Jaki tablet?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
dust
Re: Jaki tablet?

Post autor: dust » sobota 24 gru 2011, 15:57

.........Czy wiece jak kupować aplikacje z app store nie majac karty debetowej ? Mam zwykłą vise electron i ta nie chce przejść. Co tu zrobić ?...

Proponuje zatem wirtualną kartę internetową np.: http://prepaid.bzwbk.pl/...
Ktory typ karty dziala. Karta internetowa?...

Ja płaciłem w zagranicznym sklepie kartą internetową. Złotówki są automatycznie przeliczane na walutę w momencie płatności. Teraz widzę pojawiła się karta walutowa czyli domyślam się że różnica polega jedynie na tym, że nie musisz martwić się po jakim kursie zostanie przeliczona waluta w momencie zapłaty, a przewalutowanie odbywa się w momencie zasilenia karty i odrazu wiesz ile masz do wydania.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » sobota 24 gru 2011, 23:49

............Czy wiece jak kupować aplikacje z app store nie majac karty debetowej ? Mam zwykłą vise electron i ta nie chce przejść. Co tu zrobić ?...

Proponuje zatem wirtualną kartę internetową np.: http://prepaid.bzwbk.pl/...
Ktory typ karty dziala. Karta internetowa?...

Ja płaciłem w zagranicznym sklepie kartą internetową. Złotówki są automatycznie przeliczane na walutę w momencie płatności. Teraz widzę pojawiła się karta walutowa czyli domyślam się że różnica polega jedynie na tym, że nie musisz martwić się po jakim kursie zostanie przeliczona waluta w momencie zapłaty, a przewalutowanie odbywa się w momencie zasilenia karty i odrazu wiesz ile masz do wydania....

Byłem w banku przed świętami i juz mogę płacić. Coś tam zrobili, zmienili typ konta czy coś i już mogę:)

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

dust

Post autor: dust » niedziela 25 gru 2011, 18:29

...............Czy wiece jak kupować aplikacje z app store nie majac karty debetowej ? Mam zwykłą vise electron i ta nie chce przejść. Co tu zrobić ?... Proponuje zatem wirtualną kartę internetową np.: http://prepaid.bzwbk.pl/... Ktory typ karty dziala. Karta internetowa?... Ja płaciłem w zagranicznym sklepie kartą internetową. Złotówki są automatycznie przeliczane na walutę w momencie płatności. Teraz widzę pojawiła się karta walutowa czyli domyślam się że różnica polega jedynie na tym, że nie musisz martwić się po jakim kursie zostanie przeliczona waluta w momencie zapłaty, a przewalutowanie odbywa się w momencie zasilenia karty i odrazu wiesz ile masz do wydania.... 
Byłem w banku przed świętami i juz mogę płacić. Coś tam zrobili, zmienili typ konta czy coś i już mogę:)...

Ale w CA (były Lukas) to zrobiłeś? Jakieś opłaty z tego tytułu?

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 26 gru 2011, 16:09

Tak

Teraz mam kartę VISA 1 Konto EURO<26 (visa electron)
Płaciłem za ubezpieczenie i takie tam inne duperele.
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 29 gru 2011, 09:44

Pobrałem sobie programik Camel - Alchemy

Czy da się coś zrobić tak aby alchemy się nie wyłączał po zmianie na inny instrument? Czy może pare instrumenów działać w tle? bo obecnie jak tylko przeskocze na inny to się wycisza.

[addsig]

blindfox0
Kontakt:

Post autor: blindfox0 » czwartek 29 gru 2011, 11:22

Dołączę się do tematu, ale zapytam o iPada 1. Potrzebowałbym go głównie do netu, i muzyki (w gry na takich ustrojstwach nie gram, chyba ze jakieś logiczne lub  karciane). Mini DAWy raczej mnie nie interesują, coś co by bardzo mi pomogło to jakieś kontrolery MIDI. Wirtualne pady itd. Czy iPad 1 to uciągnie, czy przepaść między nim a 2 jest tak duża, że nie ma na co liczyć?

http://musicreligion.pl -> trochę mnie, głównie w muzyce

blindfox0
Kontakt:

Post autor: blindfox0 » czwartek 29 gru 2011, 11:23

Ktoś już napisał "dajcie edytuj" tutaj:) Dołączam się do tej prośby....

Zapomniałem dopisać: najlepiej gdyby ktoś miał po prostu tą 1 i powiedział mi do czego sam jej używa:)

http://musicreligion.pl -> trochę mnie, głównie w muzyce

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 29 gru 2011, 11:32

Jedynka spokojnie uciągnie kontrolery midi. Miałem jedynke i dawała radę.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » czwartek 29 gru 2011, 11:37

...
Dołączę się do tematu, ale zapytam o iPada 1. Potrzebowałbym go głównie do netu, i muzyki (w gry na takich ustrojstwach nie gram, chyba ze jakieś logiczne lub  karciane). Mini DAWy raczej mnie nie interesują, coś co by bardzo mi pomogło to jakieś kontrolery MIDI. Wirtualne pady itd. Czy iPad 1 to uciągnie, czy przepaść między nim a 2 jest tak duża, że nie ma na co liczyć?...

Nie ma przepaści, spokojnie da sobie radę. Dużo bardziej wymagające rzeczy na tym chodzą.

Jeżeli chodzi o mini DAW-y, to GarageBand też działa bez problemu na jedynce.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 29 gru 2011, 17:50

...
Czy da się coś zrobić tak aby alchemy się nie wyłączał po zmianie na inny instrument? Czy może pare instrumenów działać w tle? bo obecnie jak tylko przeskocze na inny to się wycisza. ... 

No Panowie, odpowiedzcie koledze...
...

no właśnie, halo!

[addsig]

ODPOWIEDZ