http://www.youtube.com/watch?v=sEKWc9mL7Vw
MacBook Pro - problem z CPU
Re: MacBook Pro - problem z CPU
...
http://www.youtube.com/watch?v=sEKWc9mL7Vw...
Dzięki - od poniedziałku zaczne akcje zdobywania płyty. Co w przypadku gdy na nowym systemie po formacie problem będzie nadal występował? Czy to już wtedy znak, że lepiej go sprzedać i kupić nowego?
-
...
o rany....
bierzesz płytę z systemem (jak ją dostaniesz) i uruchamiasz z niej komputer.
Potem krok po kroku przechodzisz proces instalacji(jest w tym procesie format)
Pamiętaj by najpierw zgrać sobie z tego maka wszystkie ważne dane...
Nie wiem jak teraz, ale przy 10.5 jak robiłem reinstal systemu, to zainstalował na nowo tylko system, niczego innego nie ruszył, nawet tapeta na desktopie pozostała ta sama ;)
Ale oczywiście to może teraz wyglądać inaczej, tak czy siak, zrób backup danych.
Masz rację wszystko zależy od wyboru opcji podobnie jak w linuksie i windows
mozesz formatować dysk ale nie musisz - nie wiem jak w OSX ale w dwóch pozostałych mozna nawet zainstalowac system obok obecnego
...
Masz rację wszystko zależy od wyboru opcji podobnie jak w linuksie i windows
mozesz formatować dysk ale nie musisz - nie wiem jak w OSX ale w dwóch pozostałych mozna nawet zainstalowac system obok obecnego...
tak samo i tutaj, w koncu mac od pc wiele sie nie rozni... w opcjach jest mozliwosc instalacji po formacie albo bez - jesli ma to dac zamierzony efekt to format niezbedny.
10.8 to dystrybucja elektroniczna, w necie mozna znalezc jak wykonac zobie plytke... jesli ktos zgubil oryginalny "gwizdek"
Hej, właśnie biorę się za zgrywanie plików na dysk zewnętrzny i po tym robię format i instalacje nowego systemu. Mogę to zrobić z poziomu Maca - dowiedziałem się tego od wsparcia technicznego, nie potrzebuje zatem płyty. Odezwę się za kilka godzin i zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja.
...
Hej, właśnie biorę się za zgrywanie plików na dysk zewnętrzny i po tym robię format i instalacje nowego systemu. Mogę to zrobić z poziomu Maca - dowiedziałem się tego od wsparcia technicznego, nie potrzebuje zatem płyty. Odezwę się za kilka godzin i zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja....
a dowiedziałes się tez od wsparcia technicznego ile czasu trwa instalacja systemu online?
dlatego sugerowałem, żebyś poszukal w necie informacji jak wykonać sobie płytkę.
Hej, system instalował się całą noc, ze względu na moje słabe wifi. Rano wszystko było gotowe do konfiguracji i odpalenia Maca. Niestety już po odpaleniu Abletona i sesji próbnej widzę, że problem jest taki sam. Lecąca sesja już od początku wzrasta do 50, 60 % - nie musze nawet odpalać swojej sesji i instalować wszystkich wtyczek bo od początku widać, że problem nie zniknął. Lista rzeczy wykonanych do tej pory:
Te działania wykonałem do tej pory:
1. Suszenie i czyszczenie w serwisie
2. Naprawa uprawnień
3. Test xbenchem (nie wypalony)
4. Apple Hardware Test (nie znaleziono żadnych błędów)
5. Zainstalowałem także nowego Abletona 9tke, lecz problem wciąż taki sam.
6. Format oraz instalacja nowego systemu - problem wciąż występuje.
Co teraz? Czy to już koniec nadzieji na naprawę? Co powinienem zrobić? Szukać kolejnego serwisu w nadzieji na zlalezienie usterki? Czy może oddać go i od razu wydać kase (ile?) na nową płytę główną? Sprzedać, dołożyć i kupić nowego? (najmniej chciane wyjście, ale chyba coraz bardziej realne..)
Przypominam model kompa: MacBook Pro 13, wersja z połowy 2012 (nie retina) 2.9 GHz, 8 GB Ram oraz 750 G HDD.
Co teraz? Czy to już koniec nadzieji na naprawę? Co powinienem zrobić? Szukać kolejnego serwisu w nadzieji na zlalezienie usterki? Czy może oddać go i od razu wydać kase (ile?) na nową płytę główną? Sprzedać, dołożyć i kupić nowego? (najmniej chciane wyjście, ale chyba coraz bardziej realne..)
Przypominam model kompa: MacBook Pro 13, wersja z połowy 2012 (nie retina) 2.9 GHz, 8 GB Ram oraz 750 G HDD....
Nie rozumiem tylko jednego
Po jakiego ... pchasz się w tego nieszczęsnego maca jeśli pracujesz na Abletonie
Jeśli będziesz pytał się w serwisie o koszt wymiany plyty w macu to raczej rób to na siedząco
...e.
Przypominam model kompa: MacBook Pro 13, wersja z połowy 2012 (nie retina) 2.9 GHz, 8 GB Ram oraz 750 G HDD....
Nie rozumiem tylko jednego
Po jakiego ... pchasz się w tego nieszczęsnego maca jeśli pracujesz na Abletonie
Jeśli będziesz pytał się w serwisie o koszt wymiany plyty w macu to raczej rób to na siedząco...
Stary, jakiego nieszczęsnego Maca? To najlepszy sprzęt jaki w życiu miałem i na jakim pracowałem. Tylko MOJA głupota spowodowała, że go zalałem. Sam się nie zalał, ani nie zepsuł. Przez samego siebie mam teraz problem z moim DAW. I co ma praca na Abletonie do komputera? Tak samo można na nim pracować na Windowsie jak i na Macu - nie jest moim celem jakakolwiek kolejna dyskusja o tym co jest lepsze. Mam Maca i to mnie obchodzi.
Wracając do dyskusji, czy jesteś w stanie w jakiś sensowny sposób mi doradzić? Bo jeśli jedyne co oferujesz to wrzuty i komentarze co do Apple to dziękuje Ci bardzo, nie potrzebuje tego.
Pozdrawiam.