznie notorycznych "padów" i "zawiasów" tego beznadziejnego systemu....
Może trochę nie na temat , ale z Visty do XP to raczej "downgrade" gwoli ścisłości
Może trochę nie na temat , ale z Visty do XP to raczej "downgrade" gwoli ścisłości

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Downgrade do XP Professional jest możliwy w przypadku posiadania Visty Business lub Ultimate w wersji OEM. Musisz jednakże posiadać nośnik XP. Jeżeli ów nośnik był już wcześniej użyty (lub aktualnie jest używany) na innym komputerze, to aktywację tak zainstalowanego XP będziesz musiał przeprowadzić telefonicznie.
...
Nie pojąłeś
Wracając do tematu- czyli z wersją Home Basic mogę zapomnieć o downgrade do XP?
Bo próbowałem zainstalować XP mimo wszystko, a mi wyskakiwał tudzież błąd, że rzekomo nie znajduje dysku i mam go podpiąć...
Wtedy kompletnie zgłupiałem

Nie pojąłeś

Bo próbowałem zainstalować XP mimo wszystko, a mi wyskakiwał tudzież błąd, że rzekomo nie znajduje dysku i mam go podpiąć...

Stay Psychedelic People!
...Może trochę nie na temat , ale z Visty do XP to raczej "downgrade" gwoli ścisłości
...
Nie pojąłeś
...
Jezeli uzywasz słowa upgrade i mówisz ze ktoś czegos nie pojoł to powinieneś wiziąć ten wyraz w cudzyslów
Od razu chlopie mów ze nie chodzi ci o "downgrade" tylko o instalacje systemu XP na twoim komputerku.
Twój komputerek ma dysk SATA II? Musisz dostarczyc instalatorowi sterowników do tegoż interfejsu. Wejdz w google i wpisz "instalacja xp na sata". Rozwiązan jest multum. Z mojej strony moge ci polecic swtorzenie obrazu plyty instalacyjnej z zawartymi sterownikami aplikacją nLite.

Nie pojąłeś

Jezeli uzywasz słowa upgrade i mówisz ze ktoś czegos nie pojoł to powinieneś wiziąć ten wyraz w cudzyslów

Od razu chlopie mów ze nie chodzi ci o "downgrade" tylko o instalacje systemu XP na twoim komputerku.
Twój komputerek ma dysk SATA II? Musisz dostarczyc instalatorowi sterowników do tegoż interfejsu. Wejdz w google i wpisz "instalacja xp na sata". Rozwiązan jest multum. Z mojej strony moge ci polecic swtorzenie obrazu plyty instalacyjnej z zawartymi sterownikami aplikacją nLite.
Ze się wtącę...
A może zastanów sie czy te problemy o których wspomniałeś to są wywołane sterownikami albo konfiguracja DAW? Ja mam viste i sobie chwale ten system.
A jak sie okaże że na Xp tez się takie akcje dzieją, wtedy będziesz robił "update" do Win98?
[addsig]
A może zastanów sie czy te problemy o których wspomniałeś to są wywołane sterownikami albo konfiguracja DAW? Ja mam viste i sobie chwale ten system.
A jak sie okaże że na Xp tez się takie akcje dzieją, wtedy będziesz robił "update" do Win98?

[addsig]
Tak.
Bo próbowałem zainstalować XP mimo wszystko
Jaką miałeś instalkę?
a mi wyskakiwał tudzież błąd, że rzekomo nie znajduje dysku i mam go podpiąć...
Jeżeli miałeś instalkę XP SP2, i miałeś taki błąd, to przyczynę podał DJOZD - nie masz driverów do Twojego kontrolera dysków, zdarza się. Czasem można to pominąć odpowiednio modyfikując ustawienia w BIOS, ale najlepiej po prostu mieć te drivery. Najprościej mieć je na dyskietce i podczas instalacji XP nacisnąć F6, i mieć ową dyskietkę włożoną do napędu. Takie drivery w wersji "dyskietkowej" udostępniają producenci płyt głównych na swoich stronach WWW. (Powinieneś też mieć je na CD dostarczonym z płytą, ale lepiej jest ściągnąć najnowszą wersję.)
Swoją drogą ciekawe, bo mnie się to już od dawna nie zdarzyło w przypadku innym niż instalowanie systemu na macierzy RAID. Jaką masz płytę?
Tak.
Bo próbowałem zainstalować XP mimo wszystko
Jaką miałeś instalkę?
a mi wyskakiwał tudzież błąd, że rzekomo nie znajduje dysku i mam go podpiąć...
Jeżeli miałeś instalkę XP SP2, i miałeś taki błąd, to przyczynę podał DJOZD - nie masz driverów do Twojego kontrolera dysków, zdarza się. Czasem można to pominąć odpowiednio modyfikując ustawienia w BIOS, ale najlepiej po prostu mieć te drivery. Najprościej mieć je na dyskietce i podczas instalacji XP nacisnąć F6, i mieć ową dyskietkę włożoną do napędu. Takie drivery w wersji "dyskietkowej" udostępniają producenci płyt głównych na swoich stronach WWW. (Powinieneś też mieć je na CD dostarczonym z płytą, ale lepiej jest ściągnąć najnowszą wersję.)
Swoją drogą ciekawe, bo mnie się to już od dawna nie zdarzyło w przypadku innym niż instalowanie systemu na macierzy RAID. Jaką masz płytę?
A to zupełnie inna sprawa...
Też jestem ciekaw, czy kolega ma zainstalowane SP1 i wszystkie aktualizacje do Visty, najnowsze drivery do wszystkich komponentów i sprzętów, itp.
A to zupełnie inna sprawa...
Też jestem ciekaw, czy kolega ma zainstalowane SP1 i wszystkie aktualizacje do Visty, najnowsze drivery do wszystkich komponentów i sprzętów, itp.

Raz mi Vista ściągnęła driver do modemu PCMCIA, że nie szło go odpalić ;) poprawki systemowe ściągam co jakiś czas. Innym razem system ściągnął sterownik do kamerki, przez co rejestr się zapchał, ale na szczęście było wtedy możliwe przywracanie systemu.
I na pewno nie będzie to wina DAW-u, gdyż na starym kompie z XP hulało ładnie (dopóki nie brakowało zasobów)
Druga rzecz jest taka, że Proteus od E-Mu nie chce chodzić za żadne skarby na Viście
I na pewno nie będzie to wina DAW-u, gdyż na starym kompie z XP hulało ładnie (dopóki nie brakowało zasobów)
Druga rzecz jest taka, że Proteus od E-Mu nie chce chodzić za żadne skarby na Viście
Stay Psychedelic People!
Chyba zapomniałem dodać, że mam lapka
to poniekąd trochę komplikuje sprawę

Stay Psychedelic People!