RME HDSP 9632 - problem z instalacją
mjuzik - podaj mi swojego emaila - podeślę Ci plik z moimi ustawieniami miksera RME,ze starego sterownika, a działającego na nowym sterowniku bez upgreadu firmware.Zmodyfikujesz je sobie ewuntualnie , uprzednio jednak zrób sobie save'a z ustawień,które posiadasz teraz.Jak coś nie załapie - powrócisz z moich,do dotychczasowych jakie masz teraz.Jak to wszystko nie pomoże to reinstalka windowsa - i powrót do tych na których wszystko Ci śmigało...
Apropos czytałeś cały wątek,o ustawieniach mixera który Ci podesłałem na prywata,dotarła wogóle ta wiadomość?
Apropos czytałeś cały wątek,o ustawieniach mixera który Ci podesłałem na prywata,dotarła wogóle ta wiadomość?
Re: RME HDSP 9632 - problem z instalacją
...Więc tak, starych sterowników nie da się już w żaden sposób zainstalować i żałuję, że pokusiłem się na nowe. No ale niestety, zostały mi tylko one więc mam nadzieję, że ktoś tu wyośli mi jak ustawić mixer. Na początek: dźwięk słychać tylko, gdy w maszynie mam ustawione wyjścia 1-2, gdy ustawiam na pozostałe (3-4 itd..) niestety milczą choć graficznie są w mixerze widoczne. Po drugie, dlaczego w wavelabie wyjścia adat 1-2 to w mixerze rme 5-6, 3-4 to 7-8? Po trzecie, mogę odpalić tylko jedną maszynę i pierwszeństwo ma tu (choć już weteran ale nadal dobry) Logic? Na starych sterownikach Logic chodził na 1-2, wavelab na 3-4, winamp na 5-6 i nic sobie nie przeszkadzało, mogłem np. aranżować w Logicu i w międzyczasie odsłuchiwać czegoś w wavelabie bez wyłączania Logica, teraz to niemożliwe, choć ustawiałem wszystkie kolejne wyjścia w wavelabie i nic, jest konflikt i koniec. Czy ktoś mi może po ludzku napisać co zrobić, żeby rme zachowywało się jak za starych dobrych czasów?...
Pisałem Ci o update firmware. Zrobiłeś to?
Jacek
Jacek
Jacek...
Tak zrobiłem, ale nadal mam problemy z ustawieniem mixera, dziś sprawdzę ustawienia, które dostałem od SEBSONA i zobaczymy. Jeśli znów sytuacja się powtórzy napiszę do dystrybutora RME lub w ogóle do fabryki:)
Jacek...
Tak zrobiłem, ale nadal mam problemy z ustawieniem mixera, dziś sprawdzę ustawienia, które dostałem od SEBSONA i zobaczymy. Jeśli znów sytuacja się powtórzy napiszę do dystrybutora RME lub w ogóle do fabryki:)
Kompozytor, aranżer, pianista.
No więc tak, ustawiłem wreszcie mixer w czym pomógł mi Szanowny Sebson i okazało się, że to Logic ma chyba problem z nowymi sterownikami bo tylko on blokuje inne aplikacje. Sprawdzałem dla porównania z takim daw'em jak Reaper i nie było konfliktów. Kwestia przyzwyczajenia więc. Dzięki za wszelką pomoc, pozdrowionka.
KOLEJNY PROBLEM
I to dość dziwny... A mianowicie mogę pracować tylko z latencją 3ms, im większa latencja, tym bardziej szarpie dźwiękiem a potem dźwięk ów zanika, czasem na 12, czasem na 24, zupełna cisza, nic, null... Ktoś ma pomysł jaki może być powód?

I to dość dziwny... A mianowicie mogę pracować tylko z latencją 3ms, im większa latencja, tym bardziej szarpie dźwiękiem a potem dźwięk ów zanika, czasem na 12, czasem na 24, zupełna cisza, nic, null... Ktoś ma pomysł jaki może być powód?
ale restartujesz program po zmianie latencji?bo nie każdy sobie z tym radzi online
...ale restartujesz program po zmianie latencji?bo nie każdy sobie z tym radzi online...
oczywiście, zawsze tak robiłem, ale teraz to nic nie daje. Tak się dzieje nawet wtedy, gdy zmieniam latencję w samych ustawieniach karty przed włączeniem Logica, po czym odpalam sesje i... Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów, wszystko zaczęło się od zmiany sterowników na nowsze..
oczywiście, zawsze tak robiłem, ale teraz to nic nie daje. Tak się dzieje nawet wtedy, gdy zmieniam latencję w samych ustawieniach karty przed włączeniem Logica, po czym odpalam sesje i... Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów, wszystko zaczęło się od zmiany sterowników na nowsze..
Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? A może to wina Logic'a, który jest już zbyt leciwy aby ogarnąć nowe sterowniki?
Witaj mjuzik.
Może być to wina Logica - jego wybredności do wtyczek Vst i nielogicowych efektów i sterowników RME ,które osobiście uważam daleko w tyle za tymi,w kwestii stabilnosci,jakie piszą panowie z ESI.
A wracając - sprawdzałeś sesję na innym programie,choćby próbnej versji Reapera? Problem Twój dość osobliwy - ten efekt może powodować plik dll jakiegoś VST i trzeba bedzie wycinać jeden po drugim na pulpit,wgrywać projekt i patrzeć,czy problem się powtarza.Jeszcze jedną rzecz zrób - w ustawieniach audio Logica bodajże,zaznacz koniecznie ptaszkiem larger process buffer i disk buffer także.
Aczkolwiek pomysły już pomału mi się wyczerpują..
Pzdr.!
Może być to wina Logica - jego wybredności do wtyczek Vst i nielogicowych efektów i sterowników RME ,które osobiście uważam daleko w tyle za tymi,w kwestii stabilnosci,jakie piszą panowie z ESI.
A wracając - sprawdzałeś sesję na innym programie,choćby próbnej versji Reapera? Problem Twój dość osobliwy - ten efekt może powodować plik dll jakiegoś VST i trzeba bedzie wycinać jeden po drugim na pulpit,wgrywać projekt i patrzeć,czy problem się powtarza.Jeszcze jedną rzecz zrób - w ustawieniach audio Logica bodajże,zaznacz koniecznie ptaszkiem larger process buffer i disk buffer także.
Pzdr.!
...Witaj mjuzik.
Pzdr.!
...
No niestety Logic biedak już nie nadąża... Nowe stery chyba go załatwiły :/ na Reaperze bez problemu...
Pzdr.!
...
No niestety Logic biedak już nie nadąża... Nowe stery chyba go załatwiły :/ na Reaperze bez problemu...