jakie parametry dla laptopa
coz bywa i tak :)
3 toshiby ktore mialem w rekach mialy scan dysku z biosu - w sumie to nowosci heheh
partycja przywracalna z biosu jest chocby w acerze....w lenovo bodajze takze
wygoda.....w windowsie zawsze mozna zapomniec zgrac :)
no i wlasnie w acerze partycja jest niewodoczna...to nie problem poprostu jest ukryta
stary patent - juz dawno tak robiono w laptopach - jak widac nie wszystkich :) ale bywly takie modele
w sumie wolalbym miec wytloczone na plycie ale oddzielnie system i oddzielnie instalka producenta
3 toshiby ktore mialem w rekach mialy scan dysku z biosu - w sumie to nowosci heheh
partycja przywracalna z biosu jest chocby w acerze....w lenovo bodajze takze
wygoda.....w windowsie zawsze mozna zapomniec zgrac :)
no i wlasnie w acerze partycja jest niewodoczna...to nie problem poprostu jest ukryta
stary patent - juz dawno tak robiono w laptopach - jak widac nie wszystkich :) ale bywly takie modele
w sumie wolalbym miec wytloczone na plycie ale oddzielnie system i oddzielnie instalka producenta
- doministry1
Re: jakie parametry dla laptopa
Moj laptop nie ma zintegrowanej katy graficznej...
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator
...Moj laptop nie ma zintegrowanej katy graficznej....
Na Twoim miejscu natychmiast zaskarżyłbym drania producenta, ew. dystrybutora.
Na Twoim miejscu natychmiast zaskarżyłbym drania producenta, ew. dystrybutora.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...Moj laptop nie ma zintegrowanej katy graficznej......
To oznacza tylko tyle, że grafika nie wykorzystuje pamięci RAM komputera, lecz ma własną.
To oznacza tylko tyle, że grafika nie wykorzystuje pamięci RAM komputera, lecz ma własną.
i ewentualnie korzysta z ramu jesli ma funkcje typu turbo memory i brakujaca pamiec dobiera wlasnie z systemowej.....
to jednak juz dziala pod systemem i bierze z pamieci uzywanej przez system
to jednak juz dziala pod systemem i bierze z pamieci uzywanej przez system
- doministry1
......Moj laptop nie ma zintegrowanej katy graficznej....
Na Twoim miejscu natychmiast zaskarżyłbym drania producenta, ew. dystrybutora....
Nie pisałem tego w tym kontekście
Na Twoim miejscu natychmiast zaskarżyłbym drania producenta, ew. dystrybutora....
Nie pisałem tego w tym kontekście
- doministry1
Dzięki za odpowiedzi, PanJabu i Zbynia.
Każdy rozpisuje sie o prockach i ramach. A co z kartą dźwiękówką w laptopach?
Nie ma żadnego znaczenia?
A jeśli jednak ma to poprosiłbym o Wasze typy laptopów z lepszymi dźwiekówkami.
Chce nabyć coś nowego bo w obecnie użytkowanym mam problem z "czkawką" szczególnie w pierwszych taktach. Czy to tylko przez moje marne 1,5G ramu i 1,6 CoreDuo? Czy kupno laptopa z jakąś dobrą karta muz. rozwiąże problem?
Rou
Nie ma żadnego znaczenia?
A jeśli jednak ma to poprosiłbym o Wasze typy laptopów z lepszymi dźwiekówkami.
Chce nabyć coś nowego bo w obecnie użytkowanym mam problem z "czkawką" szczególnie w pierwszych taktach. Czy to tylko przez moje marne 1,5G ramu i 1,6 CoreDuo? Czy kupno laptopa z jakąś dobrą karta muz. rozwiąże problem?
Rou
żaden laptop nie ma dobrej dzwiękówki - wszystkie mają integry i to niestety niższej klasy niz choćby integry w płytach głównych gdzie taki realtek 889A jest juz naprawde nieźle brzmiącą kartą....
Większośc nieźle sobie radzi przy współpracy z ASIO4ALL
możesz dokupić co najwyżej inną kartę na usb/pcmcia/expresscard czy firewire
Większośc nieźle sobie radzi przy współpracy z ASIO4ALL
możesz dokupić co najwyżej inną kartę na usb/pcmcia/expresscard czy firewire
Rou masz bardzo słabego laptopa, nawet znakomita karta nie pomoże Ci w rozwiązaniu problemu. Jak napisałeś posiadasz CoreDuo – kastrat procesora (obniżone cache pamięci procesora itd). Jeśli pracujesz na VSTi zapomnij o stabilnej pracy swojego notebooka.
Zbynia szanuję Twoje wypowiedzi, ale stwierdziłeś, że VISTA jest rewelacyjnym systemem operacyjnym. Powiedz ile masz aktywnych procesów po zainstalowaniu tego sytemu, jeśli się nie mylę to około 40. Ja w Xp mam 23. Nie zgodzę się, iż ten system jest rewelacyjny do zastosowań audio. Po co wyszukiwać wynalazków jak można pracować na bardziej stabilnym systemie. Większość z nas nie zastanawia się nad opcjami w Biosie –wszystko poustawiane na auto (dotyczy to zasilania podzespołów…) - później komputer albo wysiada albo nie działa stabilnie… Wystarczy z głową poczytać o częściach, konfiguracjach notebooków, komputera, a następnie cieszyć się komponowaniem muzyki.
Zbynia szanuję Twoje wypowiedzi, ale stwierdziłeś, że VISTA jest rewelacyjnym systemem operacyjnym. Powiedz ile masz aktywnych procesów po zainstalowaniu tego sytemu, jeśli się nie mylę to około 40. Ja w Xp mam 23. Nie zgodzę się, iż ten system jest rewelacyjny do zastosowań audio. Po co wyszukiwać wynalazków jak można pracować na bardziej stabilnym systemie. Większość z nas nie zastanawia się nad opcjami w Biosie –wszystko poustawiane na auto (dotyczy to zasilania podzespołów…) - później komputer albo wysiada albo nie działa stabilnie… Wystarczy z głową poczytać o częściach, konfiguracjach notebooków, komputera, a następnie cieszyć się komponowaniem muzyki.