E-MU 0404 USB - problem z ASIO
Re: E-MU 0404 USB - problem z ASIO
cubase swoje na EMU a przegladarka swoje na integrę
sprawdź ustawienia w systemie bo może masz jako default ustawione EMU
- Soundscape
- Kontakt:
...Też o tym myślałem ale mając otwartego cubase nie mogę odtworzyć żadnych dźwięków np z przeglądarki czy winampa......
Gdzieś w zakładce Devices przy ustawieniu driverów powinna być do zaznaczenia opcja "Release driver when background". Powinno pomóc i w jednym i drugim przypadku.
Gdzieś w zakładce Devices przy ustawieniu driverów powinna być do zaznaczenia opcja "Release driver when background". Powinno pomóc i w jednym i drugim przypadku....
Nie wydaje mi się. Już o tym było:
Link
To E-MU to fajna maszyna ale ma swoje "fochy" i albo przywykniesz albo osiwiejesz ;)
- Soundscape
- Kontakt:
.........Też o tym myślałem ale mając otwartego cubase nie mogę odtworzyć żadnych dźwięków np z przeglądarki czy winampa......
Gdzieś w zakładce Devices przy ustawieniu driverów powinna być do zaznaczenia opcja "Release driver when background". Powinno pomóc i w jednym i drugim przypadku....
Nie wydaje mi się. Już o tym było:
Link
To E-MU to fajna maszyna ale ma swoje "fochy" i albo przywykniesz albo osiwiejesz ;)...
Spróbować warto, to tylko jeden klik ;)
Spróbować warto, to tylko jeden klik ;)...
Nic z tego. Lipa dalej...
wiesz, ASIO właśnie od tego jest że działa niezależnie od karty muzycznej w komputerze. Jest jednak sposób aby to obejść. Dźwięki z YouTube może zgrać przez popularne strony konwertujące do mp3 (wiem że to stratny format ale lepszy rydz niż nic), zaś jeśli chodzi o odtwarzacz, polecam AIMP - ma możliwość zmiany urządzenia właśnie na interfejs pracujący na ASIO (osobiście obsługiwałem imprezy klubowe z laptopa podpiętego do Tascama FireOne i działało to wyśmienicie). Najlepszą kartą tego typu MOŻE być Behringer BCA2000 - kupisz za grosze w stosunku do ogromnych możliwości. Ratuje Cię wtedy skierowanie audio na digital out, potem wejście digital IN przekierowujesz do DAW i wio. Nie wiem jak wyglądają sterowniki w tym interfejsie - być może są na tyle dobre że "ogarniesz" na swoje potrzeby bez kombinacji. Weź jednak pod uwagę, że ten interfejs nie bez powodu chodzi za grosze - działa tylko na XP 32 bit.
-