Witam wszystkich.
Wojna PC- MAC zawsze bedzie gorąca-tymbardziej odkąd Mak jest na intelu.
Niestety najczęściej przeciwnikami Maka są osoby, które nigdy nie pracowały na tej platformie.Wiem co mówię bo sam ten etap przechodziłem.
Dziś jestem posiadaczem Maka i logic pro 9 full którego kupiłem z paragonem za 1399 pln!!!
Wczesniej pracowałem na PC zawsze na Cakewalku.Od pierwszych aplikacji a skończywszy na Sonar 7 .Aplikację sobie ceniłem.Wydajność systemu, i stabilność to była zaraza.
Apogełum nadeszło, gdy przez walke całonoscną z systemem i odzyskaniem sesji zawaliłem zamówienie na festiwalowy aranż.....
DObrze dobrze.A teraz dlaczego jeste na Macku?
1.Komputery faktycznie są drogie.Ale uwierzcie mi ,że PC z tymi samymi podzespołami chodz wolniej.Nie wiem jak oni to osiągneli ale to prawda.
2.Intuicyjność samego systemu obecnie leopard snow.Stworzony dla leniwych i czasami średni inteligentnych Amerykańców;) genialny workflow!!
3.Pomijając aplikacje muzyczne zawarte w systemie( i tak na start dużo oferujące-) cały leopard zawiere dodatki i aplikacje, za które na winde trzeba słono płacić.
4.Logic - jeżeli zajmujesz sie komponowaniem poza realizacją to panowie z calym szacunkiem ale żadna aplikacja w cenie do 2000 na PC nei oferuje tyle świetnie grających wirtualnych instrumentów, fantastycznych wtyczek( mn delay designer okrzykniety najpotężniejszym pluginem delay) no i 54 GB instrumentów, sampli, pętli które zagrają nawet w najbardziej wymagających projektach.
4a-Wygoda Logica, przejrzystość, intuicyjność, bez zbędnych okien, ustawień,konfiguracji ścierzek.
4b.-Aplikacje dołączone do Logica-Waveburner i Soundtrack pro ...polecam lektóre.-
A teraz podsumowanie.
Niedawno zakupiłem Komplete 5.Przez 4 miesiące wykorzystałem 1 kit z baterry, 2 barwy z B4, 4 barwy z Absyntha i tyle....dziś zastanawiam się nad sprzedarzą pakietu....
reszta gra z biblioteki Logic no i muzycy.
Przesiadlem się 2 lata temu.Dziś wiem, że nie wrócę do PC, przynajmniej narazie.
Wiem że Maki są drogie, ale to cena spokoju, konfortu i mniejszej ilości Siwych włosów na głowie.
Wiem ,że wielu z Was powie,że winda działa ok i się nie wiesza.Jesteście zatem szcześciarzami.
Pozdrawiam
[addsig]