Nieuruchamiający się Windows

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tasiorowski
Nieuruchamiający się Windows

Post autor: Tasiorowski » sobota 20 gru 2008, 22:40

Witam koledzy, dzisiaj do zaoferowania mam windowsa, któy odpala się co drugi - trzeci raz. A tak na serio - zaraz mnie coś roz..., bo nagle stało się coś takiego, że w sposób RANDOMOWY lub SHUFFLE'owy nie odpala mi się winda. 2-3 razy pod rząd mi się odpala normalnie, następnym razem utyka na obrazku windowsa i ładującym się pod nim paskiem. 5 razy zadziała, raz nie, albo 3 razy nie i w końcu tak. Stało mi się tak kiedyś, po tym jak COMBOFIX zalecił mi zainstalowanie konsoli odzyskiwania systemu. Od kiedy to zrobiłem, to zaczęło się tak dziać. Wczoraj postawiłem nowy system ( oryginalny XP ) i przez jakiś czas było spoko, ale z racji że oryginałka non stop zaciąga z netu jakieś aktualizacje, to po którejś tam ( prawdopodobnie SP 3 ) zaczął się znowu ten problem. Da się z tym żyć, ale może ktoś z panów poradzi, co z tym zrobić, miał ten problem i wie jak go rozwiązać, Bo to do szału doprowadza
[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
Caroozo

Re: Nieuruchamiający się Windows

Post autor: Caroozo » sobota 20 gru 2008, 23:21

...Witam koledzy, dzisiaj do zaoferowania mam windowsa, któy odpala się co drugi - trzeci raz. A tak na serio - zaraz mnie coś roz..., bo nagle stało się coś takiego, że w sposób RANDOMOWY lub SHUFFLE'owy nie odpala mi się winda. 2-3 razy pod rząd mi się odpala normalnie, następnym razem utyka na obrazku windowsa i ładującym się pod nim paskiem. 5 razy zadziała, raz nie, albo 3 razy nie i w końcu tak. Stało mi się tak kiedyś, po tym jak COMBOFIX zalecił mi zainstalowanie konsoli odzyskiwania systemu. Od kiedy to zrobiłem, to zaczęło się tak dziać. Wczoraj postawiłem nowy system ( oryginalny XP ) i przez jakiś czas było spoko, ale z racji że oryginałka non stop zaciąga z netu jakieś aktualizacje, to po którejś tam ( prawdopodobnie SP 3 ) zaczął się znowu ten problem. Da się z tym żyć, ale może ktoś z panów poradzi, co z tym zrobić, miał ten problem i wie jak go rozwiązać, Bo to do szału doprowadza
...
Hm, krótka piłka, zainstaluj XP wraz z SP2, który to sobie ściągnij osobno (SP3 moim zdaniem nie wnosi na tyle żeby sobie nim głowę zawracać), wyłącz aktualizacje i ciesz się systemem:-)

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » sobota 20 gru 2008, 23:50

Wyślij mi jako wiadomość prywatną log z ComboFixa, może będę mógł Ci pomóc.
:)

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » niedziela 21 gru 2008, 00:47

Mam to samo, nie wiem czy to akurat to ale zaczęło się jak wsadziłem do kompa e-mu 1212

zektor

Post autor: zektor » niedziela 21 gru 2008, 00:57

antywirusem może przebadać? przed tym może wyłaczyć system restore

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » niedziela 21 gru 2008, 07:25

...Mam to samo, nie wiem czy to akurat to ale zaczęło się jak wsadziłem do kompa e-mu 1212...
To nie ma związku. Mam E-mu 1212 i nigdy nie miałem takich problemów.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
hemisys

Post autor: hemisys » niedziela 21 gru 2008, 08:02

udaj sie na pcformat forum. tam dobrze podpowiadaja:)

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » niedziela 21 gru 2008, 09:45

Moim zdaniem to problem sprzętowy, sprawdź jakimś memtestem pamięć ram i oczywista dysk!!! Czasami nowe updaty nie chcą współpracować z komponentami które są nie pełni sprawne. (sytuacje znam z autopsji kiedy to na komputerze mojego brata działał WinXP z Sp1 ale juz po instalacji Sp2 wszystko sie sypało)

Link do memtestu:

ttp://www.memtest.org/

A trochę więcej na ten temat:

http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=109402

lodzio

Post autor: lodzio » niedziela 21 gru 2008, 10:45

...Moim zdaniem to problem sprzętowy, sprawdź jakimś memtestem pamięć ram i oczywista dysk!!! Czasami nowe updaty nie chcą współpracować z komponentami które są nie pełni sprawne. (sytuacje znam z autopsji kiedy to na komputerze mojego brata działał WinXP z Sp1 ale juz po instalacji Sp2 wszystko sie sypało)

Link do memtestu:

ttp://www.memtest.org/

A trochę więcej na ten temat:

http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=109402...
Miałem to samo ze swoim komputerem którego używam w domu do grzebania w necie i innych [pierdół. Nic do niego nie podłączałem ani nie instalowałem.
Poszedłedłem do serwisu i mi powiedzieli, że RAM do wymiany. WYmieniłem i działa.

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » niedziela 21 gru 2008, 10:50

testy pamięci zrobiłem, wszystko jest oki, zero błędów. Gdzie indziej to leży.
[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

ODPOWIEDZ