Reaper 4

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
DJOZD
Re: Reaper 4

Post autor: DJOZD » czwartek 08 wrz 2011, 13:01

Preceli  Z jednym MB Ram były laptopy  w 89 roku z procesore 286. Być może i pierwszy Cubase by na tym poszedł

Taki żart oczywiście.

MEGafon

Post autor: MEGafon » czwartek 08 wrz 2011, 13:06

...Szczerze mówiąc obecałem sobie nie odzywać się w tym temacie. Ale trudno, tym bardziej, że aż krew się we mnie gotuje. Otóż znajdźcie mi proszę inną, tak profesjonalną DAW (jaką jest już REAPER), a która spokojnie da sobie radę z kilkunastoma śladami audio i MIDI, w tym też i "przydatkami" na netbooku (1 MB RAM, 1.6 GHz). Czekam....

LOL! To sie nazywa argument! Szkoda, ze nie zapytales jaki DAW pojdzie na ODRZE Na wypadek jak bys Odre kojarzyl jedynie z rzeka: http://pl.wikipedia.org/wiki/Odra_%28komputer%29

Mysle, ze faktycznie lepiej by bylo gdybys dotrzymal postanowienia i sie nie odzywal w tym watku Profesionalny 1 MB RAM, 1.6 GHz, fiu, fiu.. Cos mi sie widzi, ze z tymi nastolatami to sie chyba nie calkiem przeliczylem

pozdrowienia
MEGafon

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 08 wrz 2011, 13:21

...Mysle, ze faktycznie lepiej by bylo gdybys dotrzymal postanowienia i sie nie odzywal w tym watku Profesionalny 1 MB RAM, 1.6 GHz, fiu, fiu.. Cos mi sie widzi, ze z tymi nastolatami to sie chyba nie calkiem przeliczylem ...

Kolego, czy w tej Germanii aż tak Cię wypaczyli ze słowiańskiego umysła? Tudzież w temacie latek śmiem twierdzić, że mógłbyś mi mówić wuju.

Czy przy tym tak ciężko Ci przyjęć też do wiadomości, że są ludziska mobilni, którzy chcą mieć też fajną, a przy tym profesjonalną platformę na starszym sprzęcie, którą już mają i znają?

Czy naprawdę też tak ciężko przyjąć Ci też do wiadomości, że i profesjonalści korzystają ze sprzętu o którym wspomniałem?

Normalnie szok
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 08 wrz 2011, 13:29

...Preceli  Z jednym MB Ram były laptopy  w 89 roku z procesore 286. Być może i pierwszy Cubase by na tym poszedł Taki żart oczywiście...

Oczywista masz slusznego, przy tym i pierwszy Cubase 3.0 (na PC) też by na tym nie poszedł
Po prostu literówka.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » czwartek 08 wrz 2011, 13:51

Ta dyskusja nie może być inna jeżeli trzeba tłumaczyć osobie, której Reaper "nie podszedł" I tak naprawdę to koronny argument Megafona, bo Reapera po prostu nie zna. Szkoda czasu...
Mam za to prośbę: sprawdźcie jak u Was działa ReaTune, bo u mnie przy odtwarzaniu ścieżki z RT słychać spore opóźnienie. Nigdy czegoś podobnego nie było. Mówię o wersji 4.02.

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » czwartek 08 wrz 2011, 14:50

Myślę,że Megafon wyznaje zasadę:"pokaż mi swój DAW a powiem Ci kim jesteś"

Cytat:
I tak naprawdę to koronny argument Megafona, bo Reapera po prostu nie zna

Zaryzykuję stwierdzenie,że pro tools też raczej nie zna.
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » czwartek 08 wrz 2011, 15:00

Moim zdaniem naprawdę nie jest ważne, kto z jakiego DAW korzysta, o ile mu ten DAW leży. to w kńcu tylko narzędzie. Dziwne jest tylko, gdy ktoś wchodzi do tematu o Reaperze, rzuca hasło "soft dla amatorów", a potem pisze, że nie używał...

MEGafon

Post autor: MEGafon » czwartek 08 wrz 2011, 15:50

...Moim zdaniem naprawdę nie jest ważne, kto z jakiego DAW korzysta, o ile mu ten DAW leży. to w kńcu tylko narzędzie. Dziwne jest tylko, gdy ktoś wchodzi do tematu o Reaperze, rzuca hasło "soft dla amatorów", a potem pisze, że nie używał... ...

W sumie masz calkowicie racje! Nie potrzebnie sie zagalopowalem z tym "dlubaczami" itp. Wyszlo pejoratywnie a w rzeczywistosci chodzilo tylko o domowych amatorow bez ich obrazania. Podkreslam jeszcze raz - moim celem nie bylo wdawanie sie w dyskusje o samym Reaperze, bo jak kolega wyzej slusznie zauwazyl, nie znam go. Moje jedyne pytanie to bylo "skad te dane". I nic wiecej. Reszta to zbedna pyskowka. Nie uwazam Reapera za cos gorszego, ani jego userow. Sorry jesli komus ublizylem. Proponuje zakonczyc ten podwatek i zainteresowanym pozostawiam pole do dyskusji na temat.

[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » czwartek 08 wrz 2011, 16:30

Mam za to prośbę: sprawdźcie jak u Was działa ReaTune, bo u mnie przy odtwarzaniu ścieżki z RT słychać spore opóźnienie. Nigdy czegoś podobnego nie było. Mówię o wersji 4.02....

Sprawdź, czy w ReaTune zaznaczyles opcję bufora: "non-live input". Przy zaznaczeniu "live input" program nie stosuje kompensacji  i ścieżka ma prawo się rozjechać z aranżem.

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » czwartek 08 wrz 2011, 16:31

Proponuje zakonczyc ten podwatek i zainteresowanym pozostawiam pole do dyskusji na temat.

OK:)

ODPOWIEDZ