TC Electronic Konnekt Live - problem z firmware

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
morpheus70
Re: TC Electronic Konnekt Live - problem z firmware

Post autor: morpheus70 » niedziela 11 paź 2009, 17:21

...
Mam pytanie nieco innego typu do użytkowników.

Czy konnekt live będzie bez problemu działał na małym łączy firewire w laptopie czy jednak konieczny jest zakup kontrolera fw na expresscard?...

Oczywiście, że tak. Małe złącze nie przenosi tylko zasilania. A, skoro Konnekt Live ma zasilacz to problemu nie ma :)

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

perfektsound

Post autor: perfektsound » niedziela 11 paź 2009, 18:59

...
Czy nie jest trochę tak, że na forach przeważają opinie negatywne tylko dlatego, że jeśli coś działa bez problemów, to nie mamy potrzeby oznajmiać tego całemu światu? Po prostu przechodzimy nad tym do porządku dziennego. Inaczej jest gdy coś nam nawala i zaczynamy się tym frustrować, bo przecież to zainwestowana, nasz, ciężko zarobiona kasa!  Wtedy piszemy do producenta, odradzamy zakup znajomym i na forach internetowych :) Bo ile razy chwaliłeś każde działające bez problemów posiadane przez siebie urządzenie? :) Ale może faktycznie w tym przypadku występuje problem z DSP. Nie Doświadczyłem tego ze swoim TC, więc trudno jest mi się do tego odnieść. Jedyna wadą Konnekta 8,  są bardzo "ciche" wejścia liniowe.

...

No akurat ja chwale jak cos mi dziala ;) Jasne ze tak, tylko w przypadku innych firm w tej polce cenowej jakos tych sfrustrowanych na forach jest mniej. Nie ma cudow i nie oszukujmy sie, firma TC Electronic polozyla sprawe sterow, kiedys nawet byla strona antyTC ale spadla z netu.

W Konekcie 8 nie doswiadczysz problemow z DSP, bo tam ich po prostu nie ma ;)

To tez nie jest tak, ze wszystkie karty Konnekt nie beda chodzily - zawsze znajdzie sie ktos komu chodzi na 100 %. Ale faktem jest ze z kartami Konnekt z DSP jest wiecej problemow niz z innymi z podobnej kategorii cenowej. Ja po bojach, bo kolejnych betach sterownikow ktore mialy zdzialac cuda a niczego nie zmienialy, poddalem sie i dokupilem inna karte, najpier Edirola a potem Echo (Edirola byl na usb, a potrzebowalem zwolnic ten port stad Echo). 

Alternatywna muzyka elektorniczna.

jokerotm

Post autor: jokerotm » niedziela 11 paź 2009, 23:38

...
...
Czy nie jest trochę tak, że na forach przeważają opinie negatywne tylko dlatego, że jeśli coś działa bez problemów, to nie mamy potrzeby oznajmiać tego całemu światu? Po prostu przechodzimy nad tym do porządku dziennego. Inaczej jest gdy coś nam nawala i zaczynamy się tym frustrować, bo przecież to zainwestowana, nasz, ciężko zarobiona kasa!  Wtedy piszemy do producenta, odradzamy zakup znajomym i na forach internetowych :) Bo ile razy chwaliłeś każde działające bez problemów posiadane przez siebie urządzenie? :) Ale może faktycznie w tym przypadku występuje problem z DSP. Nie Doświadczyłem tego ze swoim TC, więc trudno jest mi się do tego odnieść. Jedyna wadą Konnekta 8,  są bardzo "ciche" wejścia liniowe.

...

No akurat ja chwale jak cos mi dziala ;) Jasne ze tak, tylko w przypadku innych firm w tej polce cenowej jakos tych sfrustrowanych na forach jest mniej. Nie ma cudow i nie oszukujmy sie, firma TC Electronic polozyla sprawe sterow, kiedys nawet byla strona antyTC ale spadla z netu.

W Konekcie 8 nie doswiadczysz problemow z DSP, bo tam ich po prostu nie ma ;)

To tez nie jest tak, ze wszystkie karty Konnekt nie beda chodzily - zawsze znajdzie sie ktos komu chodzi na 100 %. Ale faktem jest ze z kartami Konnekt z DSP jest wiecej problemow niz z innymi z podobnej kategorii cenowej. Ja po bojach, bo kolejnych betach sterownikow ktore mialy zdzialac cuda a niczego nie zmienialy, poddalem sie i dokupilem inna karte, najpier Edirola a potem Echo (Edirola byl na usb, a potrzebowalem zwolnic ten port stad Echo). ...

---------------------------

czytając te wszystkie wypowiedzi zastanawiam się czy czasem nie sprzedać TC live-a i ...właśnie- jaką kartę kupić według Was dysponując budzetem do 2tys ( przypominam - będę używał lapa - monitorków electrix 8, virusa Ti i juz nie długo Abletona 8 suite)

music no stress

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » poniedziałek 12 paź 2009, 07:51

czytając te wszystkie wypowiedzi zastanawiam się czy czasem nie sprzedać TC live-a i ...właśnie- jaką kartę kupić według Was dysponując budzetem do 2tys ( przypominam - będę używał lapa - monitorków electrix 8, virusa Ti i juz nie długo Abletona 8 suite)...

A, jaki zwiazek z wyborem karty mają monitory i klawisz? Ja mam Konnekta 8 oraz niedawno kupiłem saffire 40PRO (więcej wejść)  i tez mam virusa TIk... więc? Po co Ci inna karta? Za szybko się zrażasz i za bardzo jesteś poddatny na sugestie innych, a wystarczy trochę zapoznać sie ze sprzętem który już masz. Oczywiście zawsze możesz sprzedać Live i kupić coś innego, TY TU RZĄDZISZ! :)

[addsig]
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

ODPOWIEDZ