Hackintosh dla Logic'a

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Zbynia
Re: Hackintosh dla Logic'a

Post autor: Zbynia » niedziela 06 lis 2011, 22:46

Dokładnie Jacku - choćby z tego powodu powazne firmy nie bawia się w darmowe linuksy i darmowy soft rozwijany przez społeczność - wcześniej czy później pojawiają sie problemy których rozwiązanie kosztuje bardzo dużo o ile wogóle da się je rozwiązać.Sam mam tego przykład w swojej pracy

andyeis piszesz DEBILIZMY - mieszasz dwie kwestie WOGÓLE ze sobą nie związane i próbujesz błysnąć - zejdź chłopcze na ziemie i przeczytaj jeszcze kilka razy co napisałes bo widzę że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz - HACKOWANIE softu a ściągniecie pirackiej wersji z netu i uzytkowanie jej w celach zarobkowych TO ZUPEŁNIE CO INNEGO

pomijam że obydwie są niedozwolone chyba że soft i jego licencja(jak w przypadku open source) na to pozwala

i nie OSX nie pozwala na jakąkolwiek modyfikację - kilka razy udało mi się zainstalować system bez modyfikacji ale tylko dlatego że laptop był praktycznie identyczny z makbookiem

Niestety wiekszośc zabiegów wymaga modyfikacji systemu i co byś nie robił będzie nielegalna i juz pomijając licencję i tak za to bekniesz

co do pijanych rowerzystów - tak zamykają tych co stwarzają zagrożenie na drodze.mandatem kończy się wiekszośc normalnych spraw typu jechał ziomek po pieku po chodniku

obecnie nie zabieraja za to prawka ani nie daja odroczki gdyby ktoś chciał robić prawko)

może czas  zejśc na ziemie zamiast wymyslac głupoty?

Andyeis

Post autor: Andyeis » poniedziałek 07 lis 2011, 01:21

...Dokładnie Jacku - choćby z tego powodu powazne firmy nie bawia się w darmowe linuksy i darmowy soft rozwijany przez społeczność - wcześniej czy później pojawiają sie problemy których rozwiązanie kosztuje bardzo dużo o ile wogóle da się je rozwiązać.Sam mam tego przykład w swojej pracy

andyeis piszesz DEBILIZMY - mieszasz dwie kwestie WOGÓLE ze sobą nie związane i próbujesz błysnąć - zejdź chłopcze na ziemie i przeczytaj jeszcze kilka razy co napisałes bo widzę że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz - HACKOWANIE softu a ściągniecie pirackiej wersji z netu i uzytkowanie jej w celach zarobkowych TO ZUPEŁNIE CO INNEGO
pomijam że obydwie są niedozwolone chyba że soft i jego licencja(jak w przypadku open source) na to pozwala
i nie OSX nie pozwala na jakąkolwiek modyfikację - kilka razy udało mi się zainstalować system bez modyfikacji ale tylko dlatego że laptop był praktycznie identyczny z makbookiem
Niestety wiekszośc zabiegów wymaga modyfikacji systemu i co byś nie robił będzie nielegalna i juz pomijając licencję i tak za to bekniesz

co do pijanych rowerzystów - tak zamykają tych co stwarzają zagrożenie na drodze.mandatem kończy się wiekszośc normalnych spraw typu jechał ziomek po pieku po chodniku
obecnie nie zabieraja za to prawka ani nie daja odroczki gdyby ktoś chciał robić prawko)

może czas  zejśc na ziemie zamiast wymyslac głupoty?
 ...

Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć że najnowsze instalacje hackintosha nie wymagają modyfikacji OSX-a
System ladowany jest z oryginalnej płyty ktorą można kupić Apple Store
Tak skonfigurowany komputer niczym nie różni się od oryginalnego maca jedynym mankamentem jesi brak wifi

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 07 lis 2011, 10:26

Cóż pisałem w poprzednich postach?chyba masz problemy z czytaniem.

Dlatego odsyłam na osx86 by dowiedzieć się więcej

Andyeis

Post autor: Andyeis » poniedziałek 07 lis 2011, 11:49

...Cóż pisałem w poprzednich postach?chyba masz problemy z czytaniem.
Dlatego odsyłam na osx86 by dowiedzieć się więcej...

DAjmy sobie już spokój

TY nie czytasz tego co ja piszę i vice versa

1 Są modele laptopów na których możesz postawić osx bez problemów
Cała tajemnica tkwi w tym jaki to jest model lapopa Wiem bo był u mnie kilka tygodni temu
student muzykologii który miał parę problemów wynikających z niewiedzy o macu
Miał postawiony system z oryginalnej płyty i zainstalowanego oryginalnego logica
Miałem okazje potestować ten wynalalek i muszę powiedzieć że nie wywaliło się nic przez ladnych
kilka godzin pracy Nie działa tylko wifi Które podobno chodzi na karcie USB
Audio śmiga na tym tak samo dobrze jak na oryginalnym sprzęcie lącznie z podpiętą kartą na firewire

2 z tego co wiem jeśli nie ingerujesz w system przy instalacji a nie ingerujesz
to wig unijnego prawa jest o całkowicie legalne

3 Nie interesuje mnie instalacja hackintosha bo mam oryginalnego maca i logica

Awatar użytkownika
grzygorz

Post autor: grzygorz » poniedziałek 07 lis 2011, 13:34

Nie rozumiem tylko jednego - jesli legalnie kupię soft, to na swoje potrzeby nie mogę zmienić go w dowolny sposob ? tylko dla siebie ? Jak kupuję pralkę to se z nią co zechcę mogę robić a przecież zamysł jej wyglądu to też własność intelektualna którą dewastuję na własny użytek wiercąc w niej dziury...

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 07 lis 2011, 14:33

Bo tak naprawdę nie kupujesz softu na własność tylko licencję na użytkowanie....z tego też powodu programiści sprzedają w wiekszości wypadków wybrakowany niedorobiony towar i też guzik im mozna zrobić z tego powodu - w bardzo wielu przypadkach nawet nie możesz zwrócić takiego bubla.Przykre to ale prawdziwe...

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » poniedziałek 07 lis 2011, 21:00

..

A całkiem poza tematem...

Niestety, mitomanów nie brakuje i jak czasem czytam to forum, to wydaje mi się, że coraz więcej osób wypisuje te same "prawdziwe prawdy", oklepane sformułowania i super rady rodem z Rejsu. Co gorsza, zdarza się to tym, którzy coś tam w światku muzycznym znaczą. Chwała im za to, że osiągnęli coś w życiu, ale, na litość, niech powstrzymają się od takiej "edukacji", bo ręce opadają... Nie byłem na Soundedit w Łodzi, ale to, co usłyszałem od znajomego na temat wypowiedzi niektórych naszych rodzimych gwiazdek, to woła o pomstę do nieba. Może lepiej przemilczeć temat, niż mówić/pisać takie banialuki... 
Jacek...

Co do reszty to sie oczywiście zgadzam w 100%

Ale zastanowił mnie ten wątek o "edukacji". Mozesz coś więcej? Sory za offtop.  

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » wtorek 08 lis 2011, 00:28

Ale zastanowił mnie ten wątek o "edukacji". Mozesz coś więcej? Sory za offtop.  

Nie wypada mi przytaczać nazwisk, ale jeżeli masz tylko w okolicy kogoś, kto był na wykładach i słuchał niektórych banialuków, to pewnie Ci przytoczy co nieco o tym, jakie są "złote ustawienia EQ czy kompresji", o przetwarzaniu cyfrowym i tym, co jes między samplami etc. Nie rozwinę więcej, ale generalnie niezła wtopa wśród kilku wykładowców... :)

Jacek

IR0
Kontakt:

Post autor: IR0 » wtorek 08 lis 2011, 00:45

Widzę, że już dwie strony wypowiedzi w tym wątku, a nikt nie raczył napisać, jakie będą ewentualne konsekwencje instalacji OSX na innym komputerze niż mak.

Ano jedyne co Apple może zrobić, to pozbawić wsparcia technicznego, bo delikwent nie dostosował się do warunków licencji.

Jakie mamy wsparcie w naszym kraju tej firmy, każdy użytkownik maka wie, że gdyby nie "samopomoc chłopska" to można by siedzieć i płakać.

Zgadzam się z poprzednikami, że dzisiaj nie ma potrzeby modyfikowania systemu. Wszystko instaluje się z oryginalnego retaila. Czasem tylko trzeba doinstalować sterownik do nietypowej karty sieciowej, lub muzycznej, a to nie jest żadne przestępstwo.

[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 09 lis 2011, 00:05

Po raz kolejny odsyłam do osx86 - macie problem z czytaniem czy jak?

ODPOWIEDZ