......
...Witam! Niedawno dopiero dowiedziałem się, że taka przejściówka istnieje. Mój laptop ma porty USB i USB 3.0 i taka przejściówka rozwiązałaby mi brak portu FW. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? Warto zainwestować, sprawdza się? Pozdrawiam L....
Jeżeli chodzi o profesjonalne wykorzystanie jakiejś karty dźwiękowej na FW to nie....
A mam pytanko..
Czy mogę zastosować takową przejściówkę taką jak tu np:http://allegro.pl/listing.php/search?utm_source=opera&utm_medium=link&utm_campaign=opera&string=adapter+firewire
żeby podpiąć do netbooka z portem usb interfejs PRESONUS INSPIRE 1394?
Czy działanie urządzenia będzie takie samo?
Czy to w ogóle zatrybi?!
Padł mi lapek, mam netbooka.
Chce to połączyć z dwóch względów:
1. Na razie nie chcę ładować kasy w konkretny hardware bo ma to póki co słuzyć do nauki i zabawy więc chcę wykorzystać to co mam pod ręką.
2. Zależy mi na mobilności a wydaje mi się iż taki zestaw będzie bardzo mobilny.
Proszę o jakieś porady i nienegowanie.
Jestem świeży na forum....
Witam Cię
Szczerze, pieniądze to już załadowałeś, mianowicie w interface, moim zdaniem błąd, że kupiłeś interface na FW dla zabawy i nauki? Chcesz się zrazić, Twoja sprawa. Cóż Ci poradzić po tej burzy postów, które kompletnie do Ciebie nie trafiły bądź nie przeczytałeś. Ja osobiście odradzam w praktyce stosowania wszelkiej maści redukcji/przejściówek tym bardziej na FW.
Jeśli zestaw ma być bardziej 'stabilny' w kwestii tematu FW - niestety się płaci..! a wcześniej drąży się tak długo temat aż samemu się wyeliminuje 'podejrzane typy' a
szersza dyskusja i zapoznanie w wyszukiwarce m.in. pod tematem:
FireWire w nowych laptopach . Podsumowując, nie poda Ci nikt gotowego modelu urządzenia, tym bardziej na allegro, które 'na 99 %' będzie pracować sukcesywnie w Twoim zestawieniu'. My nie przepowiadamy przyszłości a i od takich z dala. Zapoznaj się z tematem i testuj. FW - To jest sprawa testów.