Płyta serwerowa + 2 x Quad

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AdamZ
Re: Płyta serwerowa + 2 x Quad

Post autor: AdamZ » poniedziałek 15 gru 2008, 11:18

Jak to nie musiałem dalej czytać. To ja założyłem ten temat, wiec nie wiem o czym mówisz. Zastanów sie nad tym co piszesz.

Nie oczekiwałem na brawa, tylko na konkretne odpowiedzi i nie na zasadzie a na cholerę Ci to..., tylko w formie bardziej technicznej co zyskam dzięki temu, lecz jak widać trafili sie (miedzy innymi) wyłącznie sami laicy, chcący podnieść swoje ego w temacie komputerów.

Bez komentarza? Tu sie zgadzam..., czytaj powyżej.

PS: Spróbuj nagrać wokal na kompie z odpalonymi 10 vst w realu, przy latencji 1,5 ms... he, ale cuda sie zdarzają. Tylko błagam..., nie piszcie juz "a na co tak robić?", bo juz odpowiadam, dla wygody....

Wiesz co , tak sobie czytam i myślę że przed Tobą jeszcze dłuuuuga droga. Póki co wolisz sobie ponarzekać i poszczekać.

Widzę , że odpowiedź na swoje pytanie zadane na początku znasz i było ono retoryczne. Chciałeś sobie pogadać - pogadałeś. Chciałeś porad - dostałeś. Chociaż według mnie Ty wiesz najlepiej więc jeśli tak, nie zaśmiecaj już forum i kup sobie ten mega wypasionu sprzęt. Zapnij 50 VST , nagraj wokale i zarabiaj kasiorę - bo jak sam mówiłes konkurencja się wykruszy nie mając takich możliwosci jak Twoje

Po co Ci sterta bezużytecznych komentarzy. Kup 16 x quad , a co tam ! Może starczy na 10 lat !

Pozdrawiam i trochę pokory. Może jakieś ziółka ?

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » poniedziałek 15 gru 2008, 11:19

oczywiście ziółka na uspokojenie ...

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

dixi

Post autor: dixi » poniedziałek 15 gru 2008, 11:35

Wiesz co , tak sobie czytam i myślę że przed Tobą jeszcze dłuuuuga droga. Póki co wolisz sobie ponarzekać i poszczekać.

Widzę , że odpowiedź na swoje pytanie zadane na początku znasz i było ono retoryczne. Chciałeś sobie pogadać - pogadałeś. Chciałeś porad - dostałeś. Chociaż według mnie Ty wiesz najlepiej więc jeśli tak, nie zaśmiecaj już forum i kup sobie ten mega wypasionu sprzęt. Zapnij 50 VST , nagraj wokale i zarabiaj kasiorę - bo jak sam mówiłes konkurencja się wykruszy nie mając takich możliwosci jak Twoje

Po co Ci sterta bezużytecznych komentarzy. Kup 16 x quad , a co tam ! Może starczy na 10 lat !

Pozdrawiam i trochę pokory. Może jakieś ziółka ?

...
Spoko. Nie flustruj sie tak bo kataru dostaniesz... a ziulka to czemu nie, w dzisiejszych czasach, z takimi ludzmi..., nie da sie zapewne, choc bede sie staral poradzic bez tego. Maszyna to nie wszystko, i nie mow mi o drodze, bo nie wiesz jaka przeszedlem do tej pory i bys sie kolego zdziwl, lub moze i nie, ale nie mam za soba 5 lat w tym co robie tylko sporo wiecej.
Myslicie ze pozjadaliscie wszystkie rozumy pyszniac sie swymi wypowiedziali dobramymi w piekne slowka? Odpowiedzi nie dostalm konkretnie zadnej a to zapewne z tego powodu ze wypowiadali sie ludzie nie majacy pojecia jak taka maszyna pracuje. jakie daje kozysci, jakie negatywy. Ja tez nie znam takiej konfiguracji i zapytalem z tego powodu na tym forum, widac lepiej bylo zapytac malolatow gdzien na komputer swiat, bo przynajmniej ie roboia z siebie wacpanow jak to tu ma miejsce - od zawsze, ma to tu miejsce. Od zwsze i dla tego pewnie tylko tacy tu zostali, bo kto ma rowno pod sufitem rtobi stad wypad, jak rowniez i ja. narka wacpany.

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » poniedziałek 15 gru 2008, 11:37

PS: Spróbuj nagrać wokal na kompie z odpalonymi 10 vst w realu, przy latencji 1,5 ms... he, ale cuda sie zdarzają. Tylko błagam..., nie piszcie juz "a na co tak robić?", bo juz odpowiadam, dla wygody....
Ale jak dlugo jest Ci potrzebna ta wygoda?? Bo zamiast rozgraniczyc etapy to ty laczysz wszystko w calosc... aranz, brzmienia instrumentow, rejestracja, miks i mastering na raz... a kazdy z tych etapow powinien byc oddzielony od siebie gruba kreska...
Robisz aranz, ustawiasz robocze brzmienia - uznajesz ze aranz jest ok, to juz nic w nim nie ruszasz... zaczynasz ustawiac brzmienia na vst - dostales satysfakcjonujacy efekt - zrzucasz wszystko do wave i zapominasz o vst... robisz dogrywki wokali czy innych instrumentow i podchodzisz do miksu... po miksie mozna zabrac sie za mastering...

Oczywiscie jest jedno ale... trzeba miec ogromne doswiadczenie i wyobraznie, zeby wiedziec co da jaki efekt koncowy... tak pracuja najlepsi w tej dziedzinie z ktorymi sie utozsamiasz...

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » poniedziałek 15 gru 2008, 11:41

...I tkwijcie nadaj w swej urojonej doskonalosci. Pozdrowienia....

Wzajemnie

dixi

Post autor: dixi » poniedziałek 15 gru 2008, 11:46

Aleś błysnął Yntelektem:lol: Przykro mi że nie rozumiesz tego co czytasz i nie znalazłeś odpowiedzi z tym niestety musisz sobie poradzić sam.

Czyli mam rozumieć, że już Cię nie zobaczymy ? Trudno , spróbujemy się jakoś pozbierać

...
Facet id z... wal sie, lub se...
Masz problem to idz do wrozki, lud terapeuty...

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » poniedziałek 15 gru 2008, 16:53

Mam doswiadczenia z wieloprocesorowymi maszynami, i to nawet nie na xp tylko na maku. Niestety, nawet tam sytuacja nie wyglada tak fajnie, jak obiecuja - wykorzystanie wszystkich osmiu rdzeni (konkretnie w aplikacjach video, te nas interesowaly) niby wystepuje, ale co z tego, jak calosc dziala gorzej, niz quad na xp. Mam obawy, czy ten sonar jest w stanie wykorzystac wszystkie osiem rdzeni, a nawet jezeli, to czy wtedy ilosc pamieci nie bedzie waskim gardlem dla calego systemu... A jak nie to, to cos sie znajdzie. Moja rada - sprawdz sam, gdzies u kogos, czy to w ogole ma sens, bo co innego pisza w internecie, a co innego, jak sam wezmiesz mysz do reki

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » poniedziałek 15 gru 2008, 17:18

Osobiście uważam że 8 rdzeni na 32-bitowym XP (który jest w stanie obsłużyć niewiele ponad 3 GB RAM i to z ograniczeniami) jest absurdem. Jeżeli już, to Vista 64, więcej RAM i adekwatne oprogramowanie. Nie wiem, czy Sonar. Z mojego doświadczenia w przypadku wersji 8 im więcej rdzeni, im więcej VSTi, słowem im większe obciążenie projektu, tym więcej problemów.
[Post edytowany przez Admina w dniu 15/12/2008]

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » poniedziałek 15 gru 2008, 17:57

Z ciekawości: dlaczego zupełnie kulturalne i grzeczne zdania z mojego postu zostały ocenzurowane, a obelgi 2 posty wyżej nie?

Przedziwną logiką kierują się te cenzorskie nożyce.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » poniedziałek 15 gru 2008, 18:07

...Z ciekawości: dlaczego zupełnie kulturalne i grzeczne zdania z mojego postu zostały ocenzurowane, a obelgi 2 posty wyżej nie?

Przedziwną logiką kierują się te cenzorskie nożyce. ...

I z mojego ? Oddajcie mi post

a "kolega" dixi powinien dostać ostrzeżenie za szczekanie !

ODPOWIEDZ