PC Stereo 2.0

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
rashal
PC Stereo 2.0

Post autor: rashal » sobota 01 cze 2013, 16:21

Witam!
Planuję zakupić zestaw stereo do komputera, ponieważ mój stary zestaw Logitech X540 (spięty na zintegrowaną) już się wysłużył :)
Ogólnie planuję zakup 2 kolumn podłogowych, do tego wzmacniacz i DAC do PC
Słucham każdego gatunku muzyki, Rap, Drum'n'Bass, Neurofunk, House, Jazz, Ambient, Soul, Klasyka itp tip.
mój pokój to 16m^2 (ze skosami, zaczynają się od 175cm od podłogi), biurko naprzeciwko okna połaciowego zintegrowanego z oknem ściennym (mogę wrzucić fotki na życzenie, jeśli to potrzebne ;) )
Ogólnie chciałem przeznaczyć na to przedsięwzięcie 2000zł (+/- kilka stówek), chciałbym by grało to dobrze, w pełnym paśmie (choć przynajmniej by dolna granica nie zaczynała od 100hz>) :)
Gram dużo, dużo oglądam filmów i dużo słucham muzyki, sam również tworzę muzykę (stąd pełne pasmo i dobry dźwięk, wiem, nie będzie to grało jak monitory studyjne po 10tysięcy za sztukę, nie liczę na to, ma po prostu grać dobrze i nie męczyć ucha :) ).
Kolumny które przykuły moją uwagę to Jamo S718 i JBL Studio 180
Wzmacniacz używany (nie chcę przepłacać za ładną obudowę, kilka cyfrowych bajerów i all made in china) bądź nie (jeśli trafi się jakiś dobry i solidny, jak kiedyś produkowano :) )
DAC myślałem nad FiiO E07K + FiiO E09K, gdyby jakimś cudem pojawił się zastrzyk gotówki celowałbym w Nuforce HDP
Ewentualnie coś co polecicie :)
To samo tyczy się kolumn i wzmacniacza :)
Ogólnie chciałbym zmieścić się w tych 2000zł lecz jeśli jakiś ciekawy i solidny zestaw przekroczy ten budżet (oczywiście nie o 1000zł :D) nie będę uciekał się do dekapitacji :P
Pozdrawiam i z góry dziękuje za posty/porady/propozycje ;)

Zbynia

Re: PC Stereo 2.0

Post autor: Zbynia » sobota 01 cze 2013, 21:23

nie to forum

skocz na purepc czy pclab

ODPOWIEDZ