Jaki tablet?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
KAFEL
Re: Jaki tablet?

Post autor: KAFEL » wtorek 20 gru 2011, 14:40

...Swoją drogą czy ktoś wie coś na temat JailBrake wersji 5? Chciałbym go uwolnić bo wtedy urządzenie daje dużo większe możliwości....

Uważasz używanie kradzionego softu za słuszne? Rownie dobrze mozna isc do sklepu i ukrasc ipad'a. A czy wieksze mozliwosci? Takie same jak po kupnie oryginalnego softu z app store'a...

Myślę że kolega AkselPL miał na myśli innego rodzaju funkcjonalności (obsługa plików itp.). Robienie JailBrake dla darmowego softu jest bez sensu zważywszy na mikroceny w AppStore.

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » wtorek 20 gru 2011, 14:50

...
...Swoją drogą czy ktoś wie coś na temat JailBrake wersji 5? Chciałbym go uwolnić bo wtedy urządzenie daje dużo większe możliwości....

Uważasz używanie kradzionego softu za słuszne? Rownie dobrze mozna isc do sklepu i ukrasc ipad'a. A czy wieksze mozliwosci? Takie same jak po kupnie oryginalnego softu z app store'a...

Myślę że kolega AkselPL miał na myśli innego rodzaju funkcjonalności (obsługa plików itp.). Robienie JailBrake dla darmowego softu jest bez sensu zważywszy na mikroceny w AppStore....

Ok rozumiem ale mozna to samo osiagnac przez aplikacje ktorych jest multum. Brakuje ci obslugi pdfów? No problem sciagasz za free aplikacje. Mozliwosci jest pelno bez jailbreaka

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » wtorek 20 gru 2011, 15:14

Ok rozumiem ale mozna to samo osiagnac przez aplikacje ktorych jest multum. Brakuje ci obslugi pdfów? No problem sciagasz za free aplikacje. Mozliwosci jest pelno bez jailbreaka... 

I w wiekszosci sa to aplikacje za free.

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » wtorek 20 gru 2011, 15:44

Konieczność stosowania rozwiązań typu "jaibbreak" w celu odblokowania pełni możliwości iosowych gadżetów to moim zdaniem problem, który nie ma wiele wspólnego z przydatnością tychże gadżetów do celow muzycznych, bo akurat tutaj niewiele zmieni możliwość wymiany plików via USB. Pirackiego software'u nie używam, ale w przypadku iPada trudno mi zrozumieć ekonomiczne uzasadnienie takiego procederu - aplikacje dla iOS są przecież, w przeważającej większości, bardzo atrakcyjne cenowo.

Oczywiście (myślę teraz o iOS) daje do myślenia sytuacja, w której treści przechowywane na urządzeniu i sposób komunikacji ze światem zewnętrznym są do tego stopnia kontrolowane przez producenta. Z powodów, nazwijmy je "politycznych", uważam taką sytuację za nieprzyjemną i w jakiejś mierze potencjalnie niebezpieczną. Oczywiście, jak powiedziałem, nie dotyczy to - szczęśliwie - pracy z dźwiękiem.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 20 gru 2011, 15:57

Już piszę czemu chciałem to zrobić.
Podobno po odblokowaniu można między innymi podłączyć zewnętrzny dysk usb przez cam-kit. Można wykonywać połączenia telefoniczne i wysyłać sms. Mamy lepszą kontrolę nad plikami itd.
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 20 gru 2011, 16:03

... no właśnie zapomniałem dodać (do śmiesznych cen za płatne programy), że w AppStore jest masa przyzwoitego freeware'u. I jeszcze jedno. Mam 3 iPady + iPoda Touch 4G i na wszystkich tych urządzeniach mogę używać tego samego oprogramowania bez dodatkowych opłat po pierwszym zakupie w AppStore.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 20 gru 2011, 19:29

Koledzy jeszcze jedno pytanie. Czy to prawda że podczas pierwszego uruchomienia, podczas aktywacji, automatycznie wgrywa się najnowszy soft po podłączeniu do kompa ? Nie da sie tego update pominąć ?

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 20 gru 2011, 19:35

...
Koledzy jeszcze jedno pytanie. Czy to prawda że podczas pierwszego uruchomienia, podczas aktywacji, automatycznie wgrywa się najnowszy soft po podłączeniu do kompa ? Nie da sie tego update pominąć ? ...

Da się pominąć

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 20 gru 2011, 19:41

......Koledzy jeszcze jedno pytanie. Czy to prawda że podczas pierwszego uruchomienia, podczas aktywacji, automatycznie wgrywa się najnowszy soft po podłączeniu do kompa ? Nie da sie tego update pominąć ? ... 
Da się pominąć...
...a coś więcej? może wyślij mi na pw jakieś informacje o tym ?
[addsig]

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 20 gru 2011, 20:12

Jailbreak nie oznacza, że ktoś jest piratem. Są też inne powody dla których ludzie to robią.

Jeżeli jednak ktoś potrzebuje urządzenia do pracy lub do zabawy, i chce, aby ono stabilnie działało i nie sprawiało problemów - uważam, że jailbreak nie ma sensu. Szkoda zachodu, czasu i nerwów. Chyba że ktoś jest entuzjastą - grzebaczem, i po prostu lubi personalizować, dostosowywać, grzebać w opcjach.

ODPOWIEDZ