ps.twoja konfiguracja z 2012 nie ma nic wspólnego - prędzej z 2009/2010
To nie ja zmieniłem temat na taki:) Pierwotnie nazwany był inaczej
Więc teraz całość przedstawia się następująco:
- płyta główna - ASRock Z68 PRO3 GEN3 Z68 S1155 4DDR3 340 zł - martwi mnie brak firewire
- pamięć - Corsair CMX16GX3M4A1600C9 4x4GB 300 zł - może wystarczyłoby 8 GB?
- dysk - WD Green 1TB WD10EZRX 64MB cache 330 zł
- procesor - Intel Core i5 2320 4x3.0 GHz 700 zł
- chłodzenie - Silentium Fera 105 zł
- obudowa - Fractal Design R3 380 zł - nie mogę znaleźć nic ciekawszego
- napęd DVD-RW LG 24x GH24NS90 SATA 80 zł - co innego? Żebym nie musiał w biosie grzebać?
- zasilacz - ATX Be quiet! E5-SYS-550W 200 zł - może w przyszłości jakaś lepsza grafika wpadnie, więc zapas się przyda.
SUMA: 2435 zł do tego dojdzie wysyłka i chłopaki w sklepie sobie policzą za złożenie. Hmm pasowałoby jeszcze zrobić jakieś redukcje.
Zasilacz wybrałem be quiet bo polecił mi go poprzedni użytkownik, ale czytałem opinie, że wcale nie jest taki cichy jak sugeruje nazwa firmy, jestem w stanie go zmienić na inny, tylko jaki konkretnie, te które podałeś Zbynia są trochę za słabe (biorąc pod uwagę dokupienie karty w przyszłości). A co do tej grafiki Przejściówka z DVI na HDMI? Przecież to wtedy nie będzie jakość HDMI, chyba, że się mylę, to mnie poprawcie. Wiem, że HDMI to zbędny gadżet w studiu, ale jak już mam takie monitory to czemu nie pocieszyć oka ładnym windowsem:)
Czytałem o obudowach i ponoć ten fractal jest bardzo cichy i chłodny jednocześnie :/ - zależy mi żeby komputer był jak najbardziej cichy. Hmmm z czego by jeszcze tu skubnąć, żeby przynajmniej zamknąć się w 2200 zł.