Jaki tablet?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Jaki tablet?

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 19 gru 2011, 23:43

Plug impact to ciekawy tablet, z tym że mocno tkwię w symbiozie Apple ( Imac, Macbook, telefon, odtwarzacz), daje mi to bardzo dużo wygody, oraz to że aplikacje są naprawdę dobrej jakości ( te które używam). Ekran 7 calowy dla tabletu to troszkę moim zdaniem za mało. Wg. mnie Iphone ma rozmiarowo dobry ekran, natomiast Ipad jako 10 calowy tablet jest idealny, nie za duży nie za mały. 

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 20 gru 2011, 08:44

kolega nie zrozumiał - NA ANDROIDA NIE MA NIC co by sie nadawało do czegos więcej niz dyktafon czy denne plumkanie dla zabawy

To wykresla te urzadzenie z jakichkolwiek zastosowań profesjonalnych(nie tylko audio/video).

To zabawka do oglądania filmów, grania, słuchania muzyki i grzebania w necie.Nawet jako pomocnik biznesmena/handlowca nie ma żadnego zastosowania prócz dostepu do email.

Takie są realia.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 20 gru 2011, 09:24

...
kolega nie zrozumiał - NA ANDROIDA NIE MA NIC co by sie nadawało do czegos więcej niz dyktafon czy denne plumkanie dla zabawy

To wykresla te urzadzenie z jakichkolwiek zastosowań profesjonalnych(nie tylko audio/video).

To zabawka do oglądania filmów, grania, słuchania muzyki i grzebania w necie.Nawet jako pomocnik biznesmena/handlowca nie ma żadnego zastosowania prócz dostepu do email.

Takie są realia....

Dokładnie TAK.  Zbynia ma rację.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 20 gru 2011, 10:16

......kolega nie zrozumiał - NA ANDROIDA NIE MA NIC co by sie nadawało do czegos więcej niz dyktafon czy denne plumkanie dla zabawy To wykresla te urzadzenie z jakichkolwiek zastosowań profesjonalnych(nie tylko audio/video). To zabawka do oglądania filmów, grania, słuchania muzyki i grzebania w necie.Nawet jako pomocnik biznesmena/handlowca nie ma żadnego zastosowania prócz dostepu do email. Takie są realia.... 
Dokładnie TAK.  Zbynia ma rację....
Ja mimo że jeszcze nie mam go u siebie to przeglądając aplikacje faktycznie nie ma porównania i szczerze przyznam że w cenie Ipada osobiście 1/2 ceny uważam że dałem za dostęp właśnie do tych aplikacji.
Swoją drogą czy ktoś wie coś na temat JailBrake wersji 5? Chciałbym go uwolnić bo wtedy urządzenie daje dużo większe możliwości.
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 20 gru 2011, 12:07

Swoją drogą czy ktoś wie coś na temat JailBrake wersji 5? Chciałbym go uwolnić bo wtedy urządzenie daje dużo większe możliwości. ... 
Zaglądaj np. TUTAJ

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 20 gru 2011, 12:12

...
Swoją drogą czy ktoś wie coś na temat JailBrake wersji 5? Chciałbym go uwolnić bo wtedy urządzenie daje dużo większe możliwości. ... 
Zaglądaj np. TUTAJ...

Hmmm... to można czy nie można na ipadzie 2 ? Z tego co czytam to już sam nie wiem ?!

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 20 gru 2011, 12:23

Z moich doświadczeń wynika że nie warto tracić czasu na te wszystkie łamane iOSy. To wieczna udręka i problemy przy każdej aktualizacji. iOS jest jaki jest a że jest inny niż nasze komputerowe przyzwyczajenia ... mi to już nie przeszkadza. Jeszcze pół roku temu strasznie mnie to irytowało ale teraz już tylko doceniam funkcjonalności systemu i stabilnie pracujacych programów.

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Post autor: Kubańczyk » wtorek 20 gru 2011, 12:26

Moja odpowiedź na pytanie postawione w temacie brzmi: iPad2.

Minimum 32 GB (niestety sample sporo zajmują, a programy w większości przypadków nie moga współdzielić biblioteki sampli więc trzeba ją multiplikować dla każdego programu osobno, cenne GB lecą)..

Lemur na iPada jest rewelacyjnym sterownikiem, ale są też Electrify, Loopy HD, symulacje wzmacniaczy , syntezator gitarowy , i parę syntezatorów niczego sobie.

Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » wtorek 20 gru 2011, 13:51

Na Androida jest już dostępny TouchOSC - znakomity kontroler, nie tak dobry jak Lemur, ale porównywalny. Czyli jakieś aplikacje się jednak pojawiają

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » wtorek 20 gru 2011, 14:13

Swoją drogą czy ktoś wie coś na temat JailBrake wersji 5? Chciałbym go uwolnić bo wtedy urządzenie daje dużo większe możliwości....

Uważasz używanie kradzionego softu za słuszne? Rownie dobrze mozna isc do sklepu i ukrasc ipad'a. A czy wieksze mozliwosci? Takie same jak po kupnie oryginalnego softu z app store'a
http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

ODPOWIEDZ