Hehe. Co do zasilacza, to szczerze mówiąc, wrzuciłem go na czuja i zastanawiam się, czy go nie zamienić. Na temat jego głośności nie mogłem znaleźć żadnych onformacji. Dlaczego uważasz, że to fajna część?
Komputer do 5 tys. zł
-
Re: Komputer do 5 tys. zł
Fajny i nowoczesny w swojej mocy ale za ile?
bo generalnie rzutem oka to 200 pln znalazłem
a to już nie jest fajnie :)
spójrz na:
Thermaltake Smart SE Modular albo Corasair CX
W sumie najbardzie opłacalne teraz 500W byleby certyfikat jakis miały (silver już drogo)
-
...
Fajny i nowoczesny w swojej mocy ale za ile?
bo generalnie rzutem oka to 200 pln znalazłem
a to już nie jest fajnie :)
spójrz na:
Thermaltake Smart SE Modular albo Corasair CX
W sumie najbardzie opłacalne teraz 500W byleby certyfikat jakis miały (silver już drogo)
...
Cena ok. 200 zł. Teraz nie rozumiem. Dlaczego "nie jest fajnie"? Thermaltake Smart SE Modular i Corasair CX mają taki sam certyfikat i podobną cenę co Chiefec. Różnią się tylko Wat'ami. Lepiej jednak poszukać czegoś w okolicach 500W?
Nawet używane kompy były droższe na allegro więc lepiej kup sobie za 2000 za 1000 dodatki typu monitory i 2000 zostaw sobie na lokacie w banku a za 2 lata go sprzedasz za 2000 na allegro i kupisz sobie nowy
-
...Jak byś kupił płytę Gigabyte to chyba nawet byś na tym Mac Os zainstalował :)...
A po co hackować ? Za taki szmal to kupiłby nówkę Maca Mini Quad i7, bez problemów z chłodzeniem,wyciszaniem itd - i jeszcze by zostało trochę pieniędzy ;)
http://www.apple.com/pl/mac-mini/specs.html
Zasilacz: Chieftec APS-400SB 400W...
Od 5 lat mam Chieftec APS-750C, działa genialnie, hałas w normie, cichszy niż każda obudowa.
-
...Tyle kasy na kompa nie warto wydawać bo za 2000 kupisz już pożądny sprzęt a za rok czy 2 za pozostałe 2000 kupisz sobie 2x lepszy ja kupiłem 1.5 roku temu w necie kompa 12GB ram,processor chyba na 6 rdzeniach jak się nie myle z dyskiem 1000GB za 1600zł kiedy w saturnie zapłacił bym 3000 i pewnie dali by 4GB ram
Nawet używane kompy były droższe na allegro więc lepiej kup sobie za 2000 za 1000 dodatki typu monitory i 2000 zostaw sobie na lokacie w banku a za 2 lata go sprzedasz za 2000 na allegro i kupisz sobie nowy ...
Mam nadzieję, że za 2 lata dokupię ramu i będzie jeszcze można na nim pracować. BTW, bez moniotorów, myszy i klawiatury wychodzi mi ok. 3100 zł.
Ps. Banki staram się omijać jak tylko mogę.
-
...
...Jak byś kupił płytę Gigabyte to chyba nawet byś na tym Mac Os zainstalował :)...
A po co hackować ? Za taki szmal to kupiłby nówkę Maca Mini Quad i7, bez problemów z chłodzeniem,wyciszaniem itd - i jeszcze by zostało trochę pieniędzy ;)
http://www.apple.com/pl/mac-mini/specs.html
...
Nie planuję kupować Mac'a, ale przyjrzę się tej ofercie. Z tego co wiem podstawowa cena Mac;ów nie jest odstraszająca, za to każdy dodatek, bądź zmaiana, to już poważna kasa.
-
......
Zasilacz: Chieftec APS-400SB 400W...
Od 5 lat mam Chieftec APS-750C, działa genialnie, hałas w normie, cichszy niż każda obudowa. ...
Dzięki za opinię. Też uważasz, że 400W wystarczy?