Najnowszy PC do studia - porady

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: Najnowszy PC do studia - porady

Post autor: AkselPL » niedziela 17 cze 2012, 19:29

...Zainstaluj wszystkie sterowniki ze strony - już nie pamiętam co to dokładnie było ale chyba jakieś urządzenie ASRocka...
Może to jest Intel Smart Connect ?
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 17 cze 2012, 23:34

Raczej Intel Managment Engine....

co to jest smart connect?do Z68 tego nie miałem (Z68 Pro3)

Aksel ty chyba też masz ASRocka - korzystałes może z Intel Smart Start?Jeszcze biosu nie zaktualizowałem wiec tego nie odpalałem (fakt potrzeba na to stworzyc partycję) ale dorwalem ultrabooka samsunga z ta funkcją i powiem szczerze że po pewnym czasie system odpala się jak rakieta(jest express cache czyli SSD dla intel rapid storage i właśnie intel smart start)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 18 cze 2012, 15:47

Ja miałem nieznane urządzenie do czasu aż nie zainstalowałem Intel Smart Connect stąd taka myśl z tym że ja mam z77.

Odnośnie tej drugiej opcji to wraz z tą z77 mam jedną taką funkcję od Intela i jedną od samego ASRock która zwie sie Instantboot. Powiem Ci że mi sie dysk wraz z gg i skypem uruchamia w około 15sekund dla mnie to jest na tyle mało że stwierdziłem że nie będę sie bawił w tworzenie osobnej partycji aby system szybciej wstawał. Z tego co wiem ten Intel właśnie wymaga osobnej partycji?

Mam dysk ssd samsung 830 128gb.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 18 cze 2012, 23:31

:D

no tak.....SSD...no intel wymaga tej partycji - dobre to jest w połączeniu z jakimś malutkim SSD ale dwa dni temu na morele mieli kingstona hyper X 120GB za 400 zeta....więc nie ma sensu sie w to bawić chyba że przy produkcji laptopów(jakiś ultrabook samsung z tzw. express cache)

Z instant boot w sumie też nie korzystam ale tu mam dwóch winowajców

Wina płyty czyli wybudzanie bez sensu z usb(a klawiatury usb nie potrafią NIC zobić za pomoca dedykowanych przycisków prócz wyłączenia/uspienia komputera - te na PS2 kulturalnie go uruchamiały - ale to już wina całego tego koslawego protokołu)

No i drugi to EMU które nie zawsze potrafi sie należycie obudzić - średnio raz na 10 trzeba walić restart bo sie podniesie bez dźwieku

no ale to już offtop

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 19 cze 2012, 08:09

SSD, SDD nie równe. Ten Kingston słabo wypada w testach... Generalnie bardzo długo wybierałem dysk SDD i ten Samsung to jest najbardziej zrównoważona pozycja,

[addsig]

ODPOWIEDZ